Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
www.magyar-elektronika.hu  
 

 

Június

FULLED okoslámpa

Költséghatékony megoldások fejlesztőknek, hobbistáknak

Egyedülálló fejlesztés, amely összeköti a várost

A városok belső működéséért felelős vezetőknek világszerte újabb és újabb kihívásokkal kell szembenézniük.
A települések népessége egyre nagyobb mértékben növekszik, ami olyan feladatok megoldását sürgeti, mint a városok
élhetőbb kialakítása, csökkentve a városok és a benne lakók természetre gyakorolt hatását.

Bővebben>>

A jelenkor lenyűgöző technológiájának az érdekessége, hogy egyre több olyan személy válik sikeressé, aki az elektronikai projektek tervezését és fejlesztését csak hobbiként műveli. Vannak, akik megoldanak egy problémát, amire nincs kereskedelmi forgalomban kapható termék, míg mások ötlete egy sikeres üzleti vállalkozás alapját jelentheti.  

Bővebben>>
Egyenes út – az ötlettől a termékig Prémium minőségű SMA
koaxiális csatlakozók

Synergy: a Renesas válasza
az IoT kihívásaira

Az elszigetelten működő „terepi” beágyazott alkalmazások kora lejárt, a kommunikáció problémája megkerülhetetlen. A választ az egyedi megoldások helyett sokan a „dolgok internetétől”, az IoT-tól várják, nem csak mert „trendi”, hanem szükségszerű is, ha egy gyakorlatilag bárhol, korlátlanul használható végtermék a célunk.

Bővebben>>


A nagyfrekvenciás jelátvitel minősége nagymértékben függ a felhasznált csatlakozók nagyfrekvenciás tulajdonságaitól. A Würth Elektronik SMA csatlakozói 18 GHz-es frekvenciatartományban is tökéletesen működnek.

Bővebben>>
Az RS-485 interfész automatikus irányvezérlése Új spektrumanalizátorok nagy sebességű mérésekhez 5G NR képességekkel R&S® FSV3000
és R&S® FSVA3000

Egyszerűsége miatt sokan szívesen használják az informatikai eszközök közötti kommunikáció „ősidők óta” létező aszinkron soros technológiáját, az RS-232-t és annak nagyobb hatótávolságú, RS-485-ös változatát. A bemutatott projekt automatikus irányváltással könnyíti meg az RS-485-öt használó szoftvertervezők életét. A konkrét példán túl a cikk nagy erénye, hogy „kézen fogva” vezeti végig az e témában járatlan mérnököt egy erősen automatizált, a gyakorlott programozó kezében rendkívül hatékony szoftverfejlesztési folyamaton.  

Bővebben>>

A rádiófrekvenciás alkatrészek, adók és egységek gyártóinak összetett szélessávú méréstechnikai problémákkal és szoros teljesítési határidőkkel kell megküzdeniük. Különösen az 5G NR technika előretörése kapcsán kell a rádiókommunikációs jelek elemzése terén mind a kutatás-fejlesztésben, mind a gyártásban az 5G norma által előírt sávszélesség- és RF-követelményeket kielégítő mérőrendszereket alkalmazni. 

Bővebben>>

igus 3D Ethernet kábel és új e-chain rögzítőbilincsek robotokhoz

Hogyan készül fel a jövőbeli
kihívásokra és változásokra?

A 360°-os csavarási tartományban tesztelt Ethernet chainflex kábel biztonságosan garantálja a hattengelyes robotok működtetéséhez szükséges adatok továbbítását, a triflex R energiatovábbító láncok új rögzítőbilincsei pedig biztonságossá teszik a gépek és az emberek közötti együttműködést.

Bővebben>>

Tanulmány –
„Siker a változásban 2019”

Szeretnénk megkérdezni az Ön tapasztalatait a digitalizáció, a globalizáció és az individualizáció kihívásairól

Bővebben>>

Rekord bővülés, rekord részvétel

PCS 2019 Meeting – Teret adunk
a folyamatirányításnak

Amilyen mértékben nőtt a magyar ipar teljesítménye az elmúlt öt évben, úgy bővült a régió legnagyobb ipari seregszemléje is. Idén négy pavilonban 20 ország 562 kiállítója vett részt a MACH TECH – Ipar Napjai 2019 nemzetközi ipari szakkiállítás-együttesen a Hungexpón május 14–17. között. Az eseményre több mint 18 ezren voltak kíváncsiak.
  

Bővebben>>

Észak-Magyarország egyik legszebb helyszínén, a lillafüredi Hotel Palotában ebben az évben is összegyűlnek a gyarországi folyamatirányítási szakma képviselői. A találkozó főbb célkitűzései közé tartozik, hogy szakmai konzultációs lehetőséget adjon a folyamatirányítás és a gyártás területén dolgozó szakembereknek.

Bővebben>>
Dimag_ME_digitális_előfizetés
ME_Facebook_like_box
 
 
 
 
 
 
 

Váltson digitálisra!
Élvezze a kedvező árú digitális folyóirat-előfizetés előnyeit!
http://www.dimag.hu/magazin/Magyar_Elektronika

Kapcsolat
Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége | Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine

ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.
H–1148 Budapest, Fogarasi út 5., 27. ép.
Tel./fax: +36 1 460 0292
info@magyar-elektronika.hu
www.magyar-elektronika.hu

 Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti Leiratkozás linkre.
Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.

Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide