Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
www.magyar-elektronika.hu  
 
 
 

Legfrissebb cikkeink

Automatikus azonosítás
az Elatec cég RFID-olvasóival

Beágyazott rendszerek:
merre tovább?

Az RFID-technológiát azonosítási céllal hasznosító berendezéseket elterjedten használják a raktározási logisztikában, szállításban vagy irányítási rendszerekben. A rendelkezésre álló megoldások nagy száma és azok egyetlen következetes rendszerbe történő integrálásának szükségszerűsége azonban sokszor problematikus és időigényes feladatot jelent.

Bővebben>>

Trendek, innovációk
és kihívások áttekintése

Az intelligens elektronikai termékek a mindennapos élet egyre alapvetőbb részévé válnak. A legnagyobb mikroprocesszor- és mikrokontroller-beszállítók szakértői szerint ez nagy lehetőségeket és egyben nagy kihívásokat is rejt.

Bővebben>>
Egyszerűbb audiokommunikáció a járművekben: az INICnet-technológia
A hőmérséklet-érzékelés eszközei

Félreismerhetetlen trend az autóiparban, hogy a járművek értékében egyre nagyobb hányadot képvisel az elektronika. A gyorsuló növekedés fő hajtóerői közt a szórakoztató és beszédkommunikációs rendszerek szolgáltatásai iránti igény is megtalálható. Természetes a tervezők és gyártók elvárása, hogy az audioinformációkat az autóiparban is egyre szélesebb teret hódító Ethernet-technológiával kompatibilis módon, takarékos erőforrás-felhasználással juttathassák a rendeltetési helyükre.

Bővebben>>

A hőmérséklet-érzékelés a szenzortechnika egyik legszerteágazóbb tudományos területe. A különböző működési elven működő érzékelők között léteznek érintésmentes és kontakt kivitelek is. Jelen írásunkban részletesen azon változatokkal foglalkozunk, amelyek érzékelője közvetlen termikus kapcsolatban van a mérendő hőmérsékletű anyaggal, de kitekintünk olyan területre is, ami érintkezésmentes hőérzékeléssel jelenlét vagy mozgás detektálására alkalmazható.

Bővebben>>
A Beckhoff Automation az előző évi szinthez nagyon közeli, 903 millió eurós forgalomról számolt be
Kicsi, okos, erőmű: MPS MPM54304


A 2019-es pénzügyi év jellemzői: innováció, fenntarthatóság és globális terjeszkedés
A Beckhoff Automation 2019-ben globálisan 903 millió euró összegű árbevételt ért el, ami az előző évi 916 millió eurós forgalomhoz képest csekély, 1%-os csökkenést jelent. A kis mértékű csökkenés ellenére a Beckhoff elégedett a teljesítménnyel, hiszen a vállalat alapjában véve a rendkívül nehézzé váló piaci környezetben is képes volt a tavalyi értékesítési szintet megtartani.

Bővebben>>

 

Mindig ugyanaz a történet. Újra zsúfolttá vált, nincs több hely a NyÁK-on, és a mechanikai tervezők egyszerűen nem hajlandók a doboz méretét megnövelni. A Monolithic Power Systems komplett megoldást javasol, minimális helyigénnyel a processzor, vagy az FPGA tápellátására.

 

Bővebben>>
TDK-Lambda teljesítménymodulok
zord környezetbe
Biomedikai „mindenes”
viselhető eszközökbe

Az 5G megjelenésével és az ipari dolgok internetére (IIoT) való áttéréssel egyre sokfélébb és igényesebb berendezésekbe építenek be elektronikus rendszereket. A rendszerek tervezésekor a hangsúly a tápegységeken van, amelyek teljesítik a megbízhatósággal kapcsolatos, egyre növekvő elvárásokat is. Ezen követelmények teljesítéséhez létfontosságú figyelembe venni az olyan jellemzőket, mint a fizikai strapabíró képesség és az elektromágneses zavarás (EMI) csökkentése, valamint a beépített intelligencia és az összekapcsolt új IIoT-rendszereken belüli működéshez szükséges összekapcsolhatóság.

Bővebben>>


Nemrég még azon töprengett az elektronikai ipar, hogy „már tudunk viselhető elektronikus készülékeket készíteni, csak még azt nem tudjuk, hogy miért”. Azóta az „okosórák” szinte elárasztották a piacot, és hasonlóan népszerűek az orvosbiológiai információkat gyűjtő eszközök is a fitnesz „személyi edzőktől” a professzionális diagnosztikai és élettani monitorozó készülékekig. Ez utóbbiak tervezését egyszerűsíti jelentősen az Analog Devices alább bemutatott egycsipes analóg frontend áramköre.

Bővebben>>
ME_Facebook_like_box
 
 
 
 
 
 
  Kapcsolat:  
     
Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége | Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine
ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.
     
Tel: +36 20 351 7240
info@magyar-elektronika.hu | www.magyar-elektronika.hu
     
     
     
A nyomtatott magazin elérhető digitálisan is a DIMAG.hu weboldalon vagy
a DIMAG Reader alkalmazásban Android és IOS platformokon.
Kapcsolódjon ki, töltődjön fel az olvasással a DIMAG-on!
     
     
     
Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti Leiratkozás linkre.
Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.
     
Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide