Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
 
 
 

Pontos, kis energiaigényű és kompakt
hőmérséklet-felügyelet


Az elektronikai eszközök áramkörei által termelt hő szinte bármilyen elektronikus rendszer tervezésekor problémát jelenthet, például a viselhető eszközöknél, a háztartási gépeknél, valamint az orvosi és az ipari berendezéseknél. Az észrevétlen hőképződés különösen kellemetlen következményekkel járhat. Számos módszer létezik a hő érzékelésére, többek között használhatók hőmérséklet-érzékelő IC-k és pozitív hőmérsékleti együtthatójú (PTC) termisztorok, de ezeknek az eszközöknek megvannak a maguk korlátai. Mindezen mérési módszerek esetén több alkatrész használatára van szükség, dedikált kapcsolatot igényelnek a gazda mikrovezérlővel, értékes helyet foglalnak el a nyomtatott áramköri lapon, a konstrukciókba való beépítésük tervezési időt igényel és a pontosságuk is korlátozott.

   Bővebben   


A Beckhoff az SPS 2023 szakkiállításon


A november 14–16. között Nürnbergben megrendezett SPS (Smart Production Solutions – Intelligens gyártási megoldások) szakkiállításon a Beckhoff ismét megragadta a lehetőséget, hogy a nagyközönség elé tárja PC-alapú vezérlésre épülő intelligens és digitális automatizálási termékeinek teljes kínálatát. Számos újdonság és izgalmas technológiai bemutató mellett kiemelt szerepet kapott a vezérlőszekrény nélküli automatizálást képviselő, moduláris MX-rendszer, továbbá a mesterséges intelligencia – például TwinCAT Chat szoftver keretében történő – ipari felhasználása.

   Bővebben   


IO-Linkre alapozott szenzorrendszer


A freinbachi Oro de Cacao gyár minőségi csokoládékat gyárt már több mint 3 éve. Az ifm a kezdetek óta partneri kapcsolatban áll a céggel, akiknek minden automatizálási kérdésére a leghatékonyabb és legmegbízhatóbb megoldásokat kínálja.

   Bővebben   


A Murrelektronik IO-Link rendszere


Decentralizált telepítési technológia ipari adatkommunikációhoz
A Murrelektronik IO-Link eszközeinek decentralizált telepítése a legegyszerűbb megoldás az érzékelők és aktuátorok csatlakoztatására. A „Zero cabinet” a Murrelektronik DNS-ében rejlik. A közvetlenül a gépbe vagy rendszerbe történő telepítés költséget, időt és helyet takarít meg, és ezáltal a versenyképesség növekedéséhez vezet. Ez a rendszer szükségtelenné teszi a rengeteg alkatrészt és kusza kábeleket tartalmazó komplex kapcsolószekrényeket.

   Bővebben   


15 és 20 wattos, 12:1 ultra széles bemeneti feszültségtartományú DC/DC átalakítók


THN 15UIR & THN 20UIR
A THN 15UIR és a THN 20UIR nagy teljesítményű DC/DC átalakítók sorozatai, rendkívül széles, 12:1 bemeneti feszültségtartományt és 15, illetve 20 wattos kimeneti teljesítményt szolgáltatnak. 

   Bővebben   


Saját márkás teszt- és mérőberendezések


Hogyan ösztönzi a gyorsan változó piac az eszközök iránti érdeklődést és keresletet?
A közelmúltban számos globális kihívás érte a piacot, beleértve a kínálat elérhetőségét és az emelkedő költségeket, amelyek megnehezítik a felhasználók, például a nehéz helyzetben lévő laboratóriumok számára, hogy a szükséges típusú és mennyiségű teszt- és mérőberendezéseket finanszírozni tudják. A csúcskategóriás ké­szülékekhez kapcsolódó magas ár sok laboratóriumban nemcsak a rendelkezésre álló berendezések típusának bővítését akadályozhatja, hanem még abban is visszatarthatja őket, hogy a vizsgálati és mérési képességek széles skáláját kínálják.

   Bővebben   


RedCap – 5G-alapú IoT


Ritkán találkozunk azzal a jelenséggel, hogy egy elterjedt és bevált rendszerrel olyan fejlesztést állítanak szembe a kidolgozói, amelynek célja alacsonyabb képességű változat létrehozása. Ennek jó példája a RedCap, amely az „ágyúval verébre” szemléletet kívánja kiküszöbölni egy olyan rendszerrel, ami számtalan IoT használati esetben éppen csak annyit tud, amire szükség van. A gyorsan terjedő alkalmazásokban megtérül a minimalista megközelítés.

   Bővebben   


MI-alkalmazások futtatása helytakarékosan, külső grafikus kártyával


C6043 – ultrakompakt ipari PC rendkívül számításigényes feladatokhoz
A C6043 révén a Beckhoff ultrakompakt ipari PC-inek választéka egy különösen nagy teljesítőképességű eszközzel egészül ki, amelynek fő erőssége egy második, kifejezetten a NVIDIA grafikus processzornak (GPU) szánt alaplap, amelyben ez gyárilag integrálva van. Ennek köszönhetően a számítógép ideális hardveralapot biztosít a nagy számítási igényű alkalmazások támogatásához, különösen a mesterséges intelligencia terén.

   Bővebben   


Elektromos földelés gyakorlatias megközelítéssel


Nem is olyan régen az egyetlen ok, amiért az elektromos földelésre gondoltunk, a biztonság volt, és a legfőbb cél továbbra is az emberek áramütés elleni védelme. Ha azonban figyelembe vesszük a modern fogyasztói elektronikai eszközök multimédiás és kommunikációs képességeit, akkor felismerhetjük, hogy mennyire fontos egy megbízható és átfogó földelési stratégia kidolgozása. 

   Bővebben   


MEAN WELL – egy új innovatív termékcsalád bevezetése

VFD sorozat – 150…750 W-os ipari kefe nélküli egyenáramú motorvezérlő és meghajtó.

   Bővebben   


KAPCSOLAT

Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége
Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine

ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.

Tel: +36 20 351 7240 | info@magyar-elektronika.hu

www.magyar-elektronika.hu

Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti linkre.
Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.

Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide

 


 
   
   
   
 
Advertisement