Skip to main content

WE-LAN AQ automatizált gyártású LAN transzformátorok

Megjelent: 2019. október 09.

wurth lidA Würth Elektronik tovább bővítette LAN transzformátor- és trafóval egybeépített RJ45 csatlakozókínálatát a rendkívül kompakt kivitelű, homogén gyártási minőségű WE-LAN AQ termékcsaláddal, amely kiváló választás a nagy megbízhatóságú és nagy sebességű ipari Ethernet interfészek fejlesztéséhez.

 

 

 

A LAN vagy más néven Ethernet transzformátor látja el az elektronikus készülék és az Ethernet kábel közötti összeköttetést, a biztonság szempontjából lényeges galvanikus leválasztást, valamint az impedanciaillesztést. Mindemellett akár 10 Gbit/s szélessávú adatátvitelt kell biztosítania a továbbított és fogadott adatjelek torzítása nélkül. Míg a fogyasztói szektorban a Wi-Fi népszerűsége töretlen, addig a LAN interfészek az ipari alkalmazásokban válnak egyre fontosabbá, ahol egyre szigorúbb követelményeknek kell megfelelni. Ezekre a magasszintű minőségi igényekre kínál megoldást a Würth Elektronik LAN transzformátor és RJ45 csatlakozókínálata.

 

wurth 2

1. ábra  WE-LAN AQ 10/100 Base-T SMT Transzformátor


Az új WE-LAN AQ sorozatú Ethernet transzformátorok az egyedi konstrukciónak és a 100%-ban automatizált gyártásnak köszönhetően kiváló méret- és elektromos paraméterekkel rendelkeznek. Az alkalmazott innovatív tekercselési technológia lehetővé teszi a költséghatékony nagyszériás gyártást, ami a termékjellemzők szűk tűréshatárok között tartását és a megbízhatóság növekedését eredményezi. A WE-LAN AQ transzformátorok egyedülálló műszaki paraméterekkel rendelkeznek az áthallás, a beiktatási csillapítás, a visszatérési veszteség, valamint a differenciális és közös modusú elnyomás tekintetében. Az összehasonlító mérések kimutatták, hogy a WE-LAN AQ sorozatú LAN transzformátorok esetében az elektromos paraméterek szórása alacsony és jelentős mértékben jobb értékeket mutatnak a hagyományos LAN transzformátorokhoz képest. (2. ábra)

 

wurth 1

2. ábra  A WE-LAN AQ és a hagyományos LAN transzformátorok összehasonlítása


A WE-LAN AQ termékeket a nagy termelékenységű SMT gyártáshoz fejlesztették ki. Robusztus mechanikai kialakításuk ellenére rendkívül kompaktak, maximális magasságuk csupán 4,5 mm.
A hordozó panel szélein kialakított aranyozott félfurat-kivezetések és a – mechanikai védelmet, illetve elektromágneses árnyékolást is biztosító – fémkupak lehetővé teszik a „pick & place” géppel történő NyÁK panelre ültetést és az azt követő „reflow” kemencében történő jó minőségű forrasztást. A WE-LAN AQ termékek már készletről elérhetők a Würth Elektronik helyi kereskedelmi irodáján keresztül.

 

Würth Elektronik Hungary Kft.
1138 Budapest, Népfürdő u. 22. A torony 5. em.
Tel.: +36 1 877 3000
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.we-online.com

 

még több Würth Elektronik