Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
www.magyar-elektronika.hu  
 

 
 

Legfrissebb cikkeink

EPLAN projekt a felhőben: ePULSE

WE-LAN AQ automatizált gyártású LAN transzformátorok

Az EPLAN innovatív felhőalapú szolgáltatása, az EPLAN ePULSE hatékonyan támogatja a szabványosított gyártási adatok és munkafolyamatok kialakítását. A felhő bárhonnan elérhető, ennek köszönhetően a felhasználók kiváló minőségű digitális adatokhoz juthatnak hozzá gyorsan és rendkívül egyszerűen.  

Bővebben>>

A Würth Elektronik tovább bővítette LAN transzformátor- és trafóval egybeépített RJ45 csatlakozókínálatát a rendkívül kompakt kivitelű, homogén gyártási minőségű WE-LAN AQ termékcsaláddal, amely kiváló választás a nagy megbízhatóságú és nagy sebességű ipari Ethernet interfészek fejlesztéséhez. 

Bővebben>>
Egyszerűbb automotív
CAN-alkalmazások
A Rohde & Schwarz és COMPRION kombinált tesztelő

Az autóipar minden egyes gépkocsi előállításakor sok kilogrammnyi rezet takarít meg azzal, hogy a vezérlőkapcsolók és fogyasztók, az érzékelők és beavatkozók közvetlen összehuzalozása helyett hálózati kommunikációt alkalmaz. Ezek egyik legnépszerűbbje a kimondottan a járműgyártás és az ipari alkalmazások szempontjait figyelembe véve tervezett és szabványosított CAN-busz. A cikk rámutat, hogy a korszerű mikrovezérlőkkel és a CAN-kommunikációval költséghatékony megoldásokat találhat a tervező.

Bővebben>>

Az elektronikus SIM-kártyák
távoli kezeléséhez

A Rohde & Schwarz bejelentette együttműködését a mobiltelefon-technikai tesztelésben élenjáró COMPRION nevű vállalattal. A közös munka célja az Ipar 4.0‑hoz kapcsolódó eszközökbe és hálózati kommunikációra képes járművekbe ágyazott univerzális integrált áramköri kártyák (UICC-k, közismert nevükön eSIM-kártyák) távoli kezelésének (RSP) tesztelésére alkalmas rendszer kidolgozása, kifejezetten mobilhálózati szolgáltatók számára.

Bővebben>>
Hőszivattyús rendszerek
automatizálási lehetőségei
Újgenerációs Murrelektronik csatlakozómegoldások

Ha megújuló energiaforrás(ok)ra alapozott fűtési rendszerben gondolkodunk, szinte azonnal a hőszivattyú jut eszünkbe, kiegészítve napkollektorral és napelemekkel. Azonban a tapasztalatok azt mutatják, hogy a költség- és energiahatékonyságot eredményező gondolatmenet itt megáll, és a telepítéskor megelégszünk a berendezések saját automatikájával, az integrált épületautomatika már kimarad… 

Bővebben>>

A Murrelektronik F&B Pro csatlakozócsaládját kifejezetten az élelmiszerfeldolgozó-iparban való felhasználásra tervezték, az univerzálisan használható M12 Push-Pull gyorscsatlakozó rendszerük pedig a legkülönfélébb terhelések esetében is megbízhatóan működik. 

Bővebben>>

Integrált kezelőfelület a Bosch élelmiszeripari csomagológépeihez

Állapotalapú karbantartás

A Bosch Packaging Technology vállalat „Food” üzletága élelmiszeripari csomagolórendszerekre szakosodott. Mivel ezeket nemzetközi élelmiszergyártók használják sok esetben, rendkívül fontos, hogy kezelésük egységes és integrált legyen. A csomagolóipari szakemberek ezért fejlesztették ki az új HMI 4.0 kezelőfelületet, amelyet nemzetközi szinten, egységesen vezettek be a Bosch élelmiszer-csomagoló berendezéseinél – a Beckhoff vállalat többérintéses panel PC-jével együtt.

Bővebben>>

A frekvenciaváltókat több mint fél évszázada használják különféle alkalmazások esetén. A technológiai folyamatok szabályozása mellett az egyik fő előnye az energiafelhasználás csökkentése. Az Ipar 4.0 fejlődésével a frekvenciaváltó az egyszerű végrehajtó szervből továbbfejlődött, és az automatizálási rendszer intelligens elemévé vált.  

Bővebben>>

A kollaboratív robotok jövője – mobil és intelligens Kobot-ok

AUTOMOTIVE HUNGARY


A termelőüzemek világszerte egyre inkább kénytelenek az alacsony darabszámú és nagy vegyességű (low volume – high mix) gyártásra átállni, hogy kielégítsék a vásárlók szerteágazó igényeit. A kihívásokhoz hozzátesz az árucikkek egyre rövidülő életciklusa, illetve a munkaerőhiány. A vállalatoknak tehát növelni kell rugalmasságukat, biztosítva a gyors gyártósori átállásokat flexibilis termelői kapacitás kialakításával!
  

Bővebben>>

7. Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás
2019. október 16–18. között a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban újra megnyitja kapuit az AUTOMOTIVE HUNGARY Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás és az ezzel egyidejűleg megrendezésre kerülő AUTÓTECHNIKA-AUTODIGA Nemzetközi járműfenntartó-ipari szakkiállítás, amelyek együtt teljeskörű képet mutatnak a járműipar trendjeiről, a fejlődési irányokról, az innovációs lehetőségekről és a szakember-utánpótlás helyzetéről.

Bővebben>>

Dimag_ME_digitális_előfizetés
ME_Facebook_like_box
 
 
 
 
 
 

Váltson digitálisra!
Élvezze a kedvező árú digitális folyóirat-előfizetés előnyeit!
http://www.dimag.hu/magazin/Magyar_Elektronika

Kapcsolat
Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége | Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine

ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.
H–1148 Budapest, Fogarasi út 5., 27. ép.
Tel./fax: +36 1 460 0292
info@magyar-elektronika.hu
www.magyar-elektronika.hu

 Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti Leiratkozás linkre.
Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.

Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide