Magyar Elektronika – márciusi hírlevél

Magyar Elektronika – márciusi hírlevél

Gyors és költséghatékony Push-X – az új vezetékezési élmény

WEBINÁRMEGHÍVÓ

Akár 10× gyorsabb munkafolyamat! A Push-X csatlakozók krimpelés nélküli, bármely vezetékvég fogadására alkalmas kialakítással rendelkeznek.


‍Gazdag szakmai program az InnoElectro 2024 Kiállításon és Konferencián

A Magyarországi Elektronikai Társaság idén kiemelten színes konferenciával várja látogatóit 2024. április 23–25-ig a Budapesti Olimpiai Központ A csarnokában. A hazai elektronikai ipar vezető cégei és nemzetközi szakértők segítségével kaphatunk képet az iparág jelenéről és jövőjéről.


A nettó nulla CO2-kibocsátás elérése egyérpáras Ethernet segítségével

A nettó nulla CO2-kibocsátási célok elérése érdekében az építőiparnak korszerűsítenie kell kommunikációs infrastruktúráját. Ez a cikk bemutatja, hogy az egyérpáras Ethernet (SPE), különösen a 10BASE-T1L hogyan teszi lehetővé az olyan elavult kapcsolatokat, mint az RS-485-öt használó épületek egyszerű utólagos felszerelését a digitalizálás javítása, az automatizálás lehetővé tétele, a biztonság javítása, a nagyobb fenntarthatóság elérése, és az energiafogyasztás jelentős csökkentése érdekében.


Hailo-8 mesterséges­intelligencia-gyorsító

Az Edge AI lehetővé teszi az eszközök számára az adatok helyi feldolgozását és az azonnali reagálást az olyan alkalmazásokban, mint például az autonóm járművek és a robotika. Az Edge AI megalapozottsága a valós idejű döntéshozatalban hatékony, gyors és személyre szabott megközelítést biztosít az adott feladathoz.


E-IoT eszközökkel történő helymeghatározás (LBS és GNSS) – 2. rész

Cikksorozatunk második részében áttekintjük, hogy az Endrich Bauelemente Vertriebs GmbH E-IoT eszközei hogyan támogatják a lokalizációt GNSS használatával, majd a cikksorozat befejező részében az LBS-képes eszközök kerülnek részletes bemutatásra.


Biztonság a hálózat peremén

Az IoT-eszközök biztonsági szempontból heterogén sokaságában mindig akad „rés a pajzson”, amivel még az átmeneti túlterhelődésnél is nagyobb károk okozhatók. A visszaélések azonban helyes tervezéssel megelőzhetők.


Hogyan növelhető a beágyazott rendszerek akkumulátorainak élettartama

Az akkumulátorok élettartamának növelése soha véget nem érő küzdelemmé vált a beágyazott rendszereket fejlesztő mérnökök számára. A felhasználók egyre több funkciót várnak el, egyre kisebb fizikai méretben, ami arra kényszeríti a fejlesztőket, hogy a legutolsó coulomb töltést is kipréseljék az eszköz akkumulátorából.


A Meanwell okostápegység rendszerei – 3. rész

Ha egy egyenfeszültség-kimenetű gyártmányt tesztelünk, adja magát az ötlet, hogy egy ellenállással szimuláljuk annak üzemi terhelését. Ám ha a tesztelt eszközök nagy kimenőteljesítményűek, ráadásul azokat tömegesen és tartósan kell tesztelni, az ellenállásos műterhelés jelentős környezetterhelés, hőelvezetési problémák és felesleges költségek forrásává válik. Ezek elkerülésére fejlesztette ki a Meanwell az ERG-5000 DC-műterhelésként használható invertercsaládját.


Elektromos szekrények és moduláris megszakítók

Az elektromos elosztótábla egy elektromos rendszer minden pontját összeköti, felelős a biztonságért, a jelzésért és az áramkörök vezérléséért is. Mindezen szükséges funkciókat figyelembe véve a kapcsolószekrényt kiváló minőségű berendezésekkel kell felszerelni.


Az automatizálás új szintje munkagépek számára

A kommunális járművekben használt érzékelőknek és vezérlőelemeknek a legmagasabb követelményeknek is meg kell felelniük: az alkatrészek szélsőséges hőmérsékletnek, páratartalomnak, pornak, szennyeződésnek és rezgésnek vannak kitéve. Az „eco­matmobile” sorozatával az ifm automatizálási komponenseket kínál ezekhez a zord környezeti feltételekhez.

 

KAPCSOLAT

 

Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége

Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine

ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.

Tel: +36 20 351 7240 | info@magyar-elektronika.hu

www.magyar-elektronika.hu

Advertisement

‍Amennyiben le szeretne iratkozni, kérjük, kattintson a lenti linkre.

Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.