Skip to main content

Vario-X Controller – nagy teljesítményű, sokoldalú eszköz

Megjelent: 2024. április 15.

Murrelektronik cikkhez bevezető kép logovalA Murrelektronik robusztus és megbízható ipari PC-t kínál a termelés és gyártás területén való nagyigényű alkalmazásokhoz.

 

A Murrelektronik Vario-X készüléke egy modulárisan kifejlesztett automatizálási rendszer, amely az érzékelőket és aktuátorokat periférikusan hozza a közvetlen gépi környezetbe, és rugalmas, méretezhető megoldást kínál minden alkalmazáshoz. A Vario-X Controllerrel a Murrelektronik egy nagy teljesítményű és sokoldalú ipari PC-t fejlesztett ki, amely decentralizált vezérlőként – akár egy gép központi elemeként – alkalmazható, vagy akár egy magasabb szintű vezérlőhálózatba integrálható. A különféle fizikai interfészek mellett a kommunikációs protokollok széles skáláját is kínálja. Az IP67-es védelmi osztálynak köszönhetően közvetlenül a gépre telepíthető, ami viszont lehetővé teszi a modern decentralizált és kapcsolószekrény nélküli telepítési koncepciókat.

 

Murrelektronik Vario X Controller

A Vario-X vezérlővel a Murrelektronik egy erős és sokoldalú ipari PC-t fejlesztett ki (Murrelektronik GmbH)

 

Sokoldalúan használható

A Vario-X vezérlő nagy teljesítményű négymagos CPU-jával eredményes, rövid ciklusidőket és nagy mennyiségű adatok kezelését teszi lehetővé. A CODESYS V3 PLC funkcionalitásának köszönhetően a Vario-X Controller önállóan veheti át a gépek és rendszerek irányítását. Az EtherCAT Master funkció lehetővé teszi a terepi eszközök, például meghajtók vagy I/O modulok nagy teljesítményű csatlakoztatását. A Vario-X Controller a PROFINET vagy az EtherNet/IP interfész eszközökön keresztül integrálható magasabb szintű vezérlőrendszerekbe. Ez azt jelenti, hogy a gépmodulok egymástól függetlenül automatizálhatók a Vario-X vezérlővel, amelyek aztán a magasabb szintű vezérlésen keresztül kommunikálnak egymással.
A vizualizációk létrehozhatók a CODESYS V3-ban, és WebVisu-ként jeleníthetők meg bármely helyi vagy távoli kijelzőn és operációs eszközön, például HMI-n (ember-gép kezelői felületen), okostelefonon, táblagépen vagy PC-n. A független Gigabit Ethernet interfészek lehetővé teszik a biztonságos felhőkapcsolatot is. A Vario-X vezérlő nemcsak EDGE (peremhálózati) átjáróként használható, hanem EDGE vezérlőként is átveheti az adatok előzetes feldolgozását és a kommunikációt az érzékelőtől a felhő felé. Eközben beépített prediktív karbantartási érzékelők figyelik a Vario-X rendszer állapotát.

 

Murrelektronik Kft.
9024 Győr, Práter utca 9.
Tel.: +36 96 900 125
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.murrelektronik.hu

 

#67b345