Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
 
 
 

Gigabit Ethernet hálózatok tranziensekkel szembeni védelme


A Gigabit Ethernet (GbE) egy robusztus, nagy sebességű kommunikációs hálózati szabvány, amelyet széleskörűen használnak a háztartási, kereskedelmi és ipari létesítményekben. Az Ethernet-rendszerek azonban nem mentesek a problémáktól, különösen, ha a hálózat az épületeken kívülre is kiterjed. A külső vezetékeket váratlan és nagy feszültségek és áramok érhetik, és az elektrosztatikus kisülések (ESD) veszélye is folyamatosan fennáll.

   Bővebben   


Az ATRO a hannoveri vásár technológiai díjának első három helyezettje között


A moduláris ipari robotrendszert jelölték a 2023-as Hermes-díjra
A Beckhoff új, moduláris ATRO (Automation Technology for Robotics – robotikai automatizálási technológia) elnevezésű rendszerével olyan rugalmas és egyedi robotstruktúrák építhetők, amelyek bármely alkalmazás számára ideális megoldást jelenthetnek. Az előre kialakított mechanikus és elektromos csatlakozófelületekkel bármilyen robotkinematikai elrendezés gyorsan és pontosan, szerszámok nélkül összeállítható. A moduláris mechanikát támogató moduláris szoftver a robotok mozgatásán kívül többek között képfeldolgozási, valamint mesterséges intelligenciához és tudományos automatizáláshoz kapcsolódó funkciókat is biztosíthat. Ezt az innovációt a hannoveri vásáron Hermes-díjra történt jelöléssel ismerték el.

   Bővebben   


Digi XBee megoldások összetett IoT rendszerekhez


„A dolgok internete” (IoT) egy rendkívül népszerű kifejezés manapság, bár tévesen elsősorban olyan eszközökkel társítják, mint például a Smart Home és olyan technológiákkal, mint például a Bluetooth vagy a Wi-Fi. Mindeközben a Digi International márka már 20 éve piacra dobta az energiatakarékos RF-modulokat a vezeték nélküli kommunikációhoz. A 2,4 GHz-es sávban működnek, mesh hálózatokon keresztül továbbítanak adatokat, és különféle vevőegységeket vezérelhetnek. Ennek a szabványnak a neve a Digi XBee, és néhány igazán fejlett lehetőséget kínál. 

   Bővebben   


A CanSat műholdépítés izgalmai


Avagy miért éri meg gimnazistacsapatot támogatni egy ESA versenyben
A CanSat egy olyan verseny, amelyet középiskolás diákoknak szerveznek az űripar bemutatására és népszerűsítésére. Az Európai Űrügynökség (ESA) évente meghirdeti ezt a versenyt, hogy lehetővé tegye a diákok számára a valódi űrprojektben való részvételt. A jelentkezők rengeteg tapasztalatot szerezhetnek a rádiótechnikában, mechanika és áramkörök tervezésében és projektszemléletű csapatmunkában. De talán még ennél is nagyobb hozadéka a versenynek az az üzenet, hogy az ismeretek plusz befektetett munkával elsajátíthatók, és a végén a csapatmunkával egy valódi megfogható, működő eszköz jön létre, amit rakétával magasba juttatnak.

   Bővebben   


Emparro20-Pro: rugalmas, hatékony, megbízható


Új IP20 védelmi osztályú kapcsolóüzemű tápegység IO-Link opcióval
A Murrelektronik új Emparro20-Pro kapcsolóüzemű tápegysége sok gépgyártó szívét megdobogtatja. Mert a hosszú élettartamú, 95%-ot meghaladó hatásfokú kapcsolóüzemű táp első osztályú megoldás a gépek, berendezések gazdaságos és megbízható tápellátására. Az Emparro20-Pro opcionálisan távoli hozzáféréssel is felszerelhető az IO-Linken keresztül, amely lehetővé teszi a tápegység teljes körű paraméterezését és diagnosztikáját.

   Bővebben   


2IN1 Energiamenedzsment és adatgyűjtés


Állapotfelügyelet és adatgyűjtés
Korábbi cikkünkben már foglalkoztunk a MONEO-val, amiről most további érdekes információkat szeretnénk megosztani. Amennyiben az Ipar 4.0 vagy akár az OT és IT közötti kapcsolat is érdekes lehet, itt újabb lehetőségeket és megoldásokat vázolunk fel Önöknek. A MONEO egy új univerzális szoftverplatform, ami különböző, egymással összekapcsolható és egyszerűen kezelhető alkalmazásokat kínál.

   Bővebben   


3 módszer a hőkamerák általi energiamegtakarításra


Az energiaválság továbbra is hatást gyakorol a körülöttünk lévő világra, emiatt még fontosabbá válik annak biztosítása, hogy ne pazaroljunk energiát, és ne költsünk a kelleténél több pénzt villanyszámlákra. Az Egyesült Királyság Országos Statisztikai Hivatala szerint a 2023 februárját megelőző 12 hónap alatt a villamosenergia-árak az Egyesült Királyságban 66,7%-kal nőttek, míg a gázárakban elképesztő, 129,4%-os emelkedés tapasztalható, ami rávilágít az energiaárak csillagászati ugrására.

   Bővebben   


A Harwin bővíti a vegyes elrendezésű Hi-Rel csatlakozók portfólióját


A Gecko-MT-hez már több készen kapható
adat/tápérintkező-kombináció
érhető el
A Harwin kibővítette az érintkezőelrendezési lehetőségeit a Gecko-MT nagy megbízhatóságú (Hi-Rel) csatlakozók családja terén. Az új változatok kiegészítik a meglévő szimmetrikus 2 teljesítmény/8 jel és 4 teljesítmény/8 jel elrendezést.
Hat új érintkezőelrendezés létezik, amelyek 2-6 tápérintkezőt és 4-24 jelérintkezőt tartalmaznak.

   Bővebben   


Részletes műszaki képadatok egyszerű elemzése


TwinCAT Analytics környezetbe integrált TwinCAT Vision megoldás
A Beckhoff TwinCAT Analytics szoftvercsomagja minimális kézi programozást igénylő szemléletmódot alkalmazva könnyíti meg a gépadatok nagyon egyszerű műszaki eszközökkel való kiértékelését, PLC- és HMI dashboard-ok automatikus előállítása mellett számos konfigurációs lehetőséget is biztosítva. Az elemzési lehetőségek további bővítése érdekében a Beckhoff most a TwinCAT Vision könyvtár algoritmusait is integrálta ebbe a megoldásba. 

   Bővebben   


 

KAPCSOLAT

Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége
Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine

ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.

Tel: +36 20 351 7240 | info@magyar-elektronika.hu

www.magyar-elektronika.hu

Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti linkre.
Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.

Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide

 


 
 
 
 
 
   
   
   
 
Advertisement