Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
www.magyar-elektronika.hu

Május

Siemens Innovation Tour

Az új Eplan ePulse felhőstratégia

Négy régióban mutatja be Digitális Vállalat portfólióját a Siemens.

Az automatizálási szakembereknek  sok újdonságot felvonultató rendezvényen a résztvevők megismerhetik, hogy technológiájuk méretétől függetlenül hogyan tehetik rugalmasabbá gyártási folyamataikat, és hogyan integrálhatják működésükbe a csúcstechnikát. 

Bővebben>>

Minőségjavítás a termék
és a folyamat szintjén

A 2019 elején bemutatott Eplan eView kiterjesztette a megoldások körét, amelyekkel az ECAD projektek megtekinthetők, ellenőrizhetők és kommentálhatók a konzisztens és a változásokat állandóan nyomon követő munkafolyamat által.  

Bővebben>>
Az MCU-evolúció újabb „kis lépése” Mélyreható elemzés – gyorsabb hibaelhárítás

Pillantás az NXP LPC5569
MCU-családjára

A mikrovezérlők kezdetben szinte csak a logikai célhardverek programozható alternatívájaként szerepeltek a tervezők eszköztárában. Ma azonban az architektúrák „szabványosodásával”, az eszközök számítási teljesítményének növekedésével, valamint a feladatkörhöz célszerűen megválasztott perifériakészlettel egyre nagyobb súlyú feladatokat bízhatunk egy-egy mikrovezérlőre. 

Bővebben>>

Oszcilloszkóp járműfedélzeti Ethernet-hálózatok hibakereséséhez
A járműfedélzeti Ethernet-illesztővel rendelkező elektronikus vezérlőegységek (ECU-k) fejlesztése során teszteléssel ellenőrizni kell a vezérlők megfelelő működését. Jelátvitelben hibák esetén, a legtöbb esetben nem elegendő csupán az Ethernet-protokoll alapú elemzés.
A Rohde & Schwarz oszcilloszkópjaihoz kifejlesztett szinkronizáló-dekódoló csomaggal hatékonyan kezelhetők az ilyen jellegű problémák.

Bővebben>>
Az autóelektronikában használt interfészek adatvonalainak és tápellátásának félvezető-alapú túlfeszültségvédelme XPlanar: légiesen könnyed mozgatás

Az áramkörvédelem az elektronikus eszközök működését normális üzemi körülmények között nem befolyásolja, viszont rendkívül fontos szerepe van az élettartam, az üzembiztonság területén és a szabványoknak való megfelelőség biztosítására.  

Bővebben>>

Az idei Hannover Messe szakkiállításon bemutatott újdonságok közé tartozik a Beckhoff Automation rendkívül rugalmas, hat szabadságfokú, lebegő mozgatóegységekkel ellátott XPlanar síkmotorrendszere.

Bővebben>>

A hőmérséklet-felügyelet jelentősége SoC alapú rendszereknél

Költségcsökkentő igus-megoldások a robotikában

A fejlett, többmagos, egylapkás rendszer (SoC, system on chip) és a programozható eszközök által termelt hő az elektronikai tervezés egyik fő problémájává vált. Bár az ilyen integrált áramkörök működtetéséhez szükséges feszültségek 1 V alá csökkentek, az eszközök csúcsáramigénye továbbra is magas, amikor a bennük található processzoroknak teljes sebességgel kell működniük.

Bővebben>>

Az automatizációval foglalkozó szolgáltatók többsége által kínált árnál kedvezőbb, alacsony költségű robotikai megoldás – ez az, amire az automatizálási feladatokkal szembesülő felhasználók többségének szüksége van. E felhasználói elvárás valóra váltása azonban gyakran nehéz feladatnak bizonyul: Milyen termékek illenek össze? Mennyire hatékony ez a megoldás? Ki segíthet ebben?

Bővebben>>

IPAR NAPJAI / MACH-TECH 2019

Sikerrel zárt az Electrosub 2019

2019. május 14–17. között kerül megrendezésre a MACH-TECH
és IPAR NAPJAI szakkiállítás-együttes a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban, amelyen 20 ország több mint 550 vállalata foglalta le helyét.
  

Bővebben>>

Látogatószámban és területben
40%-os növekedés az első eseményhez képest!
Az Electrosub Konferencia és Kiállítás 2019. április 3–5. között immár második alkalommal került megrendezésre Budapesten, új helyszínen, a BOK–Syma csarnokban.

Bővebben>>
 

Váltson digitálisra!
Élvezze a kedvező árú digitális folyóirat-előfizetés előnyeit!
http://www.dimag.hu/magazin/Magyar_Elektronika

Kapcsolat
Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége | Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine

ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.
H–1148 Budapest, Fogarasi út 5., 27. ép.
Tel./fax: +36 1 460 0292
info@magyar-elektronika.hu
www.magyar-elektronika.hu

 Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti Leiratkozás linkre.
Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.

Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide

Dimag_ME_digitális_előfizetés
ME_Facebook_like_box