Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
www.magyar-elektronika.hu

MÁRCIUS

Új, korszerű oszcilloszkóp-család
a Rohde & Schwarz kínálatában

Nagy egyenfeszültség előállítása
kis bemeneti feszültségből

Az R&S®RTM3000 és az R&S®RTA4000A sorozatú
műszereivel bővíti oszcilloszkóp-kínálatát a Rohde & Schwarz. Kategóriájukban egyedülálló,
10 bites függőleges felbontásuknak köszönhetően a fejlett áramkörök kifinomult tápfeszültségmérései is elvégezhetők velük. 

Bővebben>>

A legújabb irányzat szerint számos tápegységet a 3,6 V-os vagy alacsonyabb tápfeszültségek előállítására használnak, főként a hordozható vagy viselhető készülékekben. Sok hordozható készüléknek vannak azonban magasabb tápfeszültséget igénylő funkciói. A tervezőknek meg kell tehát találni a lehető leghatékonyabb megoldást a feszültségszint megnövelésére is.

Bővebben>>
IoT-végpont – felhőkapcsolattal – 2 Egyszerűsítsük az életet – logikával 

A cikk előző részében bemutattunk egy olyan demonstrációs eszközt (STM32 Discovery kit IoT node), amelynek – a hardvergyártók szokásos demókitjein messze túlmutatva –
nem csak egy alkatrész (az STMicroelectronics 32 bites szóhosszúságú ARM Cortex–M4 magos mikrovezérlője) használhatóságának bemutatása a célja, hanem az IoT-alkalmazások teljes „vertikumáról” segít fogalmat alkotni az érdeklődőnek a hardvertől a szoftveren át a felhőszolgáltatásig.

Bővebben>>

Komplex logikai funkciók megvalósítása CLC-kkel
A logikai jelekből logikai függvényekkel gyakran kell más logikai jeleket előállítani. Ezt akár huzalozott logikával, akár mikrovezérlő programjával elő lehet állítani. Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya. A szerző olyan megoldást mutat be, ahol az előnyök dominálnak a hátrányokhoz képest.

Bővebben>>
Gyógyszerkupak-gyártó sorok rugalmasságának fokozása A kertészeti világítás jövője

Innovatív, minimális alkatrészigényű gyógyszeripari célgép a Beckhoff lineáris szállítórendszerével
A gyártásautomatizálás fontos feladata a tömeggyártott munkadarabok mozgatása a megmunkálás különböző fázisait végző munkaállomások között. A Beckhoff lineáris motorokkal működő szállítópályái gyors mozgatást és pontos pozicionálást eredményeznek, amelynek előnyeit ezúttal egy gyógyszeripari alkalmazáson keresztül mutatjuk be.

Bővebben>>

Hortikulturális ledek
a Würth Elektronik kínálatában
Az üvegházi gazdálkodás nem újdonság, de jelentősége ugrásszerűen növekszik, mivel a világ népességének folyamatos növekedése miatt fentarthatóbb, hatékonyabb szabványosított
élelmiszer-termelésre van szükség. Mindez egy potenciálisan hatalmas új mezőgazdasági szektort nyit, amely magában foglalja a biotudomány és mérnöki területek legújabb technológiáit.
 

Bővebben>>

Automatizálási megoldások
a Murrelektroniktól

Lean transzformáció: folyamat-
és vezetési kiválósági

A Murrelektronik automatizálási megoldásai közül ezúttal kettőt mutatunk be: az ipari környezetben ma már elengedhetetlen, gyors adatkommunikációra képes, irányított adatkapcsolókat, valamint a telepítést és az üzemeltetés és karbantartás feladatait egyaránt megkönnyítő, gyors lézergravírozó szolgáltatást a termékek egyedivé tételéhez.

Bővebben>>

A leant még most is gyakran a folyamatoptimalizáláshoz és módszerekhez hasonlítják. A STAUFEN.AG szempontjából azonban ez túlságosan egysíkú. Először is, a módszereknél fontosabbak a mögöttük megbúvó lean alapelvek. Másodszor pedig, a lean leginkább az alapvető gondolkodásmódról és a választott vezetői megközelítésről szól. A lean transzformáció csak akkor működik, ha a folyamatkiválóság és vezetési kiválóság elvei a Lean Vezetésben egyesülnek. Vannak ugyanakkor akadályok, melyeket figyelembe kell venni. 

Bővebben>>

Intelligens épületek energetikai kérdései automatikai szemmel

A WAGO Hungária éves sajtótájékoztatója

Szakmai vagy magánbeszélgetésben is gyakran emlegetjük az intelligens épületeket. A tapasztalat szerint könnyen osztogatjuk az „okos” vagy „intelligens” minősítést, mert ma ez a „trendi” az okos ház, okos termosztát, okos tégla és okos hűtőszekrény tényleges „tudásától” függetlenül. 

Bővebben>>


A WAGO Hungária sajtótájékoztatóján részesei lehettünk az elmúlt sikeres év beszámolójának, ugyanakkor a cég fejlesztési irányairól és új termékeiről is átfogó képet kaptunk.
 

Bővebben>>
 

Váltson digitálisra!
Élvezze a kedvező árú digitális folyóirat-előfizetés előnyeit!
http://www.dimag.hu/magazin/Magyar_Elektronika


Kapcsolat
Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége | Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine

ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.
H–1148 Budapest, Fogarasi út 5., 27. ép.
Tel./fax: +36 1 460 0292, +36 1 460 0289
info@magyar-elektronika.hu
www.magyar-elektronika.hu

A kapcsolattartásra fenntartott e-mail címekre küldött elektronikus hirdetések, illetve hírlevelek a 2009. január 1-jével módosított 2001. évi CVIII. törvény és a hozzájuk a Nemzeti Hírközlési Hatóság, valamint az Adatvédelmi Biztos Hivatala által közreadott állásfoglalások szerint megengedettek.
E-mail címe nyilvános címjegyzékből, hirdetményükből, direkt (levél, e-mail) megkeresésekor, vagy a médiából került hozzánk. Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti Leiratkozás linkre. Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.

Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide

Dimag_ME_digitális_előfizetés
ME_Facebook_like_box
 
 
 
 
 
EBV-Embedded-World
STAUFEN-Lean-treaning