Magyar Elektronika – februári hírlevél

Magyar Elektronika – februári hírlevél

STEVAL-MKBOXPRO (SensorTile.box PRO)

‍A mai világban a dolgok (eszközök) internete mindennapi életünk szerves részévé vált. Ahogy ezek az eszközök egyre jobban elterjednek, még inkább fontossá válik a megbízható és pontos érzékelőadatok iránti igény. Itt jönnek a képbe az STMicroelectronics MEMS-érzékelői.


A bioimpedancia-spektroszkópia fejlődése a hordozható eszközök innovációjának motorja

A bioimpedancia-spektroszkópia felhasználásával a tudósok és az orvosok mostantól nyomon követhetik a transzdermális (bőrön keresztüli) alkalmazások segítségével történő gyógyszeradagolás hatékonyságát és farmakokinetikáját.


E-IoT eszközökkel történő helymeghatározás (LBS és GNSS)

1. rész

Az eszközök által gyűjtött szenzoradatok mellett néhány egyéb adatra is nagy szükség van IoT alkalmazásokban, hogy a rendszerek működése nyomon követhető legyen. Ilyen adat például a mintavételezés ideje, az eszköz azonosítója, a firmware verziószáma, és egyes alkalmazásokban nagyon fontos lehet a geolokalizáció.


‍Tartozékok és eldobható eszközök titkosított hitelesítése

Sokszor bosszankodunk, hogy bizonyos eredeti gyári fogyóanyagok és cserealkatrészek sokkal drágábbak az „utángyártottaknál”, ráadásul az utóbbiakat egyre gyakrabban nem is „fogadja el” az anyakészülék. Ez azonban nemcsak a gyártó jól felfogott érdeke, hanem a fogyasztót is védi a rossz minőségű, sőt, veszélyes hamisítványok használatának következményeitől. A cikk az eszközhitelesítés megoldásaiba nyújt bepillantást.


Az IoT-alkalmazások antenna­tervezésének elsődleges szempontjai

Az elmúlt pár évben a dolgok internete (IoT) gyakorlatilag mindenki életére hatással volt valamilyen formában. Egyesek számára ez kimerül az olyan egyszerű felhasználásban, mint például az okosórák használata, ám jelentheti az eszközök teljes hálózatba szervezését is.


A Meanwell okostápegység rendszerei – 2. rész

A MeanWell szabadon konfigurálható tápegységrendszerét bemutató sorozatunkban most egy olyan modult ismertetünk, amely önmagában és rendszerelemként tápegység- és töltő üzemmódban is egyaránt használható.


Az elektronikai ipar az Olimpiai Központban

Április 23–25-ig a Budapesti Olimpiai Központ (BOK) A-csarnokába költözik az elektronikai ipar. 3500 m2-en, tucatnyi országból, közel 100 kiállító várja majd a látogatókat a Magyarországi Elektronikai Társaság (MELT) szervezésében az InnoElectro Kiállításon és Konferencián.


A tantálkondenzátorok kialakítása, felépítése és alkalmazásai

A TME katalógusában több mint 1300 KYOCERA AVX tantál- és tantálpolimer-kondenzátor található, köztük 434 SMD tantálpolimer-kondenzátor és 874 tantálkondenzátor (150 THT és 724 SMD alkatrész).


Kézfogás egy robottal: az igus bionikus kézzel ruházza fel a ReBeL kobotot

Az igus egy kenésmentes, nagy teljesítményű műanyagból készült humanoid kézzel bővíti ReBeL termékcsaládját.


TwinCAT-alapú innovatív szoftverfejlesztés az automatizálásban

Az ausztriai Wattens városában található Zeugwerk GmbH szoftvervállalat vezetőinek meggyőződése, hogy a korszerű szoftverfejlesztés az automatizálás egyre fontosabb tényezőjévé válik. Erre alapozva dobta piacra a vállalat a Beckhoff TwinCAT környezetén alapuló Framework és Creator termékeket.

 

KAPCSOLAT

 

Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége

Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine

ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.

Tel: +36 20 351 7240 | info@magyar-elektronika.hu

www.magyar-elektronika.hu

Advertisement

‍Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti linkre.

Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.