Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
 
 
 

A vezeték nélküli lefedettség forradalmasítása


A celluláris DAS integrált megoldások ereje
A kereskedelmi épületek és sportlétesítmények minőségi mobil lefedettséget igényelnek, de ezek a környezetek kihívást jelentenek a jelek vételére. A cikk átfogó megoldást mutat be az elosztott antennarendszerek (DAS) számára, amelyek elengedhetetlenek a cellás lefedettség és kapacitás kiterjesztéséhez az épületszerkezeteken belül. Felvázolja a magasan integrált rendszertervek előnyeit, amelyek egy RF-adó-vevőt tartalmaznak kétirányú erősítővel vagy távoli hozzáférési egységgel összekapcsolt berendezéssel. A megoldás feltárásával a javasolt blokkdiagramokon keresztül az olvasók jobban megérthetik, hogyan működnek együtt ezek az elemek.

   Bővebben   


Az Avnet Embedded bővíti széles SMARC™ modul termékportfólióját


A kompakt SMARC™ számítógépmodul szabvány óriási sikert aratott a különböző piacokon, az alacsony fogyasztású alkalmazásokban. Az Avnet Embedded, a beágyazott modulok egyik vezető gyártója széles SMARC™ termékportfólióval rendelkezik, amely skálázható processzortechnológiákat és interfészfunkciókat tartalmaz, és átfogó tervezési támogatást nyújt ügyfeleinek.

   Bővebben   


E-Innováció 4.


Az Endrich a közelmúltban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karán végzős gyakornok segítségével elkészítette a Fibocom MA510 NB-IoT/LTE-M és 2G GSM modemjének C++ könyvtárát, az objektumorientált érzékelő és adatbeküldő szoftvert, és megszületett a legújabb adatmegjelenítő eszközük, az Android mobilapplikáció is. Az otthoni okoseszközök, mint például a rádiós klíma, árnyékoló redőny/roló és világítótestek Bluetooth-on keresztüli vezérlésére pedig kidolgoztak egy szimulátoralkalmazást. 

   Bővebben   


Harwin mezzanine csatlakozók


A finom nyomtatott áramkörök összekapcsolására szolgáló csatlakozók kielégítik az egyre kisebb beágyazott rendszerek igényeit.
A mezzanine csatlakozók kényelmes megoldásként jelentek meg, hogy lépést tudjanak tartani a rendelkezésre álló áramköri kapacitásokkal szemben támasztott igényekkel. Az elmúlt évtizedben egyre népszerűbbé váltak, mivel az OEM-ek továbbra is keresik a lehetőségeket, hogy több elektronikai funkcionalitást illesszenek be a tervezésükben rendelkezésre álló korlátozott térbe.

   Bővebben   


Távolítsuk el a sebességcsökkentőket!


Az ISO26262 Funkcionális Biztonsági tanúsítási folyamat akadálymentesítése
A járműipar manapság egyre több részfeladatot bíz az elektronika eszközeire a szórakoztató funkcióktól a hajtásvezérlésen át a létfontosságú közlekedésbiztonsági alkalmazásokig. A biztonsági szabványok – jelesül az ISO 26262 – szigorú feltételrendszere nemcsak a végtermékre fogalmaz meg követelményeket, hanem az egész tervezési és tanúsítási eljárást is részletesen szabályozza. Ezek követése költség- és időigényes, de a félvezetőgyártó támogatása jelentősen csökkentheti az erőforrásigényt.

   Bővebben   


Tippek a megfelelő online eszközök kiválasztásához


2. rész Analóg szűrők
Négyrészes sorozatunkban néhány olyan kihívást járunk körbe, amikkel a tervezőmérnökök gyakran szembesülnek, és megvizsgáljuk, milyen segítséget nyújtanak ezek leküzdéséhez a különböző online eszközök. Az áramkörök tervezése közben a mérnököknek sokféle számítást kell végezniük. Az alkatrészek kiválasztásától az analóg szűrők és rádiófrekvenciás áramkörök (RF) kialakításáig minden lépéshez különböző, a tervezést segítő eszközök állnak rendelkezésre. 

   Bővebben   


Környezetünk védelme korszerű alkatrészek használatával is lehetséges


Az EU 2009/125/EK környezetbarát tervezési irányelve
szerinti eszközök fejlesztése

A környezetvédelem mindannyiunk számára fontos dolog. A meghatározott célokat azonban csak alacsonyabb energiafelhasználású elektronikai eszközökkel lehet elérni. Az EU a környezetbarát tervezésről szóló irányelvében határozta meg az energiafelhasználással szemben támasztott minimum követelményeket. Az innovatív alkatrészek alkalmazása hozzájárulhat ezen követelmények eléréséhez.

   Bővebben   


DALI-2 digitális világításvezérlő megoldás


DC nagyfeszültségű központi energiarendszer
A legtöbb elektromos berendezés ugyan közvetlenül a váltakozó áramú konnektorokba csatlakoztatott, azonban nem lehet figyelmen kívül hagyni a berendezések azon alkatrészeit, amelyek a váltakozó áramot egyenáramúvá alakítják egy tápegységen keresztül. A vál­takozó áramról egyenáramúvá alakított tápegység energiafogyasztása és hatékonysága közvetlenül befolyásolja az egész rendszer energiafogyasztását, és ezáltal a teljes nemzeti energiarendszer energiafogyasztását.
 

   Bővebben   


Maximális biztonság az akkumulátorgyártásban – tanúsított energialánc a száraztisztítóban


A Fraunhofer IPA-tól az E6.29 az ISO 4. osztályra vonatkozó innovatív száraz tisztaszoba tanúsítványt kapta
Amikor a legszigorúbb higiéniai előírásokra van szükség, az igus a mozgatáshoz használt kenésmentes és kopásálló műanyag alkatrészekkel magas pontszámot ér el. Különösen a holnap mobilitásához szükséges akkumulátorgyártás igényel speciális környezeti feltételeket, amelyeket a száraz és tisztaszobák kombinációjával tudnak megvalósítani. A Fraunhofer IPA pontosan ezekre a követelményekre dolgozott ki egy új típusú tanúsítványt. Az igus E6.29 energialánc a legelső olyan kábelvezető rendszer, amelyet száraz tisztatéri körülmények között teszteltek, és ISO 4. osztályú tanúsítványt kapott. 

   Bővebben   


Készülj a 2. félévre! Pörgesd fel az üzleti tevékenységedet októberben az Electrosubon!

Az Ipar 4.0 jegyében október 11–12-én megrendezésre kerülő Electrosub Konferencia és Kiállítás iránt egyre nagyobb az érdeklődés: a kiállítói, szponzori csatlakozások a célegyenesbe fordultak, a jelentkezési határidő közeleg. 

   Bővebben   


 

 

KAPCSOLAT

Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége
Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine

ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.

Tel: +36 20 351 7240 | info@magyar-elektronika.hu

www.magyar-elektronika.hu

Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti linkre.
Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.

Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide

  
 
 
 
 
   
   
   
 
Advertisement