Skip to main content

Webináriumon mutatják be Magyarországon a FANUC CRX kobotot

Megjelent: 2020. május 18.

fanuc crx cobot kobot robot lidA FANUC CR kollaboratív robotsorozata egy teljesen új fejlesztéssel, a könnyűsúlyú CRX robottal bővült, amellyel a gyártó az „ipari kollaboratív” robotok szegmenséből a könnyűsúlyú kollaboratív robotok irányába mozdul el.

 

 

 

 

A FANUC korábban is végzett fejlesztéseket az együttműködő robotok (kollaboratív robotok – kobotok) területén. Ilyen innovációja többek között például a 35 kg teherbírású kollaboratív robot, amelyhez később további öt típus csatlakozott, lefedve a 4-35 kg-os terhelhetőségi tartományt és közel 2 méteres hatósugarat.
A legújabb fejlesztés a FANUC hagyományait megőrizve jelentős karcsúsításon esett át, ami segíti a telepítést és a kezelhetőséget, ezáltal akár automatikusan vezérelt, vezető nélküli járműveken (Automated Guided Vehicles – AGV) is alkalmazható. A 10 kg teherbírású CRX robot jelenleg két típusban érhető el, egy rövidebb karú, 1,2 méteres kinyúlású modell formájában (CRX-10iA), valamint egy hosszabb karú változatban (CRX-10iA/L), ami 1,4 méteres úthosszal rendelkezik.

 

fanuc crx cobot kobot robot

 

A dizájnjában a fehér és zöld színeket ötvöző CRX kobotot a legegyszerűbb használatra tervezték: programvarázslójával és a Teach Pendant tablet-alkalmazásával néhány gombnyomással létrehozható egy program, ezenfelül kézivezérlési módjával tovább egyszerűsödik a programok elkészítése.
A CRX robot az összes FANUC kiegészítővel kompatibilis, ezáltal könnyedén integrálható hozzá látórendszer, erőérzékelő és még számos hasznos opció.
A CRX kobot (CRX-10iA) bemutatására a FANUC Hungary online webináriumán kerül sor május 21-én 10 órakor, amelyre előzetes regisztráció után tudnak belépni az érdeklődők.

 

Regisztráció: https://one.fanuc.eu/crx-webinar

 

Forrás: a FANUC Hungary sajtóközleménye