Skip to main content

Virtuális kulccsal nyílnak az ISEO Libra okoszárak

Megjelent: 2018. június 18.

iseo libra okos zarrendszer mobillal nyithato lidBluetooth technológiára épül a zárrendszereket gyártó ISEO cég legújabb fejlesztése a Libra okoszár, amelynek nyitásához nincs szükség másra, mint egy okostelefonra. Az arra letölthető alkalmazással ugyanis a felhasználó anélkül küldhet virtuális kulcsot, és engedhet be valakit a lakásába biztonságos és követhető módon, hogy egy pillanatra is találkozna vele.

 

 

Már Magyarországon is megvásárolhatók az ISEO Libra okoszárak, amelyekkel lehetőségünk van arra, hogy a világ bármely pontjáról, bármikor beengedjünk, vagy éppen kizárjunk valakit a házunkból, lakásunkból. A biztonságtechnikai termékeket forgalmazó HOGE Kft. által hazánkban is kereskedelmi forgalomba kerülő Libra okoszár működtetéséhez mindössze egy ingyenesen letölthető applikációra van szükség, ezen keresztül küldhetjük el, és fogadhatja a másik fél az ajtónyitáshoz szükséges virtuális kulcsot – legyen szó egy váratlanul érkező rokonról, akinek nem tudtunk kulcsot adni vagy a takarítónőről, esetleg egy szerelőről.
„Azt is mi mondjuk meg, hogy a virtuális kulcs mettől meddig nyissa a zárat, így biztosak lehetünk benne, hogy például a takarítónő csak az általunk megadott időben tartózkodhat otthonunkban” – jegyezte meg Ónody Csaba, a HOGE Kft. ügyvezetője.

iseo libra okoszar cilinder


Az okoszár minden be- és kilépést naplóz, közöttük a sikertelen nyitási kísérleteket is, így a lakástulajdonos az applikáción keresztül könnyedén értesülhet arról, ha valaki engedély nélkül próbálkozik bejutni az otthonába. A Libra okoszárak nemcsak online verzióban érhetők el, hanem offline is használhatók, így arra is lehetőség van, hogy valaki akár a bankkártyáját, okosóráját tanítsa meg arra, hogy nyitni tudja a zárat, ez viszont távolról nem, csak a zárhoz érintve oldható meg.
Az ISEO Libra okoszárak alkalmazásának egyik leginkább meghatározó felhasználói célcsoportja lehet a rövidtávú lakáskiadással foglalkozó ingatlantulajdonosok köre, akiktől a kiadás procedúrája jóval több időt és energiát követel, mivel a kulcsátadás miatt igazodniuk kell a vendégek, akár késő esti vagy kora reggeli érkezéséhez, távozásához. Erre a problémára jelenthet megoldást az ISEO Libra okoszár. Elég, ha az ingatlan tulajdonosa e-mailben elküldi a virtuális kulcs aktiváló kódját, amit a vendég okostelefonja fogad, majd a vendég bluetooth kapcsolaton keresztül már nyithatja is a zárat, és bejuthat a lakásba. „A vendég kizárólag a lefoglalt időben tud bejutni a lakásba. Ezzel kiküszöbölhető a lakáskiadásoknál lévő egyik legnagyobb veszélyforrás, hogy egy kulcsmásolást követően később váratlan vendégek is bejuthatnak hozzánk” – emelte ki Ónody Csaba.

 

iseo libra okos zarrendszer mobillal nyithato

 

Természetesen a rövidtávra kiadó ingatlanokba történő bejutás rugalmasabb elősegítése mellett az ISEO Libra okoszár a hostelek, apartmanok és vendégházak, illetve a vidéki elvonulás helyszínéül szolgáló kisházak esetében is alkalmazható. „Nincs szükség például arra, hogy a több tíz szobával vagy apartmannal rendelkező tulajdonos minden vendége érkezéséhez és távozásához egyenként igazodjon, elég, ha e-mailben elküldi nekik a virtuális kulcsot. Ráadásul egy zár esetében akár több „kulcs” is kiadható egyazon időben, így a nagyobb létszámú nyaraló társaságoknak is sokkal kényelmesebb, hogy nem kell egymáshoz igazodniuk, nem úgy, mint egy fizikai kulcs esetében, és az is kizárható, hogy valaki időközben elhagyja a kulcsot. Ha mégis épp a nyaralás alatt veszíti el a vendég a nyitással felvértezett mobiltelefonját, akkor a tulaj bármikor, bárhonnan egy gombnyomással letilthatja a hozzáférését, így azzal már senki nem juthat be az apartmanba” – tette hozzá a HOGE Kft. szakembere.

 

www.hoge.hu