Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
 
 
 

FPGA SoM-alapú termék­fejlesztés
a PCB Design Kft.-nél


Az FPGA-k (Field Programmable Gate Arrays) nagy teljesítményű, sokoldalú és nagymértékben testreszabható integrált áramkörök, amelyek gyorsan népszerűvé váltak a digitális hardvertervezés területén. A hagyományos alkalmazásspecifikus integrált áramkörökkel (ASIC) ellentétben az FPGA-k átprogramozhatók a digitális logikai funkciók széles skálájának megvalósítására, így ideálisak a nagy teljesítményt, alacsony késleltetést és valós idejű feldolgozást igénylő alkalmazások széles köréhez. Az FPGA-alapú fejlesztés a repüléstől és a védelemtől a pénzügyekig és a távközlésig átalakítja a digitális rendszerek tervezésének és építésének módját.

   Bővebben   


Tervezési megfontolások egy szabványoknak megfelelő teljesítmény­minőség-mérőhöz


Teljesítményminőség-felügyelet 2. rész
Ez a cikk bemutatja, hogyan lehet hatékonyan megtervezni egy szabványoknak megfelelő teljesítményminőségi (PQ) mérőműszert egy használatra kész platform segítségével, amely felgyorsítja a fejlesztést. Különböző megoldásokat tárgyal az A és S osztályú mérőeszközök tervezéséhez, beleértve egy új S osztályú teljesítményminőség-mérő integrált megoldást, amely jelentősen csökkenti a teljesítményminőség-monitorozó termékek fejlesztési idejét és költségeit.

   Bővebben   


LoRa technológia az intelligens gyárak számára
2023-ban


Az IoT technológia fejlődésével rengeteg különböző típusú IoT kommunikációs megoldás jelent meg és terjedt el, mint például a Wi-Fi és a Bluetooth. Egy másik IoT kommunikációs megoldás a LoRa, amelynek megjelenését az IoT-technológia területén elért áttörés hozta magával. A LoRa („long range”, azaz nagy hatótávolságú) technológia egy olyan vezeték nélküli kommunikációs rendszer, amely lehetővé teszi kis mennyiségű adat nagyobb távolságra történő továbbítását. 

   Bővebben   


Az életjelek monitorozása viselhető eszközökkel


Korábban a betegek életjeleire vonatkozó adatok rögzítését kizárólag egészségügyi szakemberek végezték speciális klinikai intézményekben. Mára azonban egyre nyilvánvalóbbá válik, hogy ez a rendszer nagymértékben korlátozza az egészségügyi szolgáltatások hatékonyságát és reakcióidejét. A monitoring technológia fejlődésével változás következett be az egészségügyben. A jelenlegi álláspont szerint, ahol lehetséges, ott az életjel-leolvasásokat viselhető technológiával a kórházakon vagy más egészségügyi egységeken kívül, legtöbbször otthon végezzük.

   Bővebben   


E-Innováció 1.


„We care about the Environment” – az okos levegőminőség-figyelő állomás
A Magyar Elektronika hasábjain egy új cikksorozatot indítunk az Endrich Bauelemente Vetriebs GmbH legújabb innovációiról, amelyekkel a hazai és nemzetközi kiállításokon és konferenciákon találkozhatnak az érdeklődő szakemberek az év folyamán. Három kiemelt területtel foglalkozunk, a hagyományos eszközök „okosításával”, ahol szlogenünk a „We Make Your Device Smart”, a környezetvédelmi fejlesztésekkel, amelyeket a „We care about the Environment” szlogennel népszerűsítünk és a divatos egylapos számítógépek, mint az Arduino Leonardo és a Raspberry Pi család IoT végponttá alakításához kínált pajzsokkal, ahol a „We make your SBC IoT Ready” jelmondatot használjuk. Jelen írásunkban az IoT környezetvédelmi területen történő felhasználásával foglalkozunk, és bemutatjuk a cityBox levegőminőség-ellenőrző állomást.

   Bővebben   


Az ötlettől az integrációig


Az igus a gyártókkal és integrátorokkal együttműködve, széles partnerhálózattal, bővülő szolgáltatásokkal támogatja az ügyfeleket alacsony költségű automatizálásukban
A Low Cost Automation csökkenti az automatizálás megkezdésének akadályait, és külön segítséget nyújt a kis- és középvállalatoknak a versenyképességük növelésében. Ennek érdekében az intelligens műanyagokra specializálódott igus az elmúlt három év során 55 robotikai szolgáltatóból és 40 integrátorból álló széles hálózatot épített ki – és folyamatosan bővülnek új partnerekkel. 

   Bővebben   


A wattoktól a megawattokig: 1700 V SiC MOSFET-ekkel


A félvezetőtechnológia a szilícium-alapanyag felhasználásával tört be a hétköznapjaink szinte minden területére. Van azonban egy szakma, ahol a szilícium nem igazán „érzi jól magát”, amit az tett szembeötlővé, hogy a szilíciumkarbid (SiC) technológia ipari tömegtermelésre alkalmassá érett. A SiC úgy képes növelni a teljesítményelektronika megbízhatóságát és a hatásfokát, hogy közben rövidebb az anyaglista és kevesebbet mutat az árcédula is a kisebb és könnyebb végtermékeken.

   Bővebben   


Útmutató az IoT- és IIoT-alkalmazásokhoz választható mikrokontroller-fejlesztőkészletekhez


A dolgok internete (IoT) mindenhol jelen van az életünkben. A beágyazott rendszerek fejlesztőmérnökei egy új IoT-eszköz tervezésének megkezdésekor számos tényezőt kell, hogy figyelembe vegyenek, ilyenek például az energiafogyasztás, az érzékelési képességek és a vezeték nélküli csatlakoztathatóság. 

   Bővebben   


NKK Switches – minőség és funkcionalitás


Robusztus és megbízható megoldások az ipar és más területek számára
A kapcsolók elektromechanikus alkatrészek, amelyek az áramot az elektromos áramkör csatlakoztatásával és leválasztásával vezérlik. Még az érintőképernyők népszerűsége sem változtatta meg azt a tényt, hogy továbbra is ez a felhasználói interakciók legkedveltebb eszköze. Rendkívül fontos funkciót látnak el, ugyanakkor olyan egyszerű elemeknek tűnnek, hogy sok mérnök nem fordít kellő figyelmet a megfelelő alkatrész kiválasztására. 

   Bővebben   


 

KAPCSOLAT

Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége
Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine

ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.

Tel: +36 20 351 7240 | info@magyar-elektronika.hu

www.magyar-elektronika.hu

Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti linkre.
Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.

Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide

  
 
 
 
 
   
   
   
 
Advertisement