Skip to main content

VIII. LED Konferencia

Megjelent: 2017. január 09.

LEDKonferenciaA Világítástechnikai Társaság 2017. február 7–8-án rendezi meg a VIII. LED Konferenciát


A MEE Világítástechnikai Társaság VIII. LED Konferenciával indítja éves szakmai programsorozatát, melynek helyszíne az Óbudai Egyetem, Tavaszmező utcai kampuszának G épülete.

 

Ma már kimondható, hogy a ledek már nem csak keresgélik a helyüket a világítástechnikai alkalmazásokban, hanem számos területen meg is találták azt, sőt sok helyütt átvették a hagyományos fényforrások helyét. A kezdeti próbálkozásoktól az iparszerű, professzionális alkalmazásig vezető átmenet a szemünk előtt zajlott le, és a bevezetés számos tapasztalata szűrődött le az elmúlt évtizedben. Az idei, VIII. LED Konferencia ezekre a kérdésekre keresi a választ:

  • A megszerzett tapasztalatok vajon alátámasztották a szakmai koncepciókat és a széles közönség csodavárását?

  • A megfogalmazott kételyeink, avagy optimizmusunk került előtérbe?

  • Hol tart ma a ledes köz- és térvilágítás?

  • Mik a tapasztalatok a ledek öregedésével kapcsolatban?

  • Az előítéleteink, vagy múltbéli tapasztalásaink szabnak gátat egyes megoldások pozitív megítélésének?

  • Hol tart ma a ledes világítás szabályozása?

  • A beruházások uniós támogatási rendszerében mennyiben számít a műszaki megoldás „jósága”, „időtállósága”?

  • Létezik-e szakmai felelősség?

Számos kérdést tehetünk még fel, és a válaszokból még a szakemberek számára is vegyes kép rajzolódik ki. Az üzleti érdekek, az energiahatékonyság köntösébe bújtatott korszerűsítések nem minden esetben hozzák meg azt az eredményt, amit a felhasználók joggal elvárhatnának. A LED konferencia sorozat 2010-ben azzal a céllal indult, hogy egy új technológia fejlődését, alkalmazását nyomon követve, a világítástechnika tudományába is bevezesse a konferencia résztvevőit, illetve a már megszerzett tudást elmélyítve, tudatos piaci szereplőkkel együtt vehesse fel a versenyt az energiaracionalizálás, a korszerűsítések területén. Az elmúlt évi kedvező fogadtatás alapján a konferenciát kísérő kiállításnak – a kiállítók és a kiállítás bemutatásának – az idén is külön programblokkot szervezett a Világítástechnikai Társaság.

Néhány fontos tudnivaló:

Még több LED Konferencia