Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
 
 
 
 

A 2023-as évben a Phoenix Contact alapításának 100. jubileumi évfordulóját ünnepli

Egy évszázad a technológia és innováció iránti szenvedély jegyében,
30 éve Magyarországon

Az elmúlt 100 év alatt a Phoenix Contact egy esseni, ipari termékek forgalmazásával foglalkozó, családi vállalkozásból globális gyártóvállalattá nőtte ki magát. A gazdaság és az infrastruktúra valamennyi ágazatának villamosításához, hálózatba kapcsolásához és automatizálásához szükséges termékeivel és megoldásaival, valamint az innováció és a technológia iránti szenvedélyével a Phoenix Contact tovább szárnyal – immár kiegészítve a célokat az élőhelyünk fenntartható fejlődése iránti elkötelezettséggel.

   Bővebben   


Idén újra TECHference – az ipar meghatározó konferenciája!


Elindult a TECHference ipari konferencia és kiállítás jelentkezési időszaka, és most még kedvezményes áron lehet szakmai jegyhez jutni. Ezzel egy időben megjelent az előzetes program is, amiből kiderül, hogy fókuszában idén a gyártást találjuk, ezen belül fontos kérdésekkel és lehetőségekkel a mesterséges intelligencia, a fenntarthatóság, valamint a kiberbiztonság kapcsán.

   Bővebben   


Az SGMICRO kezdi éreztetni jelenlétét az európai piacon


A beszerzési stratégia központi jelentőséggel bír a vállalatok számára, mivel segít az anyagok és alkatrészek beszerzésének eredményessé és hatékonnyá tételében. A múltban sok vállalat követte az „egy-beszerzési” stratégiát, hogy olcsó árakat érjen el azáltal, hogy nagy mennyiséget vásárol egyetlen beszállítótól. Felbukkant azonban a szélesebb körű beszerzési stratégia irányába történő elmozdulás.

   Bővebben   


SPICE kontra IBIS


A megfelelőbb modell kiválasztása az áramkör-szimulációhoz
Mivel az áramkör-szimuláció folyamatosan egyre népszerűbb a prototípusiparban, a szimulációs modell az egyik kritikus követelmény lehet a végpiaci ügyfelek számára. A SPICE és az IBIS modellek a legkeresettebbek, amelyek költségmegtakarítást jelentenek az áramköri kártya fejlesztésének prototípuskészítési szakaszában. Ez a cikk megkülönbözteti a SPICE-t az IBIS modellezőrendszerektől, valamint az áramköri lapok gyártása előtti tesztelés jelentős hatásától. A cikk megvitatja, hogy melyik modellt kell használni az áramkör kialakításától függően. Megvizsgálja a mintahasználati eseteket és az általánosan használt szimulációs eszközöket, mint például az LTspice® és a HyperLynx®.

   Bővebben   


E-IoT átjárók a lokális Neo.Mesh okosszenzor-hálózat illesztésére


A magazin korábbi számaiban részletesen tárgyaltuk az E-IoT eszközkészletében kitüntetett helyet elfoglaló biztonságos, szubgigahertz frekvencián működő, ad-hoc helyi okosszenzor-hálózat felépítését. Ezt a kialakítást használva az érzékelőket nem kell egyedi internetkapcsolattal ellátni, lehetővé válik a fenntartható, akár sokéves működést biztosító telepes táplálású IoT csomópontok alkotta lokális háló. Az adatok közvetlen felhőbe juttatására így nincs lehetőség, azonban egyetlen átjáró alkalmazásával a mobilhálózathoz való hozzáféréssel megnyílik az adatok útja a világháló és a felhőalapú adatbázis felé. Az előző cikkben összehasonlítottuk a pont-pont és ez utóbbi, multipont-pont típusú hálózati struktúrát, most indított cikksorozatunkban pedig szeretnénk áttekinteni az E-IoT ökoszisztémában megtalálható, általunk fejlesztett hálózati átjárókat és az általuk kínált szolgáltatásokat.

   Bővebben   


Az A/D-átalakítók meghajtóáramköreiről


Ha egy analóg jelet időben és amplitúdóban „hitelesen” kell digitális formába átalakítani, egy gyors és nagy felbontású A/D-konverter választásával a problémának csak egy részét oldottuk meg. A szenzorok mint jelforrások széles változatosságát kell illeszteni az aránylag standardizált bemenetű A/D-konverterekhez. Az ehhez szükséges jelkondicionáló elektronika tervezési „buktatóit” segítenek elkerülni az A/D-meghajtóerősítők. 

   Bővebben   


Áramkörvédelem akkumulátorüzemű rendszerekben


Ma a világ elektronikai és elektromos eszközállományában az akkumulátoros táplálásúak gyarapodnak a leggyorsabban. Ezek ugyan mentesek a hálózati táplálású eszközök számos biztonsági kockázatától, de az akkumulátorok használata számos más, sajátos veszélyforrást von maga után. Ezek kivédésére kínálnak megoldásokat a Mouser Electronics választékában található eszközök.

   Bővebben   


Digitalizálás a lemezmegmunkálásban


Az AsservimentiPresse S.r.l., egy 30 éves tapasztalattal rendelkező olasz vállalkozás, amely fémlemezek présekbe történő adagolására szolgáló automatizált megoldások gyártására specializálódott. Massalengóban (IT) az AsservimentiPresse tekercseket, egyengetőket, előtolókat és komplett berendezéseket tervez és gyárt a tekercselt lemezek (coilok) kezelésére. A gyár három fő területre oszlik a vágástól és hegesztéstől a CNC megmunkálásig, összeszerelésig és tesztelésig terjedően. A műszaki osztály a gyártás mellett gondoskodik az elektronikai és mechanikai fejlesztésről, a cég saját kezelőfelületéről, valamint tesztekről, szimulációkról speciális szoftverek segítségével. Az automatizálást a vállalatnál a Murrelektronik olaszországi disztribúciós partnerével, az Integrával szoros együttműködésben valósították meg.

   Bővebben   


nVent SCHROFF – Rack Safety Plus PDU


Konfigurálható 19”-os, moduláris áramelosztó egység biztonsági és vészleállító funkciókkal
A biztonsági rendszerrel ellátott Rack Safety Plus PDU 19”-os rack szekrénybe telepítve ideális megoldást nyújt a részben vagy teljesen automatizált tesztrendszerekhez. E 19”-os moduláris egységek biztosítják a fő áramelosztást és tartalmazzák az összes biztonsági funkciót az EN 60947-5-1 és EN 60204 szabványoknak megfelelően, amelyek nélkülözhetetlenek a tesztrendszerek zavartalan működéséhez. Többféle szabványos konfiguráció közül lehet választani, vagy létrehozható egyedi alkalmazás az nVent online konfigurátorának segítségével, előre definiált alkotóelemekkel.

   Bővebben   


Cincon áramátalakítók különleges képességei


Alkatrészek ipari, vasúti és katonai alkalmazásokhoz
A Cincon márka által kínált kompakt áramátalakítók használata számos előnnyel jár – mindenekelőtt csökkentik a tápegység-áramkörök tervezésével töltött időt, és megkönnyítik az elektronikus és elektromos berendezések tervezését. 

   Bővebben   


KAPCSOLAT

Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége
Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine

ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.

Tel: +36 20 351 7240 | info@magyar-elektronika.hu

www.magyar-elektronika.hu

Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti linkre.
Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.

Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide

  
 
 
 
 
   
   
   
 
Advertisement