Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
www.magyar-elektronika.hu  
 

Legfrissebb cikkeink

A forgalmazók túlélésének kulcsa
a vásárlók előtérbe helyezése
és felkészítése a jövőre

INGUN mérőtűk és mérőadapterek

A gazdasági ellenszelek és a geopolitikai események az egész elektronikai piac elé új kihívásokat állítottak, míg a vásárlók vásárlási szokásainak megváltozása a forgalom széles körű lelassulását eredményezte 2018 második felében. Bár olybá tűnik, hogy ez a bizonytalan időszak nem múlik el egyhamar, a vásárlók elvárásai mégis magasak.

Bővebben>>

Tesztelési megoldások a digitális átalakulás – az 5G kihívásainak – folyamatában
A napjainkban tapasztalható digitális átalakulás folyamatainak hatására a vizsgálati megoldásokra és tesztrendszerekre vonatkozó követelmények is változásban vannak. 

Bővebben>>
 
Folyadéktöltő berendezés
PC-alapú vezérléssel
A tartályok titkos élete – avagy szintérzékelés ifm-mel

A folyékony termékek palackozása mind a teljesítőképesség, mind a higiénia szempontjából igényes gyártásautomatizálási feladat. A PC-alapú vezérlés jelentősen megkönnyíti a felhasználói igényeknek legjobban megfelelő konfiguráció kialakítását.

Bővebben>>

Új generációs KQ10 sorozatú kapacitív szintérzékelőivel bővítette termékpalettáját az ifm electronic, amelyek akár folyamatos szintérzékelésre is alkalmazhatók. Az új innováció mellett a szenzorcsalád három határszint-érzékelőt egyesít egy házban, aminek köszönhetően a kritikus határállapotok felügyelete akár egy érzékelő felszerelésével is könnyen megoldható nemfémes tartályok esetében.

Bővebben>>
FARMELCO 2.0 IoT infrastruktúra – a szenzoroktól
a felhőalapú adatbázisig

A Sikerekben gazdag 20 év után tulajdonosváltás történt a FARMELCO Kft-nél. Abban a szerencsében volt részünk, hogy beszélgethettünk az alapító Sarkadi Györggyel, és a céget változtatások nélkül tovább vivő Harsányi Tiborral, a Budaker Kft. ügyvezető igazgatójával. A magyar elektronikai iparban, elektronikai alkatrészeket felhasználók körében nagyon sokan ismerik, elismerik és becsülik Sarkadi Györgyöt. 

Bővebben>>

Az elektronikai ipart napjainkban meghatározó piaci trendek az IoT eszközök alkalmazásának ugrásszerű növekedése irányába mutatnak, szenzorhálózatok gyűjtik az adatokat körülöttünk, vezetékmentes adatátviteli technológiák versenyeznek egymással a mért értékek felhőalapú adatbázisokba juttatásáról, és az így felépülő BIG DATA kiértékelése lesz a jövő informatikusainak talán a legfontosabb feladata. 

Bővebben>>
Tervezzük külön, egyesítsük könnyedén igus energialáncok speciális automatizálási környezetek számára

Örök dilemma, hogy sok munkával tervezzünk egyszerű felépítésű, olcsón gyártható készüléket, vagy korlátozzuk-e inkább a fejlesztési erőforrásokat, és helyette fizessük meg az árat a kevésbé takarékos kialakítású, drágábban gyártható készülékkel. A válasz természetesen a szérianagyságtól is függ, de amint a cikkből is kiderül, létezhet az egyszerű tervezés előnyét az olcsóbb gyártáséval egyesítő megoldás is.

Bővebben>>

A moduláris és nyitható e-skin energiaellátó termékcsaládot tisztaterek megbízható energiaellátásához fejlesztette ki az igus, a twisterband HD láncok pedig még rendkívül kis helyeken, nagy szögelfordulású, gyors forgómozgások közben is biztonságosan és megbízhatóan vezetik a kábeleket és a tömlőket.

Bővebben>>
Állapotmonitorozás meglévő rendszerekben Teljesen automatizált összeszerelő berendezés IO-Linkkel

Állapotadatok gyűjtése és hatékony felhasználása
Az ipari vállalatok gyarapodó hálózati struktúrái számos előnyt jelentenek a karbantartások szempontjából. Napjainkban a szenzorok pontosan mérik a gépek és gyáregységek állapotát, de mindeddig nehezen voltak integrálhatók rugalmas monitoring rendszerekbe. Manapság az üzleti élet szereplői előtt új lehetőségek nyílnak azáltal, hogy élő adatokhoz jutnak a felhőben vagy előre jelezhetik egyedi alkatrészek várható élettartamát. A folyamatot, amely az adatok rögzítését jelenti, állapotmonitorozásnak nevezzük és az Ipar 4.0 alappillérévé vált.
.

Bővebben>>


A nobilia Európa legnagyobb konyhagyártójává lépett elő. Mi a sikerük titka? Az egyik legfontosabb meghatározó elem a konyhaszekrények hatékony gyártása a magas szinten automatizált összeszerelő berendezések révén, amelyek közül sok a Hüttenhölscher cégtől származik, és amelyek a Festo automatizált termékeivel – IO-Linkkel felszerelve – a rugalmasságot és a rendelkezésre állást növelik.

Bővebben>>

Dimag_ME_digitális_előfizetés
ME_Facebook_like_box
 
 
 
 
 
 
 

Váltson digitálisra!
Élvezze a kedvező árú digitális folyóirat-előfizetés előnyeit!
http://www.dimag.hu/magazin/Magyar_Elektronika

Kapcsolat
Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége | Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine

ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.
H–1148 Budapest, Fogarasi út 5., 27. ép.
Tel./fax: +36 1 460 0292
info@magyar-elektronika.hu
www.magyar-elektronika.hu

 Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti Leiratkozás linkre.
Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.

Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide