Skip to main content

XX. Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny – Versenyfelhívás

Megjelent: 2016. november 29.

El konstrA középfokú szakoktatási intézmények diákjai már sok éve hagyományosan elektronikai konstrukciós versenyeken bizonyíthatják szakmai felkészültségüket és rátermettségüket. Ez különös jelentőségre tett szert a legutóbbi időben, amikor a képzett munkaerő jelentős „hiánycikké” vált a piacon. A verseny győztesei és helyezettjei pályamunkáikkal bizonyítják, hogy megfelelnek a mai kor kihívásainak. A szerkesztőség a versenyfelhívás közlésével is a rendezvény sikeréhez kíván hozzájárulni.


Az évente rendszeresen megrendezett Konstrukciós Versenyek sorának folytatásaként a Divelex Bt. Országos Elektronikai Konstrukciós Versenyt hirdet a 2016/17-es tanévre az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának védnökségével, szponzorok támogatásával és a Divelex Bt. (az egységes építési- és mérési feladat kidolgozója és szállítója) szervezésében.

A hazai és határon túli középfokú szakiskolák a versenyre nevezhetik évfolyam-korlátozás nélkül azokat a tanulókat, tanulópárokat (oktatási intézményenként legfeljebb két pályaművel), akik az elektronika bármely területével kapcsolatban állnak. A pályaműnek egy elektronikus áramkörből vagy komplett készülékből, valamint annak teljes körű, pdf formátumú dokumentációjából kell állnia. A pályamunkákat önállóan kell elkészíteni a felkészítő tanárok felügyeletével. A témája alapjául saját ötlet, illetve hazai vagy külföldi szakirodalom szolgálhat.

A verseny időpontja és helye

A versenyprogram kétnapos:
2017. április 21. (péntek) Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara (1084 Budapest, Tavaszmező utca 15-17., www.uni-obuda.hu/kando)
2017. április 22. (szombat) BHE Bonn Hungary Electronics Kft. (Újpesti Ipari Park, EL-TEC Center, 1044 Budapest, Ipari Park utca 10., www.bhe-mw.eu )

A nevezés határideje és módja

A versenyre nevezni 2017. február 6-ig a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet. A jelentkezéskor kérjük megjelölni a versenyző(k) és a felkészítő tanár nevét, elérhetőségét, a pályázó iskola adatait, elérhetőségét, valamint a pályamű megnevezését. A jelentkezéseket írásban visszaigazoljuk. Szükség esetén további információval a +36 1 223 5056 vagy a +36 20 410 3856 telefonszámon szolgál a rendező Divelex Bt.
A nevezési díj 4500 Ft vagy 15 EUR versenyzőnként, amelyet a jelentkezési lapon feltüntetett számlázási címre kiállított számla ellenében, a kincstári rendnek megfelelően 30 naptári napon belül, banki átutalással kell kiegyenlíteni.
A pályamű dokumentációját 2017. április 10-ig kell eljuttatni elektronikus úton a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre.

A versenyprogram

Az első versenynapon a versenyzőknek dokumentáció alapján egy átlagos bonyolultságú áramkört kell megépíteniük, üzembe helyezniük, majd bemérniük. A mérési utasítást követve az eredményeket jegyzőkönyvszerűen dokumentálni kell, valamint írásban röviden válaszolni a megépített áramkörhöz kapcsolódó elméleti kérdésekre. Tájékoztatásul: a korábbi versenyek egységes építési és mérési feladatául szolgáló áramkörök leírása az alábbi honlapon található: www.elektronikai-kitek.5mp.eu

A második versenynapon a versenyzők a zsűri és az érdeklődők előtt bemutatják pályamunkájukat, válaszolnak a zsűri által feltett, a versenyművükkel kapcsolatos kérdésekre. Ugyancsak ezen a napon az elektronikai szakterületen működő, a versenyt támogató szponzorok is – bemutató és előadás keretében – megismertetik az érdeklődőkkel tevékenységüket.

Díjazás

A versenyen résztvevők oklevelet kapnak, a dobogós helyezettek pedig a szponzorok által felajánlott értékes tárgyjutalmakban részesülnek.

Szállás

A szervező igény esetén gondoskodik a résztvevők szállásáról, melynek térítését és az utazási költséget a pályázatot benyújtó iskola fedezi.

A verseny nyilvános napján (2017. április 22-én, szombaton) minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők. További aktuális információkért az érdeklődők kísérjék figyelemmel a rendezvény hivatalos oldalát, a www.elektronikai-kitek.5mp.eu honlapon közzétett naprakész tájékoztatókat.


Diószegi Gyula – Divelex Bt.
1148 Budapest, Fogarasi út 78/a.
Tel./fax: +36 1 223 5056
Mobil: +36 20 410 3856
www.elektronikai-kitek.5mp.eu
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.


Még több Országos Elektronikai Konstrukciós Verseny