Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
www.magyar-elektronika.hu

ÁPRILIS

Kártyaszámítógép extrával – 1

Analóg-digitális átalakító választása
a minimálisan villódzó kijelzőhöz

A kártyaszámítógépek korát éljük; az érdeklődő diákoktól a profikig sokan ismerik és használják a Raspberry PI- vagy az Arduino-család „apróságait”. Az EBV magyarországi irodája révén egy olyan eszközzel – valójában fejlesztőrendszerrel – ismerkedhettem meg, amely a kategória legjobbjaival is felveszi a versenyt, és még egy – ebben a műfajban eddig egyedülálló – többletszolgáltatással jelzi a további fejlődés lehetséges irányát. 

Bővebben>>

Az ember-gép interfész (Human-Machine Interface – HMI) egyik kulcsfontosságú összetevője a stabil, lelolvasható megjelenítés. A cikk a rendszer egy – e szempont szerint kritikus minőségű – alkatrészének kiválasztásához ad támpontot. 

Bővebben>>
A Melsoft iQ Works EPLAN-integrációja  Szélessávú erősítők kaméleonja: R&S®BBA130 

Jó dolog, ha egy ismétlődő műszaki feladatra létezik informatikai támogatás. Még jobb, ha ez együtt tud működni a határterületeket támogató szoftverekkel. Ám még ennél is jobb, ha a szomszédos szakterületek megoldásai egyetlen integrált rendszerként szolgálják a felhasználót. Ezt a célt valósítja meg az EPLAN és egy automatizálási CAD-szoftver, a Melsoft iQ Works szerves egybeépülése.

Bővebben>>

Az R&S®BBA130 típusú berendezés az első erősítő a világon, amelynek jellemzői akár üzemközben is módosíthatók, egy adott alkalmazásnak megfelelően.

Bővebben>>
Lejtőn fel, lejtőn le – ahogy tetszik PC-alapú vezérlés
a lemezextrudálásban

Programozható generátor egyenletesen változó feszültség előállítására
A fűrészjel a tévé és az oszcilloszkóp óta az elektronika nélkülözhetetlen építőköve. De a modern beágyazott elektronika sem lehet meg nélküle – ezzel magyarázható, hogy a Microchip Technology a PIC mikrovezérlők magfüggetlen periférájaként is megalósított egy sokoldalú, programozható változatot.

Bővebben>>

A műanyagipar az Egyesült Államok egyik leggyorsabban növekvő ágazata. A nap mint nap használt műanyagtermékek jelentős részének „élete” óriási műanyag lapként kezdődik, melyet műanyag szemcsékből, lemezextrudáló gépekkel gyártanak. Az Egyesült Államok Pennsylvania államában, Yorkban székelő Graham Engineering Corporation egyebek közt ilyen gépeket is gyárt Welex® márkanéven, melyek működését és folyamatait a Beckhoff vezérlőivel optimalizálják. 

Bővebben>>

Mérő-adatgyűjtő rendszerek adatkiolvasása LoRaWAN-hálózaton

A decentralizálás legmagasabb foka

Alig néhány éves a LoRa, a nagy hatótávolságú, vezetékmentes kommunikáció új „reménysége”, amely gyökerestől formálhatja át a vezetékmentes mérő-adatgyűjtő rendszereket nemcsak az ipar és az infrastruktúra számos területén, hanem akár a mezőgazdaságban is.

Bővebben>>

A mai gépek és berendezések gyártásánál megfigyelhető a tendencia, hogy a rugalmasabb megoldások és a moduláris felépítés egyre fontosabb szempontok. A Murrelektronik Cube67 terepibusz-rendszere pontosan az ehhez szükséges megoldást kínálja. 

Bővebben>>

Molex csatlakozók
IoT-alkalmazásokhoz

Készül az IPAR NAPJAI 2018 programja

Farnell element14

A Dolgok Internete, avagy az IoT fizikai megvalósítása a hálózathoz vezetékesen vagy vezeték nélkül csatlakozó készülékek összességében testesül meg. Az IoT-készülékek egymástól függetlenül működnek, és önállóan látják el minden feladatukat.  

Bővebben>>
IPAR NAPJAI 2018

Magyarország legátfogóbb ipari kiállítása, az IPAR NAPJAI hagyományosan több egy kiállításnál. Általános érdeklődésre számító kísérőrendezvényeinek programja még nincs teljesen véglegesítve, de a szervezők bíznak abban, hogy az időben nyújtott tájékoztatás a potenciális kiállítók, látogatók és más szakmai érdeklődők figyelmét felhívhatja arra, hogy a kísérőrendezvények önmagukban is helytállni képes szakmai rendezvénysorozatot alkotnak. 

Bővebben>>

Októberben újra Lillafüreden:
PCS 2018 – Folyamatirányító Rendszerek Találkozó

ELECTROSUB
2019. március 26-28.
Jegyezze elő a dátumot!

PCS

A Folyamatirányító Rendszerek Találkozó – rövid nevén PCS – ma az egyetlen komoly, nemzetközi szakmai fórum hazánkban, ahol a folyamatmérnökök ismerkedhetnek meg a szakma legújabb eredményeivel. A tartalmas konferenciaprogram és kiállítás mellett a kollegiális, baráti hangulat is a hagyomány része. A szervezés tapasztalatairól és jelenlegi állapotáról tájékoztat a szervezőbizottság elnöke.

Bővebben>>

Az első rendezvény sikerére alapozva az Electrosub Konferencia és Kiállítás 2019-ben folytatódik!

Időpont: 2019. március 26-28.
Helyszín: Fusion Élményközpont, Budaörs
Legyen Ön is részese az elektronikai ipar legnagyobb hazai találkozójának!
Jegyezze elő a dátumot!.
 

Bővebben>>
 

Váltson digitálisra!
Élvezze a kedvező árú digitális folyóirat-előfizetés előnyeit!
http://www.dimag.hu/magazin/Magyar_Elektronika


Kapcsolat
Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége | Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine

ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.
H–1148 Budapest, Fogarasi út 5., 27. ép.
Tel./fax: +36 1 460 0292, +36 1 460 0289
info@magyar-elektronika.hu
www.magyar-elektronika.hu

A kapcsolattartásra fenntartott e-mail címekre küldött elektronikus hirdetések, illetve hírlevelek a 2009. január 1-jével módosított 2001. évi CVIII. törvény és a hozzájuk a Nemzeti Hírközlési Hatóság, valamint az Adatvédelmi Biztos Hivatala által közreadott állásfoglalások szerint megengedettek.
E-mail címe nyilvános címjegyzékből, hirdetményükből, direkt (levél, e-mail) megkeresésekor, vagy a médiából került hozzánk. Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti Leiratkozás linkre. Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.

Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide

Dimag_ME_digitális_előfizetés
ME_Facebook_like_box
 
 
 
 
 
EBV-Embedded-World