Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
www.magyar-elektronika.hu  
 
 

Legfrissebb cikkeink

Tervezés 4.0: instant
dashboard-funkció segítségével kihagyható egy teljes munkafázis

Endrich IoT-infrastruktúra

Hatékonyabb mérnöki munka a TwinCAT Analytics szoftver automatikusan generált dashboard-funkciója segítségével
Új vállalati modellek után kutatva számos gépépítő és rendszerintegrátor felismerte, hogy az adatok a jövőben kulcsszerepet fognak betölteni. A gépek és rendszerek által előállított folyamatadatok alapján különféle szolgáltatások valósíthatók meg az üzemi adatok gyűjtése, a prediktív karbantartás, az energiafelügyelet és a műszaki támogatás terén.

Bővebben>>

Endrich Cloud Database szolgáltatás és a hozzá kapcsolódó hardverfejlesztések
Napjaink egyik legfontosabb kihívása az ipari folyamatok digitalizálása, a hagyományos gépek kiegészítése adatgyűjtő szenzorokkal, az ezeket vezérlő kis fogyasztású és nagy tudású mikrokontroller-alapú elektronikával, a vezetékmentes kommunikációt lehetővé tévő rádiófrekvenciás, például valamely GSM technikával működő modulokkal, amelyek segítségével megvalósul a sok mindenre felhasználható adatok gyűjtése, a „BIG DATA” építése.

Bővebben>>
Kompakt és könnyen telepíthető HMI PLC-tulajdonságokkal
IoT: hogyan védekezzünk a kiberbűnözők ellen?

Az akYtec cég SMI200 programozható kompakt vezérlője egy komoly PLC mellett HMI-ként, vagy helyi kis PLC + HMI egységként bővítőmodulokkal kiegészítve is használható.

Bővebben>>

Az IoT megjelenésével és térnyerésével folyamatosan bővül az emberi felügyelet nélkül működő eszközök száma. Ezek az eszközök rengeteg előnnyel szolgálnak, ugyanakkor hatalmas támadási felületet is kínálnak a lesben álló kiberbűnözők számára.

Bővebben>>
Disztribúció – hozzáadott érték
és fenntarthatóság
Az MCU-k igazodnak a motorvezérlés és az alkalmazások változásaihoz


Az elektronikus alkatrészek disztribúciója manapság sokkal több, mint a termékek kényelmes piaca. Valójában az elektronikus alkatrészek forgalmazóinak okos kiválasztása számos hozzáadott értékkel, előnnyel járhat, és nemcsak az alkatrészek szállításának módjára, hanem az általuk nyújtott fenntarthatósági adatokra vonatkozóan is.

Bővebben>>

A motor kialakításának és az alkalmazási céloknak a megválasztása erősen befolyásolja a vezérlőstratégiát, és ezáltal az annak megvalósítására szolgáló elektronikai platformot

Bővebben>>
Ethernet kommunikáció robbanásveszélyes terekben Távoli ipari mobilhálózati végpontok kialakítása a dolgok internetéhez (IoT)

A Turck GEN-3G excom átjárója nagy adatátviteli sebességgel továbbítja a jeleket 0-ás zónából a vezérlőrendszerbe

Bővebben>>


Mivel a dolgok internetéhez (IoT) kapcsolódó készülékek száma egyre nő, a hozzájuk tartozó hálózatok elérhetőségének is bővülnie kell, hogy tartani tudja a lépést.

Bővebben>>
Szivárgóáram mérése villamos berendezéseken Tápegységek élettartam- és megbízhatósági vizsgálata

Bármely villamos berendezés esetében valamennyi áram átfolyik a PE vezetőn a föld felé. Ezt a jelenséget nevezzük szivárgóáramnak. A szivárgóáram általában a vezetőket körülvevő szigetelésen, valamint a háztartási, irodai vagy üzemi elektromos berendezéseket védő szűrőkön át folyik. A szivárgás befolyásolhatja a berendezés üzembiztonságát, és esetenként hálózati interferenciát idézhet elő.

Bővebben>>


A ledvilágítás egyik fő ígérete a piac számára – a magas fényhatásfok mellett – a hosszú élettartam. Ez azonban nemcsak magának a ledchip-nek a tulajdonságaitól függ, hanem jelentősen befolyásolja a tápegység élettartama és megbízhatósága is. A cikk ez utóbbit elemzi, különös tekintettel az egyik leggyakoribb hibaforrásra, az elektrolitkondenzátor megbízhatóságára fókuszálva.

Bővebben>>
ME_Facebook_like_box
 
 
 
 
 
 
  Kapcsolat:  
     
Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége | Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine
ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.
     
Tel: +36 20 351 7240
info@magyar-elektronika.hu | www.magyar-elektronika.hu
     
     
     
A nyomtatott magazin elérhető digitálisan is a DIMAG.hu weboldalon vagy
a DIMAG Reader alkalmazásban Android és IOS platformokon.
Kapcsolódjon ki, töltődjön fel az olvasással a DIMAG-on!
     
     
     
Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti Leiratkozás linkre.
Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.
     
Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide