Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
www.magyar-elektronika.hu  
 
 

LEGFRISSEBB CIKKEINK

Feszültségcsökkentő átalakítók létrehozása rövid idő alatt

Csatlakozók
a gép áramellátásához


Gyárautomatizáláshoz,
5G-hez és IoT-hez
Az egyenáramú feszültségcsökkentő átalakítókat elterjedten használják számos elektronikus rendszerben, például 5G bázisállomásokban, gyárautomatizálási (FA) berendezésekben és a dolgok internetének (IoT) eszközeiben a túl nagy feszültségek hatékony csökkentésére és átalakítására.

 

  Bővebben  

 

A Murrelektronik MQ15 sorozatának víz- és porálló csatlakozói aszinkron és háromfázisú motorok csatlakoztatására alkalmasak.
A gépeknek és a rendszereknek energiára, méghozzá megbízható, könnyen telepíthető és biztonságosan üzemeltethető energiára van szükségük – ezért keresettek az energiaellátás egyszerű megoldásai.


  Bővebben  

 

TMR 12WI sorozat

Silent Switcher μModul
és LDO-szabályozók


Ultra kompakt 12 wattos
DC/DC átalakítók (SIP-8) ipari alkalmazásokhoz
A TMR 12WI sorozat a szabályozott kimenettel rendelkező, szigetelt
12 W-os DC/DC át­ala­kítómodulok
új családja, széles 4:1 bemeneti feszültségtartományokkal. A termék rendkívül nagy, 4,73 W/cm³ teljesítménysűrűséget nyújt egy ultrakompakt SIP-8 fémházban, amely mindössze 2,0 cm² helyet foglal el.
 

 

  Bővebben  

 

Az ultrahang zajának és képminőségének optimalizálása
Ez a cikk röviden bemutatja az ultrahangos képalkotó rendszereket, és részletesen elemzi az ultrahangos energiamenedzsment tervezésének néhány kihívását és megoldását. Négy fő tervezési szempontot tárgyal: a rendszer zajszintjét, a kapcsolási zajt, az elektromágneses interferenciát (EMI) és a tápellátáshoz kapcsolódó ultrahang hőveszteségét.  Bővebben  

 

E-IoT alkalmazás

Nagy teljesítménysűrűség elérése
a napenergia és az energiatárolás területén SiC MOSFET-ek segítségével


4. Az E-IoT LPWA kommunikációs modul kiegészítése lokális Mesh-szenzorhálózattal
Cikksorozatunk jelen részében egy olyan előremutató technológiai frissítést szeretnénk bemutatni, amit felhasználói tapasztalatok alapján tartottunk szükségesnek integrálni az E-IoT koncepcióba. Eredeti elképzelésünk szerint olcsó szenzorok, kis mennyiségű gyűjtött adatát célszerű valamilyen LPWA technológia, esetünkben a keskenysávú IoT (NB-IoT) segítségével – átjárók (gateway-ek) mellőzésével – közvetlenül a felhőbe juttatni.

 

  Bővebben  

 

A legújabb generációs szilícium-karbid félvezetők lehetővé teszik
a napenergia-termelő rendszerek
és a kapcsolódó energiatároló rendszerek energiaátalakítási hatékonyságának jelentős növelését. A cikk ismerteti az alkalmazásokat, és felvázolja, hogy a kisebb veszteség nemcsak energiát takarít meg, hanem kisebb és könnyebb berendezéseket is eredményez, amelyek alacsonyabb telepítési
és karbantartási költségekkel is járnak. 

 

  Bővebben  

 
Az AD-átalakítók meghajtóerősítői Álomból valóság

Pontosan kíván digitalizálni egy gyorsan változó jelet? A válasz egyszerűnek tűnik: vegyen egy gyors és nagy felbontású AD-átalakítót. Ám
a helyzet ennél bonyolultabb: a mért jel forrását közvetlenül a konver­terre juttatva az eredmény csalódást kelthet. A jelforrás és az AD-kon­verter közötti illesztést gyakran külső jelkondicionáló erősítőre kell bíznunk. 

 

  Bővebben  

 

Egy ökotudatos,digitális
közösségi alkotóműhely
„Gyerekekkel foglalkozunk, és az
a küldetésünk, hogy velük együtt egy élhetőbb bolygót hagyjunk magunk után, ők pedig ökotudatos szakemberekké, kutatókká és feltalálókká válhassanak.”

 

  Bővebben  

 
Nők a technológiában Kenésmentes gömbcsuklók: műanyag-fém hibrid nagy terhelésekhez az élelmiszeriparban


A női mérnökök és tudósok
jelentős mértékben járulnak hozzá a reáltudományok széles skálájához

Egyre növekvő figyelem irányul a nők társadalmunkban betöltött fontos szerepére, különösen az olyan területeken, amelyek pozitív hatással vannak mindennapi életünkre – ilyen például a STEM. És bár a nők STEM-tevékenységekben folytatott aktivitása férfitársaikhoz képest korlátozottabb, hozzájárulásuk értékes és – ami még fontosabb – egyre növekszik.

 

  Bővebben  

 


Az élelmiszeriparban a fém csapágyak folyamatos utánkenése időbe és pénzbe kerül, emellett növeli a szennyeződés kockázatát. Az igus karbantartást nem igénylő igubal gömbcsuklói gazdaságos és biztonságos alternatívát jelentenek. A motion plastics megoldások szakértője most egy új modellt mutat be a nagyobb terhelésekhez.

 

  Bővebben  

 
ME_Facebook_like_box
 
 
 
 
 

KAPCSOLAT:

Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége | Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine
ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.
Tel: +36 20 351 7240 | info@magyar-elektronika.hu | www.magyar-elektronika.hu

Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti linkre.
Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.

Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide

 
 
 
 
   
Advertisement