Magyar Elektronika – májusi hírlevél

Magyar Elektronika – májusi hírlevél

Az Ethernet kapcsolók előnyei

Az Ethernet kapcsolók szerves részei egy költséghatékony ipari Ethernet kommunikációs megoldásnak. Ipari Ethernet kapcsolói kiválasztásakor ezért sok szempontot figyelembe kell vennie: termelési környezetét, a kapcsolók helyét hálózati infrastruktúrájában, és hogy felügyelt vagy nem felügyelt kapcsolók legyenek-e.


‍Energiatároló rendszerek

A gigagyárak naponta több MWh megújuló termelésből kinyert energiát képesek előállítani. Hogyan számoljuk el az energiahálózatra 24 órán keresztül nehezedő különféle terhelést? Ez akkumulátoralapú, hálózatot támogató energiatároló rendszerekkel (BESS) valósítható meg.


RED-BEET 2.0 – az új QCA-alapú PLC modul

Egyre nagyobb a kereslet a HomePlug Green PHY PLC modulok iránt, amelyek jobb tulajdonságokkal ren­delkeznek, mint például a magasabb üzemi hőmérséklet-tartomány és a jobb minőségellenőrzés a gyártás során.


Bevezetés a XENSIV™ PAS CO2 rendszerbe

A XENSIV™ PAS CO2 egy valódi CO2-érzékelő, amely a fotoakusztikus spektroszkópia (PAS) elvén alapul. Lehetővé teszi a beltéri környezet levegőminőségének valós idejű mérését és az épületekben az egészséges környezet fenntartását szolgáló energiahatékony stratégiák megvalósítását.


Telepes táplálású elektronikai eszközök alternatív kijelzői

A kijelzéstechnika területén a klasszikus LCD és TFT kijelzőkön túlmutató megoldásokat mutatunk be elsősorban az olvashatóságot és az energiafogyasztást tartva fókuszban. Ez a két passzív technológia, a pmOLED és az e-papír.


Kereskedelmi elektromos járművek – kihívások és lehetséges megoldások


A közepes és nehézgépjárművek a teljes gépjárműállomány csupán 4%-át teszik ki, miközben a közúti közlekedés károsanyag-kibocsátásának 40%-áért felelősek. A fenntartható jövő érdekében fontos a terület fejlesztését prioritásként kezelni, és sikeresen integrálni a kereskedelmi haszongépjárműveket.


‍Mean Well DC tápegységek szolár és energiatároló alkalmazásokhoz

A napelemes energiaátalakítók elemi napelemtáblái vagy ezek kombinációja, és a hozzájuk kapcsolt decentralizált energiatárolók egyenfeszültsége 150...1500 V, amelynek a szokásos tartományba alakításához a piacon kapható, „általános célú”, 5-12-24-48 V kimeneti feszültségű DC/DC-tápegységek nem használhatók. A Mean Well tápegységgyártó a DDRH és RSDH termékcsaládjaival erre igyekszik megoldást kínálni.


Fény- és hangjelző rendszerek

A jelzőberendezések elsődleges célja az egyértelmű üzenetek közvetítése. Az ipari (és egyéb) környezetben azonban számos olyan helyzet adódik, amely ennél összetettebb megoldásokat igényel.


Duplájára nőtt az InnoElectro kiállítás és konferencia

Az elektronikai iparnak a Budapesti Olimpiai Központ A-csarnokában szervezett rendezvénye április 23–25-ig 29 országból 2497 szakembert látott vendégül több mint 600 cég képviseletében. Az előző évihez képest ez 42%-os növekedést jelent.


Hogyan lehet 8 milliárd embert táplálni?

Az emberiség táplálása folyamatosan növekvő feladat, amelyre az innovatív vállalatok is egyre nagyobb figyelmet fordítanak. A Belgiumban működő Urban Crop Solutions azon vállalatok egyike, amelyek megoldást kínálnak erre a globális kihívásra.

 

KAPCSOLAT

 

Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége

Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine

ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.

Tel: +36 20 351 7240 | info@magyar-elektronika.hu

www.magyar-elektronika.hu

Advertisement

‍Amennyiben le szeretne iratkozni, kérjük, kattintson a lenti linkre.

Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.