Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
www.magyar-elektronika.hu  
 
 
 
 

Legfrissebb cikkeink

A PC-alapú vezérléssel ellátott szélturbinákkal működő „alpha ventus” 

Rugalmas, robusztus és megbízható IoT-biztonsági rendszerek tervezése


Tíz évvel ezelőtt Németország
az „alpha ventus” létesítmény felavatásával belépett
a tengeri szélenergia-hasznosítás korszakába.
Ez volt egyúttal világszerte az első olyan szélerőmű, amely mélytengeri körülmények között kezdte meg üzemelését.

Bővebben>>

A „dolgok internete” megjelenésével korábban elképzelhetetlen ütemben növekszik az internetre kapcsolódó eszközök száma. Ezeknek éppen ezért kell egyszerűeknek és olcsóknak lenniük. Azonban az egyszerűség és a korlátozott rendeltetés sokszor „elaltatja az éberséget”, és ezzel kaput nyit a rosszindulatú támadások előtt.  

Bővebben>>
SmartCTherm IoT-szenzorkártya A napsugárzás teljes spektrumán egyenletesen sugárzó LED világítás

Az IoT világában számos különböző út áll egy tervező előtt ugyanazon cél eléréséhez. Nulláról indulva többféle lehetőség közül választhat: mely érzékelők a legalkalmasabbak az adott feladatra; milyen csatlakozási megoldást válasszon; melyik MCU-platform biztosítja a legjobb teljesítményt, miközben a legátfogóbb fejlesztői környezet támogatja; és végül hogyan illessze mindezt egy adott energiafogyasztási költségvetésbe? 

Bővebben>>

A „nappali fény” LED-hullámhosszeloszlása a napsugárzás spektrumát igyekszik közelíteni. Vajon milyen előnyöket jelent ez más fényforrásokkal összehasonlítva, és hogyan befolyásolja az így előállított megvilágítás az emberek érzékeit? Erre keresnek választ a szerzők, az euroLighting GmbH, az Endrich csoport különleges LED megvilágításokkal foglalkozó leányvállalatának specialistái.

Bővebben>>
Méret- és összeszerelés-ellenőrzés egyszerűen 3D-ben Kijelzőtechnológiák összehasonlítása

Felgyorsult világunkban az új termék gyors piacra kerülése létfontosságú. A rugalmas gyártórendszereknek, amelyek ideálisak a kis és közepes darabszámú termékek előállítására sokszor a változó portfóliónak megfelelő termékellenőrzés kihívásaival kell megküzdeniük.

Bővebben>>

Manapság mindannyian ismerjük a kijelzőket, szó szerint körülvesznek minket a sokféle technológiával létrehozott típusaik. Számos eszközben a kijelzők felhasználói felületként szolgálnak, és érintőképernyővel kombinálva lehetővé teszik a felhasználó számára, hogy interakcióba lépjen az adott eszközzel.

Bővebben>>
Lakatfogós mérőműszer
a bekapcsolási áram mérésére
Az 5G a milliméter hullámhosszúságú technológia motorja

Rosszul tervezett elektromos vezetékrendszerek esetén a villanymotor bekapcsolása aktiválhatja a biztosítékot. A motor induláskor sokkal nagyobb áramot vesz fel, mint a szokásos üzemi, stabil üzemmódban. A hatás meglehetősen rövid ideig tart – háromfázisú motor esetében például 75–150 ms –, de az áram 500–1200%-kal nő, ami súlyos problémákat és meghibásodásokat okozhat. 

Bővebben>>

A technológia – a problémák megoldása és a teljesítmény javítása érdekében – a mai világban továbbra is a magasabb frekvenciák irányába mozdul el. A legszigorúbb követelmények megoldására a milliméter hullámhosszúságú (mmWave) frekvenciák nyújtanak lehetőséget számos iparágban, például a kommunikációban és a hadiiparban.

Bővebben>>
Energiamenedzsment-lehetőségek a PASS Scadá-ban

Egy időben és egy helyen


2021-től a gazdálkodó szervezetek rendeletben történt szabályozás szerint kötelesek villamos almérőket telepíteni, és azok mérési adatait megfelelő módon kezelni. A PASS Scada erre teljes körű megoldást biztosít.

Bővebben>>

IPAR NAPJAI és AUTOMOTIVE HUNGARY szakkiállítások
2020. október 19. és 22. között a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban, egy időben és egy helyen kerül megrendezésre az IPAR NAPJAI Nemzetközi ipari szakkiállítás, valamint az AUTOMOTIVE HUNGARY 8. Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás.

Bővebben>>
ME_Facebook_like_box
 
 
 
 
 
 
  Kapcsolat:  
     
Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége | Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine
ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.
     
Tel: +36 20 351 7240
info@magyar-elektronika.hu | www.magyar-elektronika.hu
     
     
     
A nyomtatott magazin elérhető digitálisan is a DIMAG.hu weboldalon vagy
a DIMAG Reader alkalmazásban Android és IOS platformokon.
Kapcsolódjon ki, töltődjön fel az olvasással a DIMAG-on!
     
     
     
Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti Leiratkozás linkre.
Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.
     
Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide