Skip to main content

Ventilátor nélküli vezérlés kis méretben IP 65/67-es védettség mellett

Megjelent: 2020. július 09.

pr032020 beckhoff lid

C7015: közvetlenül a gépi környezetre helyezhető ultrakompakt ipari PC

Az új, C7015 típusú rendkívül kisméretű ipari PC a Beckhoff PC-alapú gépvezérlés terén megszerzett széles körű tapasztalatait ötvözi IP 65/67-es védettséggel. Ezek az Edge-eszközök a gépekre vagy egyéb berendezésekre közvetlenül ráhelyezhetők, és decentralizált architektúrákban kitűnően alkalmazhatók. Többmagos felépítésüknek köszönhetően rendkívül nagy számítási teljesítményt nyújtanak. Használatukkal a vezérlőszekrényben hely takarítható meg, ami által leegyszerűsíthető a gépek kialakítása, és könnyebbé válik a későbbi rendszerbővítés.

 

A 85 × 167 × 43 mm méretű C7015 típusú ultrakompakt ipari PC egy gazdaságos, ugyanakkor nagy teljesítőképességű, IP 65/67-es védettséggel rendelkező, kifejezetten ipari környezeten belüli telepítésre tervezett eszköz. Ez a helytakarékos, ventilátor nélküli számítógép nagy számításigényű automatizálási feladatokra, illetve megjelenítési funkciók és kommunikációs műveletek elvégzésére egyaránt alkalmas. Alkalmazási lehetőségei a hagyományos gépi vezérléstől a fejlett Ipar 4.0 koncepcióra épülő decentralizált Edge-számításokig terjednek.

 

pr032020 beckhoff

Az IP 65/67-es védettségű, C7015 típusú, ultrakompakt vezérlőeszköz (baloldalt) még olyan gépekre is feltelepíthető, amelyeken rendkívül szűk hely áll rendelkezésre. A vezérlőre közvetlenül ráerősíthetők az EPP- sorozatú, EtherCAT be/kimeneti modulok (jobboldalt), amivel tovább mérsékelhető a gépelrendezés helyigénye

 

Nagy teljesítőképességű Edge-eszköz

A C7015 egy rendkívül hatékony, többmagos, Intel Atom® processzort tartalmaz, amelynek komplexitása négy magig terjedhet. A „hagyományos”, ARM-alapú Edge-megoldásokhoz képest lényegesen bonyolultabb feladatok oldhatók meg, és kifinomultabb decentralizált adat-előfeldolgozás végezhető, valamint nagy mennyiségű adatgyűjtésre is alkalmas. IP 65/67-es védettséggel ellátott készülékháza korszerű, Edge-feladatok elvégzésére is alkalmassá teszi, megfelelő védelmet nyújtva a rendkívül zord gyártótéri viszonyok mellett is.

 

Decentralizált gépvezérlés EtherCAT P buszon keresztül

Az IP 65/67 védettségű ipari PC sokrétű funkciókat nyújtó gépvezérlőként is használható. Közvetlenül a célhelyre telepítve értékes vezérlőszekrényen belüli hely takarítható meg, jelentősen lecsökkentve ezzel a gépek méretét. Mindez hatványozottan igaz, ha a Beckhoff egyéb, magas védelmi osztályú eszközeivel együtt alkalmazzuk, mint például az AMP8000-sorozatú, elosztott szervohajtásrendszer vagy az EPP-sorozatú EtherCAT P be/kimeneti-modulok. Az említett termékek segítségével jelentősen leegyszerűsíthető a gépek felépítése, és könnyebben bővíthető utólag egy rendszer, például energiaadat-gyűjtő alrendszerrel történő kiegészítés esetén.
A C7015 belső EtherCAT P buszának köszönhetően IP 67 védettségű EPP-modulokon keresztül az érzékelők és beavatkozószervek többféle módon csatlakoztathatók a vezérlőhöz. Ezáltal még az összetett diagnosztikai vagy állapotfigyelési műveletek is decentralizálhatók, és minimális erőfeszítéssel megvalósíthatók. A C7015 egy külön szerelőlappal is rendelkezik, amelyre egy EPP-modul erősíthető. Szükség esetén, egyedi igények megvalósítására az EtherCAT-buszon keresztül további EPP-egységekkel is rugalmasan bővíthető egy adott gépelrendezés.

 

BECKHOFF Automation Kft.
1097 Budapest, Gubacsi út 6.
Tel.: + 36 1 501 9940
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.beckhoff.hu

 

még több Beckhoff