Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
 
 
 
 

Relpol elektromágneses és szilárdtest-relék


A relék a legtöbb vezérlőrendszer legfontosabb összetevői közé tartoznak. Lehetővé teszik a nagy ter­helésű műveletek (motorok, fűtőtestek, szivattyúk, lámpák) vezérlését kompakt és energiatakarékos mikrokontroller-alapú áramkörök és egyéb digitális alkatrészek segítségével. A cikkben a Relpol relék áttekintését láthatjuk, ami tartalmazza a klasszikus (elektromágneses) reléket, és a legmodernebb SSR modulokat is.

   Bővebben   


Szoftverrel konfigurálható, izolált I/O csatornák tervezésének megkönnyítése


Magasan integrált, rendszerszintű megközelítés
A cikk egy szoftveresen konfigurálható bemeneti/kimeneti (I/O) eszközt mutat be és a hozzá tartozó izolált tápellátási és adatmegoldást, amely segít kezelni a tervezési kihívásokat a rendszerszintű ipari alkalmazások esetén. Ismerteti a rendszerszintű gondolkodás előnyeit, majd javasolt megoldásával – egyetlen IC tervezésével – a teljesítményoptimalizálás funkcióira összpontosít.

   Bővebben   


A jelenlét-érzékeléstől a létfontosságú érzékelésig


IoT-megoldások gyors fejlesztése
A dolgok internete (IoT) egyre nagyobb teret hódít. Az intelligens eszközök révén tapasztalhatók a technológia előnyei, amelyek segítenek hozzáadott értéket teremteni az emberek számára, és növelik a termelékenységet az iparban. Az IoT azonban számos kihívást is jelent, például az új technológiákkal való munka összetettsége, valamint az okos döntések meghozatalához szükséges adatgyűjtés és -feldolgozás által. Más szóval, kihívást jelent a termékjellemzők rendszermegoldásokká alakítása, amire az Infineon azzal válaszol, hogy a XENSIV™ csatlakoztatott érzékelőkészleten alapuló, azonnal telepíthető megoldásokat kínál, például egy prototípus-készítő platformot, amely egyszerűsíti és felgyorsítja az új alkalmazások és innovatív felhasználási esetek fejlesztését. 

   Bővebben   


E -Innováció 2.


„We make your device smart” – az okoshűtőszekrény
A múlt havi számmal kezdődően a Magyar Elektronika hasábjain egy új cikksorozatot indítottunk az Endrich Bauelemente Vetriebs GmbH legújabb innovációiról, amelyekkel a hazai és nemzetközi kiállításokon és konferenciákon találkozhatnak az érdeklődő szakemberek az év folyamán. Az első részben az idei év kiemelt területével az IoT környezetvédelmi felhasználásával foglalkoztunk, és bemutattuk a cityBox levegőminőség-ellenőrző állomást. A következő terület a hagyományos eszközök „okosítása”, ahol szlogenünk a „We Make Your Device Smart”, és az Endrich új, hűtőszekrények paramétereit figyelő telemetriai egységeiről és az ezek alkotta ökoszisztémáról fogunk ennek kapcsán beszélni, amely az EmbeddedWorld 2023 kiállításon a cég standjának központi eleme volt.

   Bővebben   


Villamosítsunk mindent


SiC-teljesítménykapcsolókkal és konfigurálható digitális kapumeghajtással
A Microchip Technology előző cikkei összefoglalták a nagyfeszültségű és nagy teljesítményű kapcsolókban használt szilíciumkarbid (SiC) -alapú MOSFET félvezetőelemek előnyeit a szilícium MOSFET-ekhez viszonyítva. Ezek kapcsolási tulajdonságainak kulcsszereplője a kifinomult kapumeghajtás. A ma még elterjedt analóg megoldásokat nemcsak minőségben múlják felül a programozható, digitális meghajtók, hanem gyorsabb és olcsóbb a termékfejlesztés is.

   Bővebben   


A következő generációs járműarchitektúrák tervezése – kihívás vagy lehetőség?


A gépjárművek folyamatosan változnak, amióta csak az első Ford T Model 1908-ban legördült a gyártósorról. Az első időkben elég volt, ha az autó képes volt eljuttatni az embereket és termékeket A-ból B-be. A konkurencia növekvő nyomása azonban az életstílus és a nagyfokú testreszabhatóság felé mozdította a fogyasztói reklámok üzenetét. A változás folyamatossá vált az elmúlt legalább ötven évben, néha a biztonság, máskor a tömegből való kitűnés vagy a technológia szabta meg az irányt. 

   Bővebben   


Vario-X – decentralizálás vezérlőszekrény nélkül


A döntő lépés a digitális átalakuláshoz
A VarioX egy olyan moduláris felépítésű automatizálási platform, amit az igényekre szabva lehet összeállítani és minden automatizálási komponenst közvetlenül a történések helyére lehet kihelyezni. A vezérlőegységből, tápegységből, Ethernet-switchekből, biztonságtechnikából és IO-modulokból álló platform megbízhatóan biztosítja a helyes feszültségeket, jeleket és adatokat közvetlenül a terepen, a decentralizált szervohajtások zökkenőmentes integrálásával. Ez azt jelenti, hogy most először minden automatizálási funkció teljesen decentralizáltan, vezérlőszekrény nélkül valósítható meg.

   Bővebben   


TEP 150UIR és TEP 200UIR sorozat


Új 150 és 200 W-os; 12:1 ultraszéles bemeneti feszültségtartományú
DC/DC konverterek
A TEP 150UIR és a TEP 200UIR vasúti tanúsítvánnyal rendelkező DC/DC átalakítók sorozata, amelyet a legigényesebb alkalmazásokba, a legnagyobb megbízhatóságra terveztek.
 

   Bővebben   


IPAR NAPJAI és AUTOMOTIVE HUNGARY
szakkiállítások egy időben!


Ne hagyja ki az egyedülálló rendezvényeket!
Az IPAR NAPJAI Nemzetközi ipari szakkiállítás és az AUTOMOTIVE HUNGARY Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás 2023. május 16–19. között kerül megrendezésre a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. 

   Bővebben   


Electrosub – válaszok és megoldások az ipar kihívásaira

Versenyképes vállalkozás fenntartásához, működéséhez, fejlődéséhez az Ipar 4.0 technológiák széles körű alkalmazására van szükség. Az Electrosub üzleti és egyben szakmai fórumot kínál az innovatív technológiák, eszközök, szolgáltatások, rendszerek bemutatkozásához. Az eseményt jelentős szakmai szervezetek, intézmények támogatják. 

   Bővebben   


 

 

KAPCSOLAT

Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége
Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine

ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.

Tel: +36 20 351 7240 | info@magyar-elektronika.hu

www.magyar-elektronika.hu

Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti linkre.
Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.

Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide

  
 
 
 
 
   
   
   
 
Advertisement