Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
 
 
 

Az IoT terméktervezés és tanúsítás egyszerűsítése többprotokollos vezeték nélküli modulokkal


A vezeték nélküli kapcsolat lehetővé teszi a tervezők számára, hogy a „butaeszközöket” a dolgok internetére kapcsolódó okoseszközökké alakítsák, amelyek képesek adatokat küldeni a felhőbe a mesterséges intelligencián alapuló elemzéshez, miközben lehetővé teszik, hogy az eszközök vezeték nélküli kapcsolaton át utasításokat, firmware-frissítéseket és biztonsági fejlesztéseket kapjanak.

   Bővebben   


Útmutató az akkumulátor gyorstöltéséhez – 1. rész


Amíg a nagyobb akkumulátorkapacitás növeli a készülék élettartamát, a töltési idő alacsonyan tartása további kihívások elé állítja a tervezőket. A gyorstöltés az eszközök széles skáláján alkalmazható, beleértve a fogyasztói, orvosi és ipari alkalmazásokat. Ez a kétrészes sorozat áttekintést nyújt az akkumulátorok gyorstöltési képességeinek megvalósításával kapcsolatos kihívásokról. Az 1. rész a töltő és a töltöttségmérő felosztását tárgyalja a hoszt és az akkumulátorcsomag között – a rendszer rugalmasságának növelése, a teljesítményleadás minimalizálása és az általános felhasználói élmény javítása érdekében –, valamint a biztonságos töltést és kisütést biztosító felügyeleti funkciókat. A 2. rész a párhuzamos akkumulátorokkal működő gyorstöltő rendszer megvalósítását vizsgálja.

   Bővebben   


Innováció a tápegységmodulok szolgálatában


A tápegységmodulok már évek óta népszerűek a fejlesztőmérnökök között, mivel olyan előnyökkel rendelkeznek a diszkrét alkatrészekből álló megoldásokkal szemben, mint a helytakarékos kompakt kialakítás, a rövidebb piacra kerülési idő és az első próbálkozás/megoldás sikere. A tápegységmodulok tervezésének technológiai fejlődése növeli előnyeiket, ami kisebb méreteket, egyszerűbb használatot és nagyobb rugalmasságot eredményez.

   Bővebben   


Alacsony fogyasztású vezeték nélküli ad-hoc helyi mesh hálózati technológia


GSM átjáróval az intelligens szenzoros megoldások fejlesztéséhez
Az Endrich díjnyertes E-IoT ökoszisztémája egy lehetséges megoldást kínál az intelligens érzékelők adatainak felhőalapú adatbázisba való átvitelére az NB-IoT/LTE-M mobiltechnológiák segítségével (közvetlenül). Ez egy tökéletes megoldás a hagyományos eszközök „okosítására” viszonylag kisszámú érzékelőt használó alkalmazásban. A Neo.Cortec alacsony fogyasztású vezeték nélküli ad hoc Neo.Mesh hálózati technológiájának integrálása az Endrich IoT ökoszisztémába megoldást kínál nagyszámú szenzor esetére, egy rendkívül skálázható, hosszú élettartamú, független, akkumulátoros intelligens szenzorcsomópontokból álló helyi hálózat formájában.

   Bővebben   


Tegyünk rendet a többszintű áramfigyelő rendszerek zűrzavarában!


Bizonyos alkalmazásoknál – mint egy űreszközben is – a tápenergia nagyon korlátozott mennyiségben áll rendelkezésre. Gazdálkodni kell tehát vele, ami az egyes részegységek fogyasztásának egyedi mérését is igényli. Ám maga az energiafelügyeleti rendszer is energiát fogyaszt, amely a teljes rendszer energiamérlegében is megjelenik. A cikk arra mutat rá, hogyan lehet ezt alkalmasan megválasztott céleszközök segítségével optimalizálni.

   Bővebben   


Tippek a megfelelő online eszközök kiválasztásához


3. rész Tápegységek
Négyrészes sorozatunkban néhány olyan kihívást járunk körbe, amikkel a tervezőmérnökök gyakran szembesülnek, és megvizsgáljuk, milyen segítséget nyújtanak ezek leküzdéséhez a különböző online eszközök. Az áramkörök tervezése közben a mérnököknek sokféle számítást kell végezniük. Az alkatrészek kiválasztásától az analóg szűrők és rádiófrekvenciás áramkörök (RF) kialakításáig minden lépéshez különböző, a tervezést segítő eszközök állnak rendelkezésre. 

   Bővebben   


Összetett, rendkívül hatékony gyártósor PC- és EtherCAT-alapú szervohajtásokkal


Csaknem 70 szervotengely valós idejű, rendkívül pontos szinkronizálása
Az észak-spanyolországi Mitec Enginy egy fiatal és dinamikus rendszerintegrátor vállalat. A Mitec Enginy csapata egy összetett és rendkívül hatékony gyártástechnológiai elrendezést fejlesztett ki. A berendezés „lelke” egy forradalmi mozgásvezérlő rendszer, amely összesen 67 darab bütykös vezérléssel szinkronizált szervotengelyt alkalmaz. Az eredmény egy olyan gyártósor, amely mindössze 1,5 másodperc alatt végzi el drótok adagolását, vágását és hajlítását, valamint a rugókészítést a végtermék – egy tömeggyártott patkánycsapda – gyártásához. A szervo-hajtástechnika mellett a Beckhoff biztosítja a vezérlőrendszert is egy CX2062 típusú beágyazott PC és a TwinCAT automatizálási szoftver révén.

   Bővebben   


From Recycling to Bicycling


Az igus kerékpáralkatrészeket fejleszt a jövő mobilitásához
Az Eurobike 2023-on az igus újrahasznosítható és részben újrahasznosított alkatrészeket mutatott be a kerékpárgyártók számára, köztük olyan kormányokat, amelyek hamarosan sorozatgyártásba kerülnek. Ezeknek az elemeknek az első megrendelője az Advanced kerékpárgyártó cég.
A teljes egészében műanyag igus:bike tavalyi bemutatása után az igus most egy további, nagy teljesítményű műanyagból készült termékcsaládot mutat be a kerékpárgyártók számára.

   Bővebben   


Fenntartható elektromobilitás: a kör bezárul


Az akkumulátorok újrahasznosításának automatizált megoldásai egyre népszerűbbek
Becslések szerint 2025-ig az elektromos személygépkocsikból származó mintegy 600 000 tonna használt akkumulátort kell újrahasznosítani. Mivel az akkumulátorok értékes nyersanyagokból készült energiatároló eszközök, ez óhatatlanul felveti a fenntarthatóság kérdését. A Festo ezért nemcsak a cellagyártáshoz, az akkumulátormodulok és -csomagok összeszereléséhez és a platformintegrációhoz kínál moduláris automatizálási koncepciókat, hanem a szétszereléshez és az anyagok újrahasznosításához vagy szétválasztásához is. 

   Bővebben   


Az elektromos járművek kihívásai – hatótávolság és biztonság

Az akkumulátorkezelő rendszerek és az érzékelők szerepe
A legújabb érzékelők nemcsak a fedélzeti tüzek minden eddiginél hatékonyabb megelőzésében segítenek, hanem hozzájárulnak az elektromos járművek piacát uraló hatótávolsággal kapcsolatos kihívások kezeléséhez is, és a trendek azt mutatják, hogy rövidesen ennél sokkal többre lesznek képesek. 

   Bővebben   


 

 

KAPCSOLAT

Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége
Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine

ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.

Tel: +36 20 351 7240 | info@magyar-elektronika.hu

www.magyar-elektronika.hu

Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti linkre.
Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.

Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide

  
 
 
 
 
   
   
   
 
Advertisement