Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
www.magyar-elektronika.hu  
 

 

Legfrissebb cikkeink

Az Arduino egyszerűen használható
indulókészlete Önt is az építők
világába emelheti

Környezetmonitorozás
nyílt forráskódú hardveren

Akik szeretnék megtudni, hogyan lehet a környezetet érzékelő és arra reagáló eszközöket készíteni – azaz az „építők” –, több száz e célra szentelt erőforrást érhetnek el. Ez a műszaki és nem műszaki emberek számára egyaránt termékeny alkotói szubkultúrának bizonyul, amelyben mindenki részt vehet, hogy megismerje és továbbfejlődésre serkentse az elektronika, a vezérlőrendszerek,
a mikroszámítógépek, az érzékelők és a működtetőelemek világát. 

Bővebben>>

A nyílt forráskódú hardverek – beleértve a megfizethető, használatra kész fejlesztőkártyákat és érzékelőmodulokat – minden lehetőséget megadnak a környezeti feltételek, például a hőmérséklet és a nyomás figyelemmel kísérésére.
A kapcsolódó IoT-szolgáltatások igénybevételével szinte bármilyen alkalmazást képesek kezelni, a kis meteorológiai állomásoktól egészen az ipari szintű környezetvédelmi monitoring rendszerekig.

Bővebben>>
Interjú a Bürklin Elektronik értékesítési és marketing vezetőjével Mini PLC univerzális használatra – akYtec PR200 programozható vezérlő modulbővítése

A Bürklin Elektronik nem mindenki által ismert elektronikai alkatrész-disztribútor. Az elmúlt években jelentős fejlődésen ment keresztül választékban, logisztikában és szakemberek vonatkozásában. Alfred Lipp, a Bürklin értékesítési és marketing vezetője válaszolt néhány kérdésünkre.

Bővebben>>


Az akYtec GmbH PR200 programozható vezérlője széles alkalmazási szegmensben használható, az otthoni automatizálástól az ipari felhasználásig. A hannoveri cég most egy bővítőegységet hozott forgalomba, amely tovább növeli a mini PLC rugalmasságát.

Bővebben>>
67 GHz-ig terjesztette ki R&S® SMA100B típusú, élvonalbeli mikrohullámú jelgenerátorának működési tartományát a Rohde & Schwarz A világ legkisebb tranzisztoros kimenetű optocsatolója

Az R&S® SMA100B típusú, analóg mikrohullámú generátorral immár
67 GHz-ig terjedően állíthatók elő egyedülállóan jó minőségű rádiófrekvenciás jelek. Névleges tartományon túli beállításban akár
72 GHz-ig is használható a műszer.
Az R&S® SMA100B emellett az eddigi legkisebb fáziszajjal rendelkezik és a legnagyobb kimeneti teljesítményt nyújtja, rendkívül kismértékű harmonikus torzítás mellett.  

Bővebben>>

A CT Micro
és az Endrich
saját fejlesztése

Az Endrich Bauelemente Vertriebs GmbH Európa egyik vezető elektronikai alkatrész-disztribútora a dizájntámogatást elsődleges feladatának tartja, és sok esetben közvetít az alkatrészgyártók és a vásárlók között egyedi fejlesztésű alkatrész létrehozásában. 

Bővebben>>

„Bárcsak lenne eggyel több hardverfunkcióm!” (egy beágyazottrendszer-tervező sóhaja)

Műanyagok CNC megmunkálása

A beágyazott elektronikai fejlesztés – az ár, a fogyasztás és az alkatrészszám minimalizálása érdekében – gyakran kényszeríti a tervezőket szokatlan megoldásokra. Ez sokkal könnyebb, ha ehhez a mikrovezérlő olyan „szabadsági fokokat” kínál, mint a kivezetések elrendezésének tetszőleges átrendezése, vagy az inicializáláson kívül más beavatkozást nem igénylő, önálló működésre alkalmas perifériák. 

Bővebben>>

A modern iparban a programozható eszközök kulcsfontosságú szerepet játszanak ismételhetőségük és megbízhatóságuk miatt. Olyan precíziós alkatrészek gyártásánál, mint egy konzol vagy persely (vagy ezek egész sora), meg kell tervezni és létrehozni az adott alkatrészt, ügyelve a legapróbb részletekre is. 

Bővebben>>

MVK Fusion

Beckhoff Technology Day 2019

Az MVK Fusion terepibusz-modult a sokrétegűsége teszi különlegessé, és egyben a moduláris egységek standardizálására invitál, továbbá kinyitja az ajtót az egymodulos stratégia felé.
  

Bővebben>>

Az idén öt éves évfordulójához érkezett Beckhoff Technology Day konferencia szeptember 26-án kerül megrendezésre, a budapesti ÖbölHáz rendezvényközpont hagyományossá vált színhelyén.

Bővebben>>
Dimag_ME_digitális_előfizetés
ME_Facebook_like_box
 
 
 
 
 
 

Váltson digitálisra!
Élvezze a kedvező árú digitális folyóirat-előfizetés előnyeit!
http://www.dimag.hu/magazin/Magyar_Elektronika

Kapcsolat
Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége | Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine

ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.
H–1148 Budapest, Fogarasi út 5., 27. ép.
Tel./fax: +36 1 460 0292
info@magyar-elektronika.hu
www.magyar-elektronika.hu

 Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti Leiratkozás linkre.
Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.

Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide