Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
www.magyar-elektronika.hu  
 

Legfrissebb cikkeink

Magas hatásfokú egyfázisú motor a BridgeSwitch segítségével
A GigaDevice 32 bites mikrovezérlői IoT alkalmazásokhoz - Első rész 

Az EBV Elektronik a Power Integrations együttműködésével kifejlesztette az EBV BridgeSwitch MB-t – a BridgeSwitch áramkörön alapuló egyfázisú BLDC motorvezérlő megoldását.

 

 

 

Bővebben>>

GD32® ARM® Cortex® M3
és M4 architektúra
A most útjára indított cikksorozatunk egy az IoT alkalmazások elvárásaihoz kiválóan igazodó mikrokontroller-család, a GigaDevice 32 bites eszközeinek alkalmazásáról szól. Áttekintjük az ARM® Cortex® és a RISC-V nyílt architektúrán alapuló vezérlők tulajdonságait, alkalmazhatóságát, és néhány mintaalkalmazást is közzéteszünk az Endrich Bauelemente Vertriebs GmbH Ipar Napjai nagydíjas IoT koncepciójának alapját képező IoT végpont egyes megoldásainak ismertetése útján.

Bővebben>>
Az iCoupler technológia előnyei
a GaN tranzisztorokkal megvalósított AC/DC konverterekben
Gépek hatékonyságának fokozása transzparens energiaadat-kezeléssel

Az iCoupler technológia transzformátoralapú megközelítés az izolációhoz. A mikrotranszformátorok és az elektronikus áramkörök integrálásával az optocsatoló, a diszkrét transzformátor és a félvezető technológia minden előnye megtalálható, de az optocsatolók és a diszkrét transzformátorok hátrányai nélkül.

Bővebben>>

Csak univerzális és rendszerbe integrált áram-, illetve energiafelügyeleti megoldásokkal biztosíthatók teljes mértékben transzparens adatok, az energiatermeléstől az energiamonitorozó rendszerekig terjedően minden területen. Ezen megoldások révén ugyanakkor növelhető a gyártógépek hatásfoka, és optimalizálható a folyamatok sorrendje. A Beckhoff PC-alapú vezérléstechnikája a tápellátó, biztosító és felügyeleti berendezések, rendszerelemek összehangolásával segíti elő ezeknek a céloknak a megvalósítását.

Bővebben>>

Beágyazott orvostechnikai eszközök adat- és funkcionális biztonsága

Arduino – mikrokontroller mindenkinek!

Régebben azt a terméket neveztük „biztonságosnak”, amely még a meghibásodásakor sem veszélyezteti emberek életét vagy testi épségét. Újabban, az elektronikusan kommunikáló termékek „biztonságának” értelmezése kibővült azzal, hogy a termék nem engedi bizalmas információk illetéktelen kezekbe kerülését, és kizárja működésének jogosulatlan befolyásolását. A kommunikáló orvostechnikai eszközökben a „biztonság” követelménye mindkét értelemben elengedhetetlen.

Bővebben>>

Minden műszaki érdeklődésű ember hallott már az Arduino-ról, mivel egyedülálló tulajdonságainak köszönhetően vált népszerűvé. Napjainkban, a rajongók által létrehozott és kifejlesztett Arduino vállalat állítja fel a szabványokat a csatlakozók és a jelelosztás területén is még a mikrovezérlőket vagy kiértékelőkártyákat gyártó hatalmas vállalatok számára is. Mi is az Arduino, és miért vált az oktatás és a prototípuskészítés nem hivatalos irányadójává?
Milyen Arduino típusokat ismerünk, és hogyan lehet felhasználni alkalmazásainkhoz?

Bővebben>>

ME_Facebook_like_box
 
 
 
 
 
 
  Kapcsolat:  
     
Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége | Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine
ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.
     
Tel: +36 20 351 7240
info@magyar-elektronika.hu | www.magyar-elektronika.hu
     
     
     
A nyomtatott magazin elérhető digitálisan is a DIMAG.hu weboldalon vagy
a DIMAG Reader alkalmazásban Android és IOS platformokon.
Kapcsolódjon ki, töltődjön fel az olvasással a DIMAG-on!
     
     
     
Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti Leiratkozás linkre.
Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.
     
Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide

 

 
 
 
 
   
Advertisement