Magyar Elektronika – áprilisi hírlevél

Magyar Elektronika – áprilisi hírlevél

Tápmodulok speciális funkciókkal mozgásvezérlési és robotikai alkalmazásokhoz

Ha vezérlőszekrény nélküli automatizálás a cél, akkor a megoldás a Beckhoff MX-rendszere. Az eszközcsalád funkcionális moduljait egy közös hátlaphoz csatlakoztatva különféle gyártó-, illetve termelőrendszerek automatizálására alkalmas, víz- és porálló fémházas elrendezés hozható létre.


‍Jelentősen növelhető a szabályozott 48 V-ról 12 V-ra történő átalakítás hatékonysága

Egy olyan példát mutatunk be, amely az induktív komponensek térfogatának és súlyának 4×-es csökkentésével 1/8-os ipari szabványméretet tesz lehetővé egy 1,2 kW-os megoldás esetében, 98% feletti csúcshatásfokkal.


Az NXP új MCX A mikrokontroller-családja 

Az NXP új MCX A sorozatú mikrokontrollerjei a népszerű FRDM fejlesztői platform legújabb verziójával, a teljesítmény és az autonóm perifériák optimalizált és költséghatékony keverékével az intelligens peremalkalmazások alapját képezik.


Skálázható Mean Well tápegység-megoldások

Jelen cikkünk a Mean Well cég háromfázisú betáplálással működtethető RST- és SHP-tápegységcsaládjait mutatja be. Ezek minden szükséges feltételt teljesítenek ahhoz, hogy kisebb teljesítményű modulok zavartalan együttműködésével lehessen az alkalmazás által megkövetelt nagyobb DC-teljesítményt előállítani.


E-IoT eszközökkel történő helymeghatározás (LBS és GNSS) – 3. rész

Cikksorozatunk befejező részében a beltéren is elérhető GSM-cella-alapú helymeghatározásról lesz szó, és az E-IoT platform LBS-képes eszközeinél használható módszerek kerülnek részletes bemutatásra.


Vario-X Controller – nagy teljesítményű, sokoldalú eszköz

A Murrelektronik robusztus és megbízható ipari PC-t kínál a termelés és gyártás területén való nagyigényű alkalmazásokhoz.


Bluetooth-alkalmazások optimalizálása akkumulátorteljesítmény alapján

A hordozható elektronikai eszközök részt vesznek életünk szinte minden percében, sokan számos ilyen eszközt birtokolnak, amiket nap mint nap használnak is. A felhasználók nagy teljesítményt várnak el eszközeiktől, valamint megbízható csatlakoztathatóságot olyan protokollokon keresztül, mint a Bluetooth®5.2, az NFC (near-field communication), a Zigbee vagy a Thread.


A megfelelő érintkező board-to-board csatlakozórendszerekhez

A board-to-board csatlakozók nem olyan izgalmasak, mint az ultranagy sűrűségű csatlakozók az 56 Gbps-os – vagy még nagyobb sebességű – soros csatornák megvalósításához, de nagyon vonzónak tűnnek, ha megbízható kisebb sebességű többkártyás rendszerek tervezése a feladat.


‍InnoElectro 2024

A Magyarországi Elektronikai Társaság idén kiemelten színes konferenciával várja látogatóit 2024. április 23–25-ig a Budapesti Olimpiai Központ A-csarnokában. 3500 m2-en több mint 100 kiállító és 100 előadás várja a látogatókat, számtalan izgalmas kerekasztal-beszélgetéssel, égető témákat érintve.


‍IPAR NAPJAI – 2024. május 7–10.

A Hungexpo májusi ipari rendezvényei keretében – 2024. május 7–10. között kerül megrendezésre a MACH-TECH Nemzetközi gépgyártás-technológiai és hegesztéstechnikai szakkiállítás, az IPAR NAPJAI Nemzetközi ipari szakkiállítás és az AUTOMOTIVE HUNGARY Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás.

 

KAPCSOLAT

 

Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége

Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine

ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.

Tel: +36 20 351 7240 | info@magyar-elektronika.hu

www.magyar-elektronika.hu

Advertisement

‍Amennyiben le szeretne iratkozni, kérjük, kattintson a lenti linkre.

Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.