Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
www.magyar-elektronika.hu

Szeptember

Érzékelőhálózat kiépítése biztonságos, kis fogyasztású Bluetooth-os elosztóval

Nyílt forrásúvá válik az automatikus mérés és vizsgálat

A Bluetooth rendszert az okostelefonok és más mobileszközök széles körű támogatása miatt
sok helyen használják az ügyfelek és személyes elektronikus készülékeik – egyebek mellett
például viselhető vagy orvosi eszközeik – összekapcsolására szolgáló vezeték nélküli technikaként. 

Bővebben>>

Nyílt forráskód és alkalmazásbolt – nemrég ezeket a fogalmakat még kizárólag csak az informatikában használtuk. A mögöttük rejlő gondolkodásmód átvétele azonban egyre inkább termékenynek bizonyul a vizsgáló- és mérőberendezések területén is.   

Bővebben>>
Cognex-In-Sight-7000
Korszerű rendszermodulok tápellátásának gyors tervezése Beépíthető panel PC-k és vezérlőpanelek lacsonyabb költségvetésű fejlesztésekhez

Azoknak a mérnököknek, akik programozható rendszermodulokat terveznek, rendszerint komoly támogatásra van szükségük a prototípus megtervezéséhez és üzembe helyezéséhez. Az Avnet rendszermodul (System-On-Module – SOM) koncepciója áthidalja a legalapvetőbb rendszerintegrációs problémákat, és egy rugalmas energiamenedzsment-megoldással segíti a fejlesztőmérnökök munkáját.

Bővebben>>

A Beckhoff kezdetben 7 coll átmérőjű kijelzőkből álló, új ár/érték kategóriát képviselő érintőpaneljeinek választéka három további 10,1 coll átmérőjű beépíthető egységgel bővült. Ezek révén még finomabban és precízebben illeszthetők egyedi felhasználói igényekhez azok az alap- és középszintű PC-alapú vezérlőrendszerek, amelyeknél kritikus a költségtényező. 

Bővebben>>
Cognex-In-Sight-7000
Demópanelen az i.MX 8M,
az NXP új „média-erőgépe”
Az IoT-eszközök kulcsa:
a firmware-módosítás rugalmassága

Napjainkban olyan ütemben növekszik az igény a flexibilis, biztonságos és kiváló minőségű ember-gép interfész (HMI) iránt, hogy a félvezetőgyártóknak érdemes e feladat fókuszált, optimalizált és igényes végrehajtására külön eszközt fejleszteniük. Az NXP i.MX 8M Quad rendszercsipje az ARM Cortex rendszer legjobb sajátosságait ötvözi egy olyan HMI-eszközzé, amely mind a grafikai, mind az audioképességek terén kielégíti a korszerű audio-video be-
és kimeneti rendszerek igényeit.  

Bővebben>>

Az IoT-eszközökről – különösen, ha a hosszú ideig működő tápellátásuk megoldott – gyakran mondjuk, hogy „helyezd el és felejtsd el” – hiszen életük hátralevő részében „csak” az eredeti funkciójukat, az adatszolgáltatást kell elvégezniük – lehetőleg anélkül, hogy újra és újra fel kellene keresnünk őket. A gyakorlatban azonban ma már semmit sem tervezhetünk meg évekre előre: az üzemidő alatt hibák derülhetnek ki és változhatnak a felhasználói követelmények is.  

Bővebben>>
Öntanuló, hatékony –
majdnem emberi
A Rohde & Schwarz legújabb
jelgenerátorai magas mércét állítanak a 6 GHz alatti műszerkategóriában

Deep Learning képanalízis

A CognexViDi Suite képelemző szoftver Deep Learning-en alapuló gépi látóképességgel teszi lehetővé a tárgyak automatikus felismerését, ellenőrzését és osztályozását.

Bővebben>>

A Rohde & Schwarz két új, kompakt, középkategóriás jelgenerátorral bővítette kínálatát, amelyek kis méretük ellenére sokrétű funkciókkal és kiváló jellemzőkkel rendelkeznek.

Bővebben>>
LoRaWAN™ mérési adatok beolvasása, integrálása Vision X folyamatmegjelenítő (SCADA) rendszerbe Automatizálás határok nélkül
extrém környezetben –
WAGO-I/O-SYSTEM 750 XTR

A Magyar Elektronika korábbi lapszámaiban több írás jelent meg a LoRaWAN™ mérési adatok beolvasásáról, illetve a mérési adatok kiértékeléséről. Ezek a lehetőségek azonban egyedi, önálló megoldásokat kínáltak. Most először jelent meg egy teljes integrált megoldás, ami nagy – akár már meglévő – rendszerbe illeszti be a LoRaWAN™ módszerrel beolvasott távoli adatokat.

Bővebben>>

 A WAGO-I/O-SYSTEM 750 XTR kompakt, moduláris, terepibusz-független I/O rendszer önálló és decentralizált automatizálási rendszerekhez szélsőséges hőmérsékleten, rezgésállósággal és interferenciával szembeni védettséggel rendelkezik. Ezek a tulajdonságok teszik a 750 XTR-t kiváló választássá különleges igényeket támasztó alkalmazásokhoz.

Bővebben>>
Az elektronikai ipar legjelentősebb hazai fóruma PCS 2018 – Folyamatirányító Rendszerek Konferencia

Electrosub Konferencia
és Kiállítás 2019
szakemberek és megoldások
szemtől szembe
Budaörs, 2019. március 26–29.
Az elektronikai ipart célzó új üzleti és szakmai fórum, az Electrosub 2017-ben sikeresen debütált. A hiánypótló és valós igényekre épülő esemény már az első alkalommal bebizonyította létjogosultságát. 

Bővebben>>

 Idén október 24. és 26. között várja a szakma képviselőit a folyamatirányítás éves összejövetele, a PCS Konferencia a lillafüredi Palotaszállóban. A tavalyi évben úgy döntöttünk, hogy a változás útjára tereljük a két évtizedes hagyományokra visszatekintő eseményt, és újdonságokkal egészítjük ki a tradicionális alapokat.

Bővebben>>
 

Váltson digitálisra!
Élvezze a kedvező árú digitális folyóirat-előfizetés előnyeit!
http://www.dimag.hu/magazin/Magyar_Elektronika

Kapcsolat
Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége | Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine

ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.
H–1148 Budapest, Fogarasi út 5., 27. ép.
Tel./fax: +36 1 460 0292, +36 1 460 0289
info@magyar-elektronika.hu
www.magyar-elektronika.hu

 Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti Leiratkozás linkre.
Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.

Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide

Nordson-forrasztópaszta-jetelés
Dimag_ME_digitális_előfizetés
ME_Facebook_like_box
 
 
 
 
 
EBV-NXP-i.MX-8M