Skip to main content

XXIII. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny

Megjelent: 2020. január 23.

elektronikai konstrukcios verseny lidA korábban megrendezett Konstrukciós Versenyek hagyományát folytatva a Divelex Bt. Országos Elektronikai Konstrukciós Versenyt hirdet szakiskolák tanulói részére
a 2019/20-as tanévre az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának védnökségével, szponzorok támogatásával, a Divelex Bt. (az egységes építési- és mérési feladat kidolgozója és szállítója) szervezésében.

 

Nevezés

A hazai és külhoni középfokú szakiskolák évfolyam-korlátozás nélkül nevezhetik a versenyre azokat a tanulókat, tanulópárokat, akik az elektronika bármely területével kapcsolatban állnak. A nevezés egy pályamű benyújtásával történik. Oktatási intézményenként legfeljebb két pályamű nevezhető. A versenyzőknek egy egységes építési és mérési feladatot kell végrehajtaniuk, majd be kell mutatniuk pályaműveiket a verseny zsűrijének.

 

A pályamű

A pályázók egy elkészített elektronikus áramkört vagy készüléket, valamint ezek teljes körű, .pdf formátumú dokumentációját tartalmazó pályamű benyújtásával jeletkezhetnek a versenyben való részvételre. Az alkalmazott gyári modulok aránya a teljes pályamű 50%-át nem haladhatja meg. Programozott eszköz alkalmazása esetén a dokumentációnak a forrásprogramot is tartalmaznia kell.
A pályamunkákat önállóan kell elkészíteni felkészítő tanár felügyeletével. A pályamű alapjául saját ötlet, vagy hazai, illetve külföldi szakirodalom szolgálhat.

 

elektronikai konstrukcios verseny

 

Időpontok, helyszínek

  • 2020. március 20. (péntek): Egységes építési és mérési feladat elvégzése - Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara (1084 Budapest, Tavaszmező utca 15-17. www.uni-obuda.hu/kando)

  • 2020. március 21. (szombat): Pályaművek bemutatása, eredményhirdetés, díjátadás - BHE Bonn Hungary Electronics Kft. (EL-TECH Center, Újpesti Ipari Park, 1044 Budapest, Ipari Park utca 10. www.bhe-mw.eu)

 

Jelentkezés

A versenyre nevezni kitöltött jelentkezési lap Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre történő eljuttatásával lehet 2020. február 3-ig. A jelentkezéseket írásban visszaigazolják. További információt a +36 1 223 5056 vagy a +36 30 447 4934 telefonszámokon kaphatnak az érdeklődők.

 

Nevezési díj

A versenyre versenyzőnként 6000 Ft vagy 20 EUR nevezési díj megfizetése ellenében lehet nevezni. A nevezési díjat a jelentkezési lapon feltüntetett számlázási címre kiállított számla ellenében, a kincstári rendnek megfelelően 30 naptári napon belül, banki átutalással kell kiegyenlíteni.

 

A pályamű benyújtása

A pályamű dokumentációját 2020. március 16-ig kell eljuttatni elektronikus úton, .pdf formátumban a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mailcímre. A dokumentáció megérkezését írásban visszaigazolják.

 

Néhány hasznos információ

Az első versenynapon a versenyzőknek a helyben kézhez kapott dokumentáció alapján egy átlagos bonyolultságú áramkört kell megépíteni, üzembe helyezni, majd bemérni. A mérési utasítást követve az eredményeket elektronikus jegyzőkönyvben dokumentálni kell, valamint írásban röviden válaszolni kell a megépített áramkörhöz kapcsolódó elméleti kérdésekre. Hasznos támpontot nyújthat a korábbi versenyek egységes építési és mérési feladatául szolgáló áramkörök leírása, amelyet a www.elektronikai-kitek.5mp.eu honlapon olvashatnak az érdeklődők.
A második versenynapon a versenyzők a zsűri és az érdeklődők előtt bemutatják pályamunkájukat, válaszolnak a zsűrinek a versenyművükkel kapcsolatos kérdéseire, bizonyítva felkészültségüket a maguk által választott témában. Ugyancsak ezen a napon, a versenyt támogató – elektronikai szakterületen működő – cégek bemutató és előadás formájában ismertetik meg tevékenységüket a megjelentekkel.

A versenyen résztvevők oklevelet kapnak, a dobogós helyezettek pedig a támogató vállalatok által felajánlott értékes tárgyjutalomban részesülnek.

A verseny nyilvános napján (2020. március 21-én, szombaton) minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. Az aktuális információk a www.elektronikai-kitek.5mp.eu honlapon érhetők el.