Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
www.magyar-elektronika.hu  
 
 

Legfrissebb cikkeink

11 tévhit az induktív
helyzetérzékelőkről

Kapcsolat a félvezetőgyártók
és a termékfejlesztők között


Az automatizált berendezések – ma már a modern autókat is beleértve – vezérlőegységeinek pontosan ismerni kell a rendszer mozgó részeinek helyzetét és elmozdulását.
Ennek „régi – új” eszköze a differenciáltranszformátor elvén működő induktív pozíciószenzor, amelynek előnyeit ismerteti a szerző két másik technológiával, a Hall-szondás és a magnetorezisztív átalakítókkal egybevetve.   

Bővebben>>

Az EBV Elektronik tervezéstámogatási képességei és műszaki szakemberei jelentősen hozzájárultak a NaBi Solo
– a következő generációs
IoT-alapú eszközkövetési alkalmazások számára fejlesztett innovatív, hosszú élettartamú nyomkövető eszköz – piacra kerüléséhez.

Bővebben>>

Hőjelenségek felmérése
karbantartásnál

Optikai tervezés repülési idejű mélységérzékelő kamerákhoz


Karbantartás során az elektromos kapcsolások ellenőrzése fontos akár ipari környezetről, akár egy ingatlan karbantartásáról legyen szó. A melegedő csatlakozásokat minél előbb szükséges azonosítani, mert a későn észlelt felhevült kötések meghibásodásokhoz vagy akár balesetekhez is vezethetnek. Már egy háztartásban is komplikált lenne az összes melegedést kontakt módon ellenőrizni, nem beszélve az estleges biztonsági kockázatról (kiváltképp erős áram esetén).

Bővebben>>

2. rész: ToF rendszertervezés
Az optika kulcsszerepet játszik a repülési idejű (ToF) mélységérzékelő kamerákban, az optikai tervezés határozza meg a végső rendszer összetettségét, megvalósíthatóságát és teljesítményét. Ez a cikk bemutatja a mélységérzékelő optikai rendszer felépítését, és tárgyalja az egyes részmodulok optimalizálásának módját az érzékelő és a rendszer teljesítményének javítása érdekében.


Bővebben>>

Új erő a 10 és 16 A-es
teljesítményű relékben

Endrich tudásbázis – 2021


Az elektronika világát továbbra is a miniatürizálás témája uralja. Természetesen ugyanez vonatkozik az elektromechanikus alkatrészekre is.
A fejlesztők folyamatosan egyre apróbb alkatrészeket keresnek. Hogyan elégíthető ki ez az igény, és hogyan lehet elvezetni az ügyfeleket a jövőbe?

Bővebben>> 

Napjainkban az elektronikai alkatrész-disztribúció üzletág számos új kihívással néz szembe – leginkább a megnövekedett gyártási és szállítási idő, valamint az általános anyaghiány teszi a hagyományos „dobozmozgató” kereskedők életét egyre nehezebbé. Bővebben>>
A jövő villamoshálózataihoz illeszkedő vezérlési módszerek A mesterséges intelligencia szerepe
az automatikus optikai vizsgálatok (AOI) fejlődésében

Megújuló energiák: erőművezérlés beágyazott PC-kkel
és TwinCAT szoftverrel

A németországi Karlsruhe-i Műszaki Egyetem (KIT) Villamosenergia-rendszerek és Nagyfeszültségű Technika (IEH) Intézetében új módszereket kutatnak a megújuló energiákra való áttérés miatt átalakulóban lévő erősáramú hálózatok rendszerszintű stabilitásának biztosítására. 

Bővebben>>


A vizsgálatok a gyártási ágazat folyamatainak kulcsfontosságú részét képezik. Ez vizuális ellenőrzést jelent, amely biztosítja, hogy a gyártott termék megfelel eredeti funkciójának és megjelenésének, és teljesíti a gyártó és a fogyasztó termékkel szemben támasztott elvárásait.

Bővebben>>
Mean Well DC tápegységek Ultrahangos érzékelő új „köntösben”

Ipari és fogyasztói berendezésekhez tervezett termékek
Számos ipari és háztartási készülék működéséhez egyenáram szükséges.
Ezeknek az eszközöknek ugyanakkor szinte mindegyike az elektromos hálózatról táplálkozik, amelyben – nyilvánvalóan – váltakozó áram van. Sőt, a földrajzi elhelyezkedéstől függően különböző feszültségekkel rendelkeznek a világ különböző tájain.

Bővebben>>


Az ifm electronic korábbi hagyományaihoz híven, ismét újragondoltunk egy már jól bevált szenzortípust, és a piac új igényeihez igazodva felturbóztuk azt. Lényegesen robusztusabbá és szélesebb körben használhatóvá tettük, és – ahogy eddig minden új szenzorunkat – ezt is elláttuk
IO-Link kommunikációval. 

Bővebben>>
ME_Facebook_like_box
 
 
 
 
 
 
  Kapcsolat:  
     
Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége | Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine
ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.
     
Tel: +36 20 351 7240
info@magyar-elektronika.hu | www.magyar-elektronika.hu
     
     
     
A nyomtatott magazin elérhető digitálisan is a DIMAG.hu weboldalon vagy
a DIMAG Reader alkalmazásban Android és IOS platformokon.
Kapcsolódjon ki, töltődjön fel az olvasással a DIMAG-on!
     
     
Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti Leiratkozás linkre.
Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.
     
Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide

 

 
 
 
 
 
 
   
Advertisement