Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
www.magyar-elektronika.hu  
 
 

Legfrissebb cikkeink

Maximális üzemidejű
berendezések

MCU-fejlesztések válaszolnak
a motorvezérlés kihívásaira


A termelékenység és hatékonyság javulását célzó manuális munkafolyamatok automatizálása ma már mindennapos tevékenységnek számít. Ha azonban a berendezés mégis váratlanul meghibásodik, akkor az automatizálásból származó haszon gyorsan eltűnhet az állásidő költségei miatt. Az alábbi írásban a TME értékes tippeket kíván közreadni, amelyek hozzájárulnak a berendezések maximális üzemidejének biztosításához.

Bővebben>>

A beágyazott vezérlések területe azért izgalmas, mert itt találkoznak a digitális vezérlők a valós fizikai világgal. Ezek egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata, a motorvezérlés sajátos igényeire a félvezetőipar olyan mikrovezérlők kidolgozásával válaszol, amelyek teljesítőképességük és célorientált perifériakészletük révén a motorok megbízható, biztonságos, pontos pozicionálású és jó energiahasznosítású vezérlésére alkalmasak.

Bővebben>>
Egy „kiérlelt” megoldás
a sajtgyártás számára
Fluke infravörös
„point-and-shoot” hőkamerák

F&B Pro a Kaesaro vállalatnál
A svájci Kaesaro vállalat a sajtérlelő pincékben dolgozó robotokba az érzékelők és működtető egységek csatlakoztatásához a Murrelektronik élelmiszeripari területre kifejlesztett F&B Pro-csatlakozóit építi be – és profitál a nagyobb karbantartási intervallumoknak köszönhetően és a tisztaság tekintetében.

Bővebben>>

Egyszerű, egy kézzel kezelhető, rögzített fókuszú képrögzítés – a FlukeTiS20+ és TiS60+ infravörös hőkamerák ideális eszközök mérnökök és technikusok számára, amelyek pontos, érintést nem igénylő hőmérsékletmérést tesznek lehetővé biztonságos távolságból. Használatukkal más módon nem észlelhető, láthatatlan hőproblémák is feltárhatók.

Bővebben>>
Nereda® technológiával helyet és energiát takarít meg NTAG 5 NFC család az NXP-től

A Nereda® technológiát alkalmazó szennyvíztisztító telepek a Festo pneumatikáját alkalmazzák
A Royal HaskoningDHV által szabadalmaztatott Nereda®-eljárás olyan szennyvíztisztító telepeket kínál, amelyek 75%-kal kevesebb helyet foglalnak el, mint a hagyományos üzemek, az energiának mindössze 50%-át igénylik és szagmentesek, ugyanakkor kiváló tisztítási teljesítményt nyújtanak. A Festo pneumatikus automatizálási technológiája megbízható és pontos folyamatokat biztosít, míg a Festo szakemberei támogatást nyújtanak az üzem megtervezése során.

Bővebben>>


Az NFC technológia egyik megalkotójaként az NXP Semiconductors mindig a leginnovatívabb NFC megoldásokkal jelenik meg a piacon, megcélozva a felhasználási módok legszélesebb körét. A közelmúltban az NXP bemutatta az NTAG 5, az NFC Forum Type 5 kompatibilis NTAG családját, amely az NFC kommunikációt különböző vezetékes interfészekkel egyesíti.


.

Bővebben>>
4–20 mA interfésszel rendelkező szenzorok használata keskenysávú
IoT hálózatokon
Az IPAR NAPJAI és az
AUTOMOTIVE HUNGARY kiállítás

A lap hasábjain korábban ismertetett Endrich IoT infrastruktúrához kapcsolódóan szeretnénk részletesebben bemutatni néhány már megvalósult vevői projektet, amelyek erre a platformra épülnek mind a hardver, mind a felhasznált szoftver szolgáltatásokat illetően. Egyik jó példa erre a Stars’Bridge Kft. megoldása a 4–20 mA szabványos illesztéssel rendelkező szenzorok keskenysávú IoT kommunikáció képességével való felruházására, a szenzorok a „dolgok Internetéhez”, mint globális szenzorhálózathoz való kapcsolására.

Bővebben>>

A koronavírus-járvány miatt a megszokottnál kevesebb kiállító és látogató ellenére pozitívan értékelték a résztvevők a most véget ért IPAR NAPJAI szakkiállítást, amelyet ezúttal az AUTOMOTIVE HUNGARY Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítással egy időben rendeztek meg a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban. Az üzleti partnerek egyetértettek abban, hogy a gazdaság újraindítása azon is múlik, hogy a cégek a járvány idején is megtalálják-e a mostani eseményhez hasonló kapcsolatteremtési lehetőségeket.

Bővebben>>
ME_Facebook_like_box
 
 
 
 
 
 
  Kapcsolat:  
     
Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége | Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine
ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.
     
Tel: +36 20 351 7240
info@magyar-elektronika.hu | www.magyar-elektronika.hu
     
     
     
A nyomtatott magazin elérhető digitálisan is a DIMAG.hu weboldalon vagy
a DIMAG Reader alkalmazásban Android és IOS platformokon.
Kapcsolódjon ki, töltődjön fel az olvasással a DIMAG-on!
     
     
     
Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti Leiratkozás linkre.
Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.
     
Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide