Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
www.magyar-elektronika.hu  
 
 
 

Legfrissebb cikkeink

Vákuumos megfogók az ipari automatikában

LEDs Go Anti-Viral – LED-alapú fertőtlenítő megoldás a COVID-19 visszaszorítására


A gyártási folyamatban a tárgy vagy annak része gyakran helyről helyre történő mozgatást vagy megfogást igényel. Tárgyak mozgatásához lehet mechanikus megfogót is alkalmazni, de ez eléggé nehézkes módszer, kismértékben univerzális, és inkább konkrét folyamathoz alkalmazható, mivel mérni kell a hordozott tárgyra ható erőt.

Bővebben>>

A koronavírus cseppfertőzéssel terjed hatékonyan. A levegőben lebegő részecskék 3 órán keresztül, a felületre lecsapódva pedig még
2-3 napig is fertőzőképesek. Jelenleg még nincs hatékony ellenszerünk a koronavírusos betegek kezelésére, ezért kritikus a vírus elpusztítása, környezetünk fertőtlenítése. 

Bővebben>>
Egyszerűbb adatgyűjtés az űrben:
RISC-V
Áramérzékelő ellenállások technikai paraméterei

Az űrszerkezetek fejlesztői két malomkő közt őrlődnek: kicsi, keveset fogyasztó és rendkívül megbízható áramkörökre van szükségük a hordozóeszköz mind jobb kihasználása érdekében, de mindezt a légkör védőpajzsán kívül, „gyilkos” sugárzási viszonyok közepette.  Ez utóbbiak fejlesztésének nehézségei viszont hátráltatják a magasan integrált IC-k megjelenését, ezért az űripari mérnököknek sokszor messze az élvonal mögött kullogó szolgáltatásszintű eszközökből kell építkezniük. 

Bővebben>>


Elektronikai áramkörben való árammérésre manapság leggyakrabban pontos
értéken tartott, alacsony
ellenállású áramérzékelő chip-ellenállásokat használnak, és a rajtuk eső feszültséget mérve az áramérték az Ohm törvény alapján kiszámítható.

Bővebben>>
Zöld épületek lendületben Nyomdai ívvágó gépek költségeinek
és bonyolultságának csökkentése
PC-alapú vezérléssel

Vezeték nélküli érzékelő-csomópontok –
Wireless Sensor Nodes
 
Úgy tűnik, hogy a mai környezettudatos és bolygónkat féltő gondolkodásmódban hamarosan minden zölddé válhat. Az energiagyűjtés fogalma több mint egy évtizede fennáll, a környezeti energiával működő rendszerek megvalósítása azonban a valós környezetben nehézkes, összetett és költséges.

Bővebben>>

A felhasználóbarát nyomdai
és csomagolóipari vágórendszer

A papír- és kartontekercsek különféle formátumú ívekké történő feldolgozása komoly elvárásokat támaszt a lapok és kötegek minőségével szemben. A BW Papersystems nevű vállalat PC-alapú vezérlést alkalmazott az eCon típusú ívvágó gépének kifejlesztésénél. Ezzel a korábbi típushoz képest jelentősen sikerült mérsékelni a költségeket, ráadásul egyszerűbb is lett a rendszer telepítése és üzemeltetése, megfelelve a kisebb nyomda- és csomagolóipari cégek lehetőségeinek.

Bővebben>>
Maximális rendelkezésre
állás a Cube67-tel
A HUNGEXPO vár minden kiállítót és látogatót őszi rendezvényein!

A szám lenyűgöző: A Zecchetti szállító és raklapozó berendezései egy óra alatt több mint 60 000 műanyag palackot mozgatnak meg. Ehhez a gépeknek megbízhatóan kell működniük, éjjel-nappal. A berendezések teljes mértékű rendelkezésre állásához az olasz vállalat ezért a Murrelektronik Cube67-terepibusz-rendszerét választotta.
A Cube67-diagnosztikai átjáró beépítése tökéletes áttekinthetőséget és gyors hibafelderítést tesz lehetővé.

Bővebben>>

A július 30-i kormányinfón egyértelművé tették, hogy továbbra sincs akadálya üzleti jellegű rendezvények, mint például szakkiállítások és konferenciák megtartásának, a megfelelő járványügyi szabályok betartásával. A korlátozó intézkedéseket kizárólag a zenés-táncos rendezvények (fesztiválok) tekintetében tartják fenn.

Bővebben>>
ME_Facebook_like_box
 
 
 
 
 
 
  Kapcsolat:  
     
Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége | Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine
ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.
     
Tel: +36 20 351 7240
info@magyar-elektronika.hu | www.magyar-elektronika.hu
     
     
     
A nyomtatott magazin elérhető digitálisan is a DIMAG.hu weboldalon vagy
a DIMAG Reader alkalmazásban Android és IOS platformokon.
Kapcsolódjon ki, töltődjön fel az olvasással a DIMAG-on!
     
     
     
Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti Leiratkozás linkre.
Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.
     
Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide