Ha az Ön számára nem olvasható ez a hírlevél, kérem, klikkeljen ide
www.magyar-elektronika.hu

December

Korszerű D osztályú erősítők

Celluláris technológia minden célra

Kis fogyasztású hangfrekvenciás áramkörök tervezésének egyszerűsítése
A kézibeszélők és a dolgok internetéhez (IoT) kapcsolódó eszközök hangfrekvenciás áramkörei esetében alapvető fontosságú követelmény a kis fogyasztás, a kis méret és az alacsony hőtermelés.

Bővebben>>

A celluláris kommunikációs technológia korábban a hagyományos mobiltelefon-szolgáltatásokon kívül csupán néhány speciális, ipari célra kidolgozott modemes alkalmazás célját szolgálta. A Nordic Semiconductor nRF91 sorozatú integrált kommunikációs eszközei alapvető változást ígérnek ezen a területen.
.  
  

Bővebben>>
Gyors és könnyű módszer a biztonságos IoT-kapcsolatok létrehozására Bluetooth Low Energy – valóban kis fogyasztású „egycsipes”

Az ARROW ELECTRONICS támogatja a vásárlóit az NXP A71CH „Plug & Trust” megoldásainak megvalósításában."

Ez a használatra kész megoldás teremti meg az IC-szintű adatbiztonság alapját. Bizonyított – a chiptől a felhőig védelmet nyújtó – biztonságot kínál azonnali felhasználásra készen, így Ön biztonságosan csatlakozhat az olyan IoT felhő- és más szolgáltatásokhoz, mint az AWS, az IBM Watson IoT Platform és a Google Cluod IoT Core.

Bővebben>>

A Bluetooth LE elnevezés fő „mondanivalója”, hogy a Bluetooth vezetékmentes kommunikációs rendszert az elődjénél alacsonyabb energiafogyasztással kínálja. A cikk arra mutat példát, hogy a kis fogyasztásnál is van kisebb, ami rendkívüli előnyökkel jár ebben a tipikusan elemről táplált alkalmazástípusban, amelynek kedvező tulajdonságai a helyi készülékhálózatoktól a „dolgok internetéig” számos területen alkalmazásra találhatnak.

Bővebben>>
Würth Elektronik: nanokristálymagos zavarszűrők Új, sokrétű modulrendszerű RF kapcsoló-/vezérlőberendezés

A kapcsolóüzemű tápegységek által generált nem kívánatos szélessávú rádióinterferenciás feszültség megfelelő szűrés hiányában vezetett zajt hoz létre a hálózati oldalon, ami zavarhatja az ugyanabból a hálózatból táplált egyéb elektronikai berendezések működését. 

Bővebben>>

A Rohde & Schwarz teljes mértékben átalakította R&S®OSP jelű, nyílt kapcsoló-/vezérlőberendezésének elektronikáját és szoftverét, több modul kezelésére és minden eddiginél rövidebb kapcsolási időre optimalizálva a készüléket. 

Bővebben>>
A memóriaprobléma megoldása GUI-alapú mikrovezérlő-alkalmazásoknál Egyedi igényekhez szabott hatékony géptervezés

Ha az okostelefonok kényelmes, látványos, kézenfekvő és „öntanító” grafikus felhasználói felületeit és alkalmazásait a tervezők mikrovezérlő-bonyolultságú eszközökkel kívánják megvalósítani, gyakran ütköznek nehézségekbe a grafikus memória illesztésekor.
A Microchip olyan magas fokon integrált eszközökre hívja fel a figyelmet, amelyekkel lényegesen egyszerűbb színvonalas grafikus megjelenítőket tervezni.

 

Bővebben>>

Beckhoff EtherCAT bővítőmodulokkal optimalizált elektronikai gyártás

A németországi Rodingban székelő Mühlbauer GmbH & Co. KG olyan célgépeket épít, amelyeket a chipkártya- és útlevélgyártásban, valamint a félvezetőiparban használnak. Rendszereinek nagyfokú egységesítésével a vállalat jelentősen képes fokozni versenyképességét a gépgyártás terén. 

Bővebben>>
Látásvezérelt automatikus adagolórendszerek közelebbről Kormányzati szerepvállalások erősítik a 2019-es Electrosub kiállítást

Nordson EFD: Új technológiai funkció
A látásvezérelt automatikus adagolórendszerek alapvető fontosságúak az extrém pontosságú, megismételhetőséget, illetve garantált folyadékmennyiséget és/vagy összetett adagolási mintázatot igénylő alkalmazások esetén.

Bővebben>>

Dr. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter fővédnökséget, Dr. Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke pedig védnökséget vállalt a 2019. március 26–28. között megrendezésre kerülő Electrosub Konferencia és Kiállítás felett.

Bővebben>>
 

Váltson digitálisra!
Élvezze a kedvező árú digitális folyóirat-előfizetés előnyeit!
http://www.dimag.hu/magazin/Magyar_Elektronika

Kapcsolat
Magyar Elektronika Szakfolyóirat Szerkesztősége | Editorial Office of Magyar Elektronika Magazine

ADL Kiadó Kft. | ADL Publishing Ltd.
H–1148 Budapest, Fogarasi út 5., 27. ép.
Tel./fax: +36 1 460 0292, +36 1 460 0289
info@magyar-elektronika.hu
www.magyar-elektronika.hu

 Amennyiben le szeretne iratkozni, kérem, kattintson a lenti Leiratkozás linkre.
Ez esetben elnézést kérünk és köszönjük eddigi türelmét.

Ha le szeretne iratkozni, kattintson ide

Dimag_ME_digitális_előfizetés
ME_Facebook_like_box