Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
www.magyar-elektronika.hu  
 
 

Legfrissebb cikkeink

Az USB 2.0-ról tovább az USB 3.1-re 

Megjelent a Beckhoff Magazin
legújabb száma!


Tervezési megfontolások
és kompromisszumok

A járművekben minden eddiginél nagyobb adatsávszélességre van szükség, és az USB 3.1 az a protokoll, amely elég nagy adatsebességet képes biztosítani a fedélzeti tájékoztató- és szórakoztatórendszerek számára.
Ez a cikk áttekinti azokat a főbb tervezési megfontolásokat, amelyek az USB 3.1-alapú rendszerek megvalósításában segíthetik a tervezőket.

Bővebben>>

Ízelítő a tartalomból:

– Beckhoff vezérlés a Plasma-Tech Systems Kft. CNC lézervágójában


– Az új PS-sorozatú
tápegység-család.

Letöltés>>
A moduláris rendszer sokféle optimalizálási lehetőséggel
Miniatűr rezgésszenzorok

Mit tegyünk, ha a mindennapi munka során felfigyelünk egy problémára, és úgy látjuk, hogy a bevált termékekkel nem lehet igazán jó megoldást találni rá? Elgondolkodunk azon, milyen eszközökkel lehetne javítani a helyzeten. A Data Panel GmbH, a Murrelektronik-csoport egyik vállalata, pontosan ezt tette, és egy újfajta moduláris telepítési építőkészlettel jövőbe mutató megoldást kínál az elektronikus telepítési feladatoknál a mobil megoldásokra.

Bővebben>>

Az elektronikai alkalmazások területén gyakran van szükség egy olyan egyszerű felépítésű mozgáskapcsolóra, amely alkalmas magának az eszköznek rezgés hatására történő élesztésére.
Az ilyen induláskapcsolók különféle kényelmi szolgáltatások beépítésére adnak lehetőséget az eszköz fejlesztésekor, mint például az elem élettartamának növelése vagy az automatikus bekapcsolás.

Bővebben>>
igus iglidur I8-ESD tribo-polimer Kisfeszültségű akkumulátormonitor nagyfeszültségű elektromos járművekben

Elektrosztatikusan vezető anyag SLS 3D nyomtatással gyártott kopásálló alkatrészekhez
Az elektronika és a félvezetőipar biztonságos és megbízható gyártási folyamataihoz olyan alkatrészekre van szükség, amelyek elektrosztatikusan vezető tulajdonságokkal rendelkeznek, ugyanis még egy alacsony áramerősségű kisülés is tönkreteheti a drága gyártósorokat, illetve a gyártott termékeket.

Bővebben>>

Amennyiben még nem vezet elektromos járművet (EV) – hibrid elektromos járművet (HEV), plug-in hibrid járművet (PHEV) vagy teljesen elektromos járművet –, akkor valószínű, hogy ez az állapot hamarosan változni fog. Az elektromos járművek hatótávolságával kapcsolatos aggály már a múlté. Ön is részese lehet a környezet megóvásának anélkül, hogy aggódnia kellene az „elakadás” miatt.

Bővebben>>

BME Formula Racing Team

A magas szintű integráltság lerövidíti
a termékfejlesztési ciklust

A BME Formula Racing Team hazánk első Formula Student csapata, amely 2007 óta tervez és épít együléses, formulatípusú versenyautókat az egyetemi hallgatóknak megrendezett nemzetközi Formula Student konstruktőri versenysorozatba.

Bővebben>>

A több funkciót egy tokban
egyesítő eszközök könnyebben elérhetővé teszik az innovatív félvezető technológiákat, ezzel rengeteg időt és költséget megtakarítva a fejlesztőknek.

Bővebben>>
15. MACH-TECH és 8. IPAR NAPJAI szakkiállítások A Digi-Key Electronics frissítette
a Quote Manager szoftverét

A Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban

2021. május 10–13. között,
8. alkalommal kerül megrendezésre a 15 éves MACH-TECH Nemzetközi gépgyártás-technológiai és hegesztéstechnikai szakkiállítás és a megújított IPAR NAPJAI Nemzetközi ipari szakkiállítás. Örömmel tájékoztatjuk partnereinket, hogy a MACH-TECH és az IPAR NAPJAI kiállítói és látogatói május közepén már a Hungexpo új és megújult pavilonjaiban tudnak találkozni és üzletet kötni.

Bővebben>>

Ingyenes önkiszolgáló ügyféleszköz a gyorsabb és könnyebb árinformáció- és árajánlatkérés lehetőségével

A Digi-Key Electronics a közelmúltban elindította frissített Quote Manager (Árajánlat-kezelő) eszközét. Az önkiszolgáló szoftver lehetővé teszi, hogy az ügyfelek, gyorsan és egyszerűen, bármely eszközről vagy helyről elérhető árajánlatot hozzanak létre biztonságos árképzéssel..

Bővebben>>
ME_Facebook_like_box
 
 
 
 
 
 
  Kapcsolat:  
     
Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége | Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine
ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.
     
Tel: +36 20 351 7240
info@magyar-elektronika.hu | www.magyar-elektronika.hu
     
     
     
A nyomtatott magazin elérhető digitálisan is a DIMAG.hu weboldalon vagy
a DIMAG Reader alkalmazásban Android és IOS platformokon.
Kapcsolódjon ki, töltődjön fel az olvasással a DIMAG-on!
     
     
     
Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti Leiratkozás linkre.
Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.
     
Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide