Skip to main content

Zóna 0-ból a felhőbe: akadálymentes kommunikáció PC-alapú vezérléssel

Megjelent: 2018. október 31.

Beckhoff lidA folyamatautomatizálási iparágak élvonalbeli szakkiállításán, az idén június 11–15. között Frankfurtban megrendezett Achema 2018 szakvásáron a Beckhoff bemutatta a folyamatautomatizálási iparágat megcélzó, nyílt, PC-alapú automatizálási megoldásait. PC‑alapú automatizálással, akadálymentes kommunikációs képességekkel kiegészített rendszerek segítségével Zóna 0/20 besorolású környezetekben is holisztikus módon biztosítható adatátvitel az érzékelőktől a felhőig.

 

A fokozódó piaci és pénzügyi követelmények kielégítése érdekében a folyamatautomatizálásban időtálló automatizálási megoldásokra van szükség. Ezek csak teljes körű, a diszkrét automatizálás és a folyamatautomatizálás közötti hagyományos szakadékot áthidaló, holisztikus adatkapcsolatot biztosító rendszerekkel valósíthatók meg. A Beckhoff PC-alapú vezérléstechnikája ehhez ideális alapot nyújt.

 

pr082018 Beckhoff Achema

PC-alapú vezérléssel akadálymentes kommunikáció biztosítható a folyamatautomatizálási alkalmazások számára – vertikálisan a Zóna 0 besorolású környezetektől a felhőig, horizontálisan pedig a vállalat határain belül és kívül

 

PC-alapú vezérléssel még az elosztott rendszerek adatkommunikációja is könnyen megvalósítható, ugyanakkor a központi, rendkívül hatékony elemzési, illetve folyamatautomatizálási képességek is biztosíthatók. A Beckhoff automatizálási technológiája nyílt, együttműködik más rendszerekkel és támogatja a felhőalapú szolgáltatásokat, ezért ideális az Ipar 4.0 és az IoT alapelvei szerint megvalósult gyártókörnyezetek adatkapcsolati funkcióinak biztosítására. Ez a felhasználók számára minden téren előnyöket jelent, a horizontális – akár a vállalat határain is túlnyúló – integrálástól a kommunikációs mechanizmusokkal összekötött gyártórendszerek vertikális integrálásán át a berendezések teljes élettartamára kiterjedő, egységes műszaki megvalósításig.
A Beckhoff rendszerfelépítése Zóna 0/20 besorolású környezetek és a felhő között is akadálymentes vezérlési megoldások kialakítását teszi lehetővé. Az általános automatizálási elemeken felül veszélyes környezetekhez tervezett termékek széles választékával is rendelkezik a Beckhoff. Ezek a következők:

  • gyújtószikramentes be- és kimenetekkel rendelkező, ELX-sorozatú EtherCAT-terminálok Zóna 0/20, 1/21 és 2/22 besorolású környezetekben működő terepi eszközök közvetlen csatlakoztatásához (külön védőgát nélkül);
  • TwinSAFE SC technológiával kiegészített, ELX-sorozatú EtherCAT-terminálok;
  • többérintéses vezérlőpanelek és CPX-sorozatú, egykártyás PC-k Zóna 2/22 besorolású környezetekhez;
  • TwinCAT automatizálási szoftver, amely speciális folyamatautomatizálási interfészeket és könyvtárakat, a TwinCAT IoT szoftverplatformon keresztül felhőkommunikációt, a TwinCAT Analytics révén pedig ciklusszinkron adatelemzést biztosít.

  

BECKHOFF Automation Kft.
1097 Budapest, Gubacsi út 6.
Tel.: + 36 1 501 9940
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.beckhoff.hu

 

Még több BECKHOFF Automation