Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
 
 
 

Gazdasági siker és innovációs erő


A Beckhoff 28%-kal, 1,515 milliárd euróra növelte nemzetközi értékesítését
A Beckhoff Automation növekedése 2022-ben is töretlen maradt: az élvonalbeli automatizálási rendszerekre szakosodott vállalat 1,515 milliárd euróra növelte árbevételét, ami 28%-os növekedést jelent az 1,182 milliárd euró összegű tavalyi árbevételéhez képest, túlszárnyalva a cég minden eddigi értékesítési rekordját. Világszerte mintegy 5680 alkalmazott, köztük több mint 2200 mérnök járul hozzá ehhez a sikerhez.

   Bővebben   


A több csomópontos CAN-rendszer
teljesítményének validálása


Ez a cikk ismerteti a helyes rendszerszintű tesztelési megközelítést a CAN (controller area network) adó-vevő értékeléséhez. Megmagyarázza, hogy miért jobb ez a megközelítés, bemutatva, hogyan lehet elkerülni a tényleges adatátviteli problémákat az adatátvitel során az egyik CAN-csomópontról a másikra egy több CAN-csomópontból álló rendszerben. A cikk elolvasása után az olvasó jobban megértheti a CAN-rendszert, és képes lesz kiválasztani a megfelelő CAN-adó-vevőt az adott több csomópontos CAN-rendszerhez.

   Bővebben   


A QUALCOMM SoC fejlesztési ütemterve megfelel
az Edge IoT-piac igényeinek


Az Edge Computing vagy Edge IoT a legújabb fejlesztés az IoT-piacon, amely az utóbbi időben robbanásszerű növekedésnek örvend. Ezek a kifejezések az elosztott számítástechnika legújabb fejlődésére utalnak, amelynek során a számítógépek, kamerák és érzékelőfeldolgozó rendszerek ugyanabban a fizikai térben kerülnek telepítésre, ahol a gépek, robotok és emberek csatlakoznak egymáshoz és a digitális világhoz. 

   Bővebben   


Épületriasztó rendszerek táplálása


A legtöbb kereskedelmi, lakó- és ipari épület tűzjelző rendszerrel való felszerelése törvényi előírás. Létfontosságú szerepet tölt be az élet, a vagyontárgyak és az épület szerkezetének védelmében. Gyakran a recepción vagy a biztonsági irodában, az épület főbejáratának közvetlen közelében helyezik el, és folyamatosan figyeli az érzékelők széles köréből érkező bemeneteket az egész létesítményben. A füstérzékelők, a szén-monoxid- és a PIR-modulok csak néhány kritikus érzékelő, amelyek folyamatosan figyelik az égés korai figyelmeztető jeleit.

   Bővebben   


E-Innováció 3.


„We make your SBC IoT ready” – az E-IoT Shield család
A február havi számmal kezdődően a Magyar Elektronika hasábjain egy új cikksorozatot indítottunk az Endrich Bauelemente Vetriebs GmbH legújabb innovációiról, amelyekkel a hazai és nemzetközi kiállításokon és konferenciákon találkozhatnak az érdeklődő szakemberek az év folyamán. A mostani lapszámban bemutatjuk, hogy az E-IoT koncepció hogyan ad lehetőséget népszerű egylapos számítógépek – mint az Arduino 3,3 V-os változatai, a Raspberry Pi vagy az F&S ArmStone miniszámítógépek – IoT célú felhasználására kiegészítő pajzsok alkalmazásával.

   Bővebben   


A Microchip SiC-megoldásai kiterjesztik a nagy teljesítményű alkalmazások határait


A villamosenergia előállítása terheli környezetünket, a felhasználására viszont egyre nő az igény. A dilemma feloldásában segítenek a nagy teljesítményeket gazdaságosan kezelő félvezetős kapcsolók, amelyeken belül egyre hangsúlyosabb a szilíciumkarbid alapanyag térhódítása. A SiC témáját körüljáró sorozatunk ezúttal az új alkalmazások fejlesztését sürgető piaci nyomásra válaszoló megoldásokat helyezi a fókuszba. 

   Bővebben   


Tippek a megfelelő online eszközök kiválasztásához


1. rész Online kalkulátorok és tervezőeszközök
Négyrészes sorozatunkban néhány olyan kihívást járunk körbe, amikkel a tervezőmérnökök gyakran szembesülnek, és megvizsgáljuk, milyen segítséget nyújtanak ezek leküzdéséhez a különböző online eszközök. Az áramkörök tervezése közben a mérnököknek sokféle számítást kell végezniük. Az alkatrészek kiválasztásától az analóg szűrők és rádiófrekvenciás áramkörök (RF) kialakításáig minden lépéshez különböző, a tervezést segítő eszközök állnak rendelkezésre. Sorozatunk első részében az online kalkulátorokat és tervezőeszközöket tekintjük át, valamint bemutatjuk néhány népszerű áramkör-szimulációs eszköz funkcióit.

   Bővebben   


IPAR NAPJAI – 2023. május 16–19.


A Hungexpo májusi ipari rendezvénye – 2023. május 16–19. között – Magyarország legjelentősebb üzleti találkozója, amely az ipari szegmens valamennyi hazai és nemzetközi gyártója, forgalmazója, beszállítója és szolgáltatója számára fórumot kínál, ahol a vállalatok – kihasználva az iparágak közötti szinergiát – erősíthetik az ágazatban megszerzett pozíciójukat, vagy akár új piaci szereplővé válhatnak. 

   Bővebben   


nVent SCHROFF – a moduláris teszt- és méréstechnikai alkalmazások szakértője


Az nVent SCHROFF az 1962-es németországi alapítása óta az innováció szinonímája, kezdve az euro board subrack rendszer kifejlesztésével, amely hozzájárult a 19”-os szabvány univerzálissá tételéhez. Az nVent ma is úttörő szerepet játszik az alkalmazások széles köre számára az elektronikai infrastruktúra gyártásában. 

   Bővebben   


PLC szakmérnökképzés

Átadásra került az új PLC labor
Az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kar és a Robotaid Kft. közös együttműködésben PLC szakmérnökképzést indít, 2 féléves, levelező felnőttképzési rendszerben. 

   Bővebben   


 

 

KAPCSOLAT

Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége
Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine

ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.

Tel: +36 20 351 7240 | info@magyar-elektronika.hu

www.magyar-elektronika.hu

Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti linkre.
Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.

Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide

  
 
 
 
 
   
   
   
 
Advertisement