Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
www.magyar-elektronika.hu  
 

 
 

Legfrissebb cikkeink

Nagy a helyezkedés az elektromos járműtöltők piacán

Mikroszekundumok alatti
letapogatási idők – steril
üvegampullák továbbításakor

Az elektromos hajtású közúti járművek ötlete nem új. Már az első autó is, amely 1899-ben először lépte át a 100 km/h „álomhatárt”, elektromos hajtású volt. Az, hogy mégis a folyékony szénhidrogénekkel működő, belső égésű motorhajtás sajátíthatta ki az ágazatot több mint egy évszázadra, nagy valószínűséggel a könnyebben megoldható üzemanyag-ellátó rendszereken múlt. 

Bővebben>>

Gépek termelékenységének maximalizálása a nagy teljesítőképességű, AX8000 típusú, többtengelyes szervorendszerrel

A dániai Silkeborgban székelő SVM Automatik A/S a Beckhoff nagy teljesítőképességű, AX8000 típusú többtengelyes szervorendszerével építi fel a gyógyszeripari célú NESTOR továbbítórendszerét. 

Bővebben>>
A mérőerősítők evolúciója A Rohde & Schwarz első GCF minősítéssel rendelkező, mobil V2X modulok vizsgálatára szolgáló
tesztelő-összeállítása

Az elektronikus jelfeldolgozású eszközök általános digitalizációs trendje egyre előbbre helyezi a feldolgozási láncban az A/D-átalakítót, amely után a jelek már a további tipikus analóg kísérőjelenségek (zaj, termikus drift, zavarérzékenység, ofszet stb.) nélkül kezelhetők. A mérőátalakítóink kimeneti jele, de az általunk vizsgált fizikai jelek nagy része általában is analóg jellegű, és ezek az A/D-átalakító bemenetére rendszerint igényes analóg előfeldolgozó (frontend) áramkörökön jutnak el.

Bővebben>>

A Rohde & Schwarz elsőként jelentette be, hogy a GCF (Global Certification Forum) nevű szervezet által meghatározott követelmények teljesítésével tanúsíttatta C-V2X (járművek és tetszőleges eszköz közötti mobil kommunikációs) protokollmegfelelőségi vizsgálatokra szolgáló tesztelő-összeállítását.
E tanúsítás az R&S®CMW500 típusú, szélessávú rádiókommunikációs tesztelőberendezéssel és az
R&S® SMBV100A típusú vektor-jelgenerátorral végrehajtott mérésekre vonatkozik.

Bővebben>>
u-remote: IO-Link modulok és konfiguráló szoftver a Weidmüllertől FLIR E53 – A professzionális hőkamerák belépő modellje

Egy ipari folyamatirányító rendszer a telepítését követően akár évtizedekre is konzerválhatna egy technológiai megoldást, miközben az eszközkínálatban számos generációváltás történhet. 

Bővebben>>

Az érzékelőrendszerek innovatív gyártója a FLIR Systems Exx sorozatának legújabb tagja élénk képeket és nagy mérési pontosságot garantál mindennapos kemény munkakörülmények közötti felhasználás esetén is. 

Bővebben>>

Szénkefe nélküli egyenáramú motorok üzembe állítása egy órán belül

Az oszcilloszkóp teljesítményének és lehetőségeinek maximalizálása

A hadiiparban, a robotikában és más nehézipari tevékenységekben számos felhasználási terület megköveteli a szénkefe nélküli egyenáramú (BLDC) motorok használatát a beágyazott rendszerekben. Miközben a villanymotorok működtetése egyszerű hétköznapi feladatnak tűnik, valójában bonyolult művelet, amely lelassíthatja a projektet, mert a fejlesztőnek meg kell ismernie a motor vezérlését, nyomaték- és villamos jelleggörbéit, illetve elektromágneses jellemzőit, valamint a visszacsatolási áramerősség mérésének módját. 

Bővebben>>

Ha van olyan eszköz, amely gyakorlatilag elengedhetetlen az elektronikus tervezéshez, akkor az az oszcilloszkóp. Az oszcilloszkóp segítségével betekinthetünk az áramkör belsejébe, és láthatjuk a tényleges teljesítményét. Ha vannak olyan jelintegritási problémák vagy hibák, amelyek befolyásolják az áramkör működését, akkor ezek nagy valószínűséggel megjelennek az oszcilloszkóp képernyőjén. 

Bővebben>>

Praktikus és biztonságos hozzáférés
a vezérléshez

Seiko hőnyomtatók

Modlink MSDD előoldali interfész

A gépeknél és berendezéseknél rendszeresen el kell tudni érni a vezérlést: az üzembe helyezéskor, szervizek esetén, vagy – és ilyenkor gyakran nagyon kritikus az idő – ha a termelés áll. A Murrelektronik Modlink MSDD előoldali interfésze a vezérlés egyszerű és biztonságos elérését teszi lehetővé a gépet szervizelők számára. 
  

Bővebben>>

A közvetlen hősugárzással nyomtató printereket széles körben alkalmazzák a mindennapi életben, ideértve az orvostechnikai eszközöket, az önkiszolgáló technológiát, az értékesítési pontokat, a mobil alkalmazásokat és még sok minden mást. A hőnyomtatók kevés mozgó alkatrészt tartalmaznak, ezért ritkán hibásodnak meg és alacsony a fenntartási költségük.

Bővebben>>

Dimag_ME_digitális_előfizetés
ME_Facebook_like_box
 
 
 
 
 
 

Váltson digitálisra!
Élvezze a kedvező árú digitális folyóirat-előfizetés előnyeit!
http://www.dimag.hu/magazin/Magyar_Elektronika

Kapcsolat
Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége | Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine

ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.
H–1148 Budapest, Fogarasi út 5., 27. ép.
Tel./fax: +36 1 460 0292
info@magyar-elektronika.hu
www.magyar-elektronika.hu

 Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti Leiratkozás linkre.
Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.

Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide