Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
www.magyar-elektronika.hu

MÁJUS

Vezetéknélküli kapcsolatok – az RF
és a Bluetooth összehasonlítása

Az épületautomatizálás tervezését segítő makrók az EPLAN új platformjában

Számos tényezőt érdemes
figyelembe vennünk, amikor alkalmazásunkban
a legmegfelelőbb típusú vezeték nélküli kapcsolatot szeretnénk kiépíteni Sok érv szól mind a teljesen szabadalmazott rádiófrekvenciás megoldás tervezése, mind a szabványos bluetooth-os rádiófrekvenciás egység használata mellett. 

Bővebben>>

Újabb funkciók fűtéshez, szellőztetéshez, klímaszabályozáshoz

A fűtés/szellőztetés/klímavezérlés területén érdekelt vállalkozások számára is izgalmasnak ígérkezhet az EPLAN Platform 2018. őszének folyamán bevezetésre kerülő 2.8-as verziója.  

Bővebben>>
Cognex-In-Sight-7000
A vezetékek csatlakoztatásának legkorszerűbb módja  Kártyaszámítógép, extrával – 2 

Működtető kar segíti a kábelbekötést a WAGO új sínre rögzíthető sorkapcsainál
Nyissa fel a működtető kart, helyezze be a vezetéket, majd zárja vissza a kart – ez az egyszerű csatlakozástechnológiai megoldás biztosítja a gyors és szerszámok igénybevétele nélküli kábelbekötést a WAGO 221 sorozatú vezeték összekötőinél.

Bővebben>>

Áprilisi lapszámunkban elkezdtük egy olyan demonstrációs eszköz bemutatását, amely ránézésre alig különbözik a manapság számos forrásból elérhető hobbi-kártyaszámítógépektől, mégis olyan tulajdonságokat hordoz, amelyekkel a felhasználó betekintést nyerhet a nagy teljesítményű jel- és adatfeldolgozásban.

Bővebben>>
Advanced MP Technology – válasz
az alkatrészhiány kihívásaira
Kereskedelmi húsáruhűtők: könnyen megvalósítható kifinomult vezérlés

Sokak számára nem teljesen egyértelmű, mit is értünk a „független disztribútor” fogalom alatt. Ismerünk franchise disztribútorokat, bróker cégeket, de eddig igazi független disztribútorral még nem volt alkalmunk találkozni.

Bővebben>>

A németországi Bocholtban működő Tekloth GmbH olyan innovatív, többfokozatú, CO2 alapú hűtőrendszert fejlesztett ki, amelybe nem kell beépíteni a piacon jelenleg kapható más kereskedelmi húsárufagyasztókhoz szükséges, nehézkes közbenső jégmentesítő fokozatot. 

Bővebben>>

A 10 bites A/D-átalakítás előnyei oszcilloszkópos jelalakvizsgálatoknál

A világ első többkamerás,
„okos” gépi látórendszere

Napjaink elektronikus
moduljai jelentős mértékben integrált, különféle technológiákon alapuló egységek.
Nagy amplitúdójú jelek finom részletei csak nagy függőleges felbontású oszcilloszkópokkal mérhetők meg.

Bővebben>>

Megszokott dolog, hogy ha egy feldolgozó egység kapacitását egyre több bemeneti egységből származó adattal terheljük, annak teljesítménye hamar az elfogadható szint alá csökken.

Bővebben>>

Épületdiagnosztikai mérőpontok integrálása LoRaWAN segítségével

Nem törlődő memóriaregiszterek
a biztonságért és megbízhatóságért

Farnell element14

Az épületen belüli hőmérséklet és páratartalom ismerete nemcsak a fűtési-hűtési rendszerek vezérlésének és szabályozásának fontos paramétere, hanem a benne élők/dolgozók komfortérzetének biztosításához is elengedhetetlen, sőt az épületek állapotfelmérésekor is fontos információkkal szolgálhat.  

Bővebben>>

Gyakran csak a közérzetünk „ellenőrzése” kedvéért vagyunk kíváncsiak a hőmérsékleti adatokra. Máskor azonban ezek egyenes összefüggésben vannak egy készülék, rendszer vagy folyamat biztonságával. 

Bővebben>>

Rugalmas és költséghatékony modulmegoldások IO-jelek kezelésére

Moduláris rendszer a kenésmentes mozgás szolgálatában

Murrelektronik

A Murrelektronik kínálatában egy új kapcsolószekrény-modulcsalád, valamint egy új terepibusz-modul is segítséget nyújt az IO-jelek továbbításához. A cég MASI20 kapcsolószekrény-modulcsaládja a jelek vezérléssel történő gazdaságos összekapcsolását támogatja, míg az Impact67 terepibusz-modul kiemelkedő gép- és berendezéselérhetőséget garantál.

Bővebben>>
igus

Jelenleg a robotika a termelékenység növelésének leghatékonyabb eszköze. A folyamatok automatizálása az ismétlődő feladatok pontosságát, állandó minőségét jelenti az autóipari összeszereléstől a gyógyszeriparig. Az igus Robolink® megoldása alacsony költségű, könnyen összeszerelhető moduláris alternatívát kínál a költséges, testre szabott robotrendszerekhez képest a lean automatizálási rendszerek gyors fejlesztésében.

Bővebben>>

Az ipari programozható, kompakt kamerák új nemzedéke

Huszadik éve segíti a jövő mérnökeit
a Siemens és a BME együttműködése

SANXO

A gyártásközi automatikus optikai minőségellenőrzés, illetve az 1D/2D kód alapú termékazonosítás nagyon gyakori eljárás automatizált gyártósoroknál. Az alábbiakban egy programozható kompakt kamera magasabb integrálhatósági szintet támogató szolgáltatása kerül bemutatásra, amely nagy valószínűséggel az Ipar 4.0 által megkövetetelt, jövőbeli igényeinket is kielégíti.

Bővebben>>

A Siemens Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem partnersége idén a 20. évébe lépett. A különleges alkalomból az idei együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírását Joe Kaeser, a Siemens AG globális elnök-vezérigazgatója is megtisztelte jelenlétével és előadást tartott a negyedik ipari forradalom társadalmi hatásairól. 

Bővebben>>

Xilinx és környezete –
EBV Szakmai Nap

IPAR NAPJAI 2018 – szakmai rendezvények

A teljes körű szolgáltatások iránti igény egyre inkább lényeges változtatásokra készteti az alkatrész-disztribútor cégeket is. Természetesen mindig fontos kérdés marad a raktárkészlet, az alkatrészek szállítási készsége, de egyre lényegesebb tényezővé válik az aktív részvétel az elektronikai tervezésben.

Bővebben>>

Az IPAR NAPJAI szakkiállítás és konferenciasorozat az ipar és technológia eredményeibe, fejlődési irányaiba nyújt betekintést. A rendezvényen ebben az évben is kiemelt téma lesz az IPAR 4.0, napjaink kulcsfontosságú technológiai irányzata.   

Bővebben>>

AUTOMOTIVE HUNGARY

Az ELECTROSUB
folytatódik

6. Nemzetközi járműipari
beszállítói szakkiállítás

A járműipar jelenlegi trendjeiről, a fejlődési irányokról, az innovációs lehetőségekről és a szakember-utánpótlás helyzetéről is komplex képet mutat majd az
AUTOMOTIVE HUNGARY
– Nemzetközi járműipari beszállítói szakkiállítás, valamint társrendezvénye az AUTÓTECHNIKA-AUTODIGA
– Nemzetközi járműfenntartó-ipari szakkiállítás, amelyek 2018. október 17–19. között kerülnek megrendezésre a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

Bővebben>>


A tavaly első alkalommal megrendezett esemény sikerére alapozva az Electrosub Konferencia és Kiállítás 2019-ben ismét megrendezésre kerül. Az időpont ősziről tavaszira vált és a bővülés érdekében új helyszínen jelenik meg. Az alapkoncepció érdemben nem változik.
 

Bővebben>>
 

Váltson digitálisra!
Élvezze a kedvező árú digitális folyóirat-előfizetés előnyeit!
http://www.dimag.hu/magazin/Magyar_Elektronika


Kapcsolat
Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége | Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine

ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.
H–1148 Budapest, Fogarasi út 5., 27. ép.
Tel./fax: +36 1 460 0292, +36 1 460 0289
info@magyar-elektronika.hu
www.magyar-elektronika.hu

A kapcsolattartásra fenntartott e-mail címekre küldött elektronikus hirdetések, illetve hírlevelek a 2009. január 1-jével módosított 2001. évi CVIII. törvény és a hozzájuk a Nemzeti Hírközlési Hatóság, valamint az Adatvédelmi Biztos Hivatala által közreadott állásfoglalások szerint megengedettek.
E-mail címe nyilvános címjegyzékből, hirdetményükből, direkt (levél, e-mail) megkeresésekor, vagy a médiából került hozzánk. Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti Leiratkozás linkre. Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.

Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide

Nordson-Automata- Adagolorendszer
Dimag_ME_digitális_előfizetés
ME_Facebook_like_box
 
 
 
 
 
EBV-Embedded-World
Advanced MP