Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
www.magyar-elektronika.hu  
 

Legfrissebb cikkeink

akYtec MSD200 adatgyűjtő – biztonságos adatgyűjtés
valósidejű adatátvitellel

Ventilátor nélküli vezérlés
kis méretben IP 65/67-es
védettség mellett

A minőségi ellenőrzések, valamint az otthoni automatizálás folyamata egyre inkább szükségessé teszi a sokféle adat rögzítését, biztonságos naplózását és tárolását. Az akYtec GmbH az ipari automatizálási technológia fejlesztésére és terjesztésére összpontosít, és ennek megfelelően kifejlesztette az MSD200 adatgyűjtőt, amely lehetővé teszi az érzékelők által mért adatok egyszerű gyűjtését a későbbi elemzéshez és teljes dokumentálását.

Bővebben>>

C7015: közvetlenül a gépi környezetre helyezhető ultrakompakt ipari PC
Az új, C7015 típusú rendkívül kisméretű ipari PC a Beckhoff PC-alapú gépvezérlés terén megszerzett széles körű tapasztalatait ötvözi IP 65/67-es védettséggel. Ezek az Edge-eszközök a gépekre vagy egyéb berendezésekre közvetlenül ráhelyezhetők, és decentralizált architektúrákban kitűnően alkalmazhatók. Többmagos felépítésüknek köszönhetően rendkívül nagy számítási teljesítményt nyújtanak.

Bővebben>>
Időmegtakarítás és a hatékonyság növelése a Digi-Key BOM kezelési erőforrásaival
IoT-biztonság a PUF-kulcsok és a TrustZone-platform használatával

Az anyagjegyzék (BOM) a cégek saját alkatrészeinek listája, amely minden ügyfélnél egyedi. A Digi-Key BOM Manager felülete abból a célból készült, hogy megkönnyítse minden ügyfél számára az egyedi igények szerint összeállított saját anyagjegyzékük kezelését, frissítését és nyomon követését. A verziómentési és archiválási lehetőségekkel, az alkatrészcsoportok számával történő szorzással és a másokkal való együttműködési funkcióknak köszönhetően a Digi-Key anyagjegyzék-kezelője valóban egyedülálló.

Bővebben>>

A dolgok internete (IoT) köré épült rendszerek egyre bonyolultabbak, ezért egyre jobb megoldások szükségesek a megfelelő rendszerbiztonság kialakításához és a szüntelen helyi és távoli támadások elhárításához. Az általában korlátozott erőforrásokkal rendelkező IoT-eszközök biztonságossá tételére azonban nemigen helyeződött nagy hangsúly, és a megbízható működést vagy a támadási felületek laza szoftveres befoltozásával vagy a bonyolult titkosítási algoritmusokkal rendelkező nagyon kifinomult és drága IC-k alkalmazásával oldották meg. 

Bővebben>>
Újabb PMD eszköz az ifm palettán
e-spool flex és autoglide 5 – igus energialánc-újdonságok

Korábban bemutattunk már az ifm electronic kínálatából több PMD technológiájú eszközt, amelyek a fényimpulzus visszaverődési idejének meghatározásával mérik a távolságot. Az első ilyen szenzor az O1D100 lézeres távolságmérő már mintegy 15 éve jelen van a piacon, és azóta újabbnál újabb típusok jelentek meg.

Bővebben>>

Az igus új, e-spool flex elnevezésű vezetőcsigás kábeldobja folyamatosan, megakadás nélkül képes az energia, a közegek és az adatok továbbítására használt csövek, vezetékek és tömlők elvezetésére, fokozva a vezérlőpanelek kábeleinek biztonságát a manuális munkát végző területeken.

Bővebben>>
Vevőspecifikus gépek standardizálása Cube67-tel
Inverterek fotovoltaikus panelekhez

Ha a munkadarabok precíziós gyártásáról van szó, az olasz MCM gépgyártó cég a megmunkáló-központok vezető gyártói közé tartozik a világon. Mivel légiközlekedési, autóipari, energiaipari és gépgyártó cégeknek szállítanak az egész világon, minden alkalmazást a legapróbb részletekig a vevőik igényeire szabnak. A termelékenység és a futásidő növelése érdekében az MCM ezért úgy döntött, hogy telepítési koncepcióit a Murrelektronik Cube67 terepibusz-rendszerével oldja meg.

Bővebben>>

Napeleminverterek
Az utóbbi években a „zöldenergia” iránti érdeklődés növekedése figyelhető meg.
Ezzel együtt egyre szaporodik az igény azon alkalmazások iránt is, amelyek a szabadon rendelkezésre álló forrásokból segítenek energiát kinyerni. Ezek között a napelemes rendszerek örvendenek a legnagyobb népszerűségnek. Az árak már annyira kedvezővé váltak, hogy manapság szívesen telepítik őket akár hétvégi házakba és hobbikertekbe is.

Bővebben>>

ME_Facebook_like_box

 
 
 
 
 
 
  Kapcsolat:  
     
Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége | Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine
ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.
     
Tel: +36 20 351 7240
info@magyar-elektronika.hu | www.magyar-elektronika.hu
     
     
     
A nyomtatott magazin elérhető digitálisan is a DIMAG.hu weboldalon vagy
a DIMAG Reader alkalmazásban Android és IOS platformokon.
Kapcsolódjon ki, töltődjön fel az olvasással a DIMAG-on!
     
     
     
Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti Leiratkozás linkre.
Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.
     
Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide