Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
www.magyar-elektronika.hu

JÚNIUS

Az NFC-képesség minden alkalmazásra

„Erőgép” (vastag) kártyaméretben

Annak érdekében, hogy megfeleljenek az NFC-alkalmasság (NFC – kis távolságú kommunikáció) iránti egyre növekvő igénynek, a fejlesztőktől gyors és optimalizált megoldásokat kérnek. A hagyományos módszerek lassítják a fejlesztést, mert a tervezőknek olyan kihívásokkal kell megküzdeniük, mint a rádiófrekvenciás (RF) áramkör optimalizálása, az NFC-protokoll kezelése, a fogyasztás és a minél kisebb kialakítási méret

Bővebben>>

A Raspberry Pi-vel és az Arduinoval kezdődött az a folyamat, amely egész „mozgalmat” indított útjára a beágyazott elektronikában. Sokan felismerték az apró méret, a megfizethető ár és nem utolsósorban a nyílt forrású szellemi termékek és szakmai közösségek köré épülő ökoszisztéma vonzerejét, és gombamód szaporodnak a koncepciót hasznosító kezdeményezések.   

Bővebben>>
 width=
Rádiós eszközök fogyasztásának minimalizálása újfajta mérőegység segítségével Tartsuk kordában
a bonyolultságot a beágyazott alkalmazásokban 

A korszerű oszcilloszkópok szinte minden funkcióval rendelkeznek, amire egy elektronikai fejlesztőmérnöknek szüksége lehet: nagy a sávszélességük, képesek automatikusan dekódolni digitális protokollokat és sokrétű elemző műveleteket tartalmaznak. 

Bővebben>>

Ahogy a hagyományos mikrovezérlőket egyre inkább „rendszercsipek” segítségével valósítják meg a félvezetőgyártók, úgy válik „hirtelen” egyre bonyolultabbá az eszközök konfigurálása. A személyes hangvételű cikk szerzője a folyamat okait és következményeit boncolgatja, és a problémákra ad megoldási javaslatot.

Bővebben>>
Beckhoff a Hannover Messe 2018 szakkiállításon ChipCAD IoT Szaknap 2018

2018. április 24–28. között megrendezett kiállításon a vállalat innovatív PC- és EtherCAT-alapú automatizálási megoldásainak széles skáláját mutatta be. A látogatók öt technológiai fórumon számos újdonsággal találkozhattak. 

Bővebben>>

Nagy érdeklődés övezte a ChipCAD Kft. által 2018 május 18-án megrendezett szakmai napot, ahol az eszközök internete, az IoT világában vezető szerepet betöltő cégek: Kerlink, Loriot, Quectel és Microchip képviselőinek színvonalas előadásait követhettük.

Bővebben>>

Jövőre ismét Electrosub

Élvonalban az ipar

Az elektronikai ipar piaci szereplőinek egyre élesebb versenyhelyzettel kell szembenézniük mind a hazai, mind a külföldi piacokon, ahol aktív piaci cselekvést várnak el. Ezt felismerve, a Magyar Elektronikai Társaság (MELT) partnereivel, 2017-ben szakmai és üzleti fórumot hirdetett meg
Electrosub néven.

Bővebben>>

Az idei IPAR NAPJAI-n 15 ország 315 kiállítója (ebből 51 külföldi cég) vonultatta fel a rendezvény teljes tematikáját lefedő termékeit, szolgáltatásait, amely 10%-os növekedést jelent a 2016-os kiállítást nézve. Hazánk legnagyobb ipari seregszemléjére, az előző rendezvényhez képest 22%-kal több látogató, összesen 12 227 szakember volt kíváncsi.

Bővebben>>
 

Váltson digitálisra!
Élvezze a kedvező árú digitális folyóirat-előfizetés előnyeit!
http://www.dimag.hu/magazin/Magyar_Elektronika

Kapcsolat
Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége | Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine

ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.
H–1148 Budapest, Fogarasi út 5., 27. ép.
Tel./fax: +36 1 460 0292, +36 1 460 0289
info@magyar-elektronika.hu
www.magyar-elektronika.hu

 Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti Leiratkozás linkre.
Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.

Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide

Dimag_ME_digitális_előfizetés
ME_Facebook_like_box
 
 
 
 
 
EBV-Embedded-World
Advanced MP