Skip to main content

Univerzális Eaton biztonsági relé különböző tápfeszültségekre

Megjelent: 2018. szeptember 22.

Eaton lidAz Eaton új ESR5-NO-31-UC biztonsági reléjét széles feszültségtartományra – 24 V-tól 230 V-ig egyenáramra vagy váltakozó áramra – tervezték, ezért mind általános használatra, mind különböző vezérlőrendszer-architektúrákhoz alkalmas.

 

 

 

Az ESR5-NO-31-UC képes feldolgozni az OSSD kimenetek által generált jeleket, ami olyan érzékelők csatlakoztatását is lehetővé teszi, mint például a fényfüggönyök. Az új biztonsági relé három redundáns kimeneti áramkörrel és csatlakozópontokkal rendelkezik a különféle szenzorokhoz.

 

Eaton ESR5

 

A fényfüggöny mellett további funkciók is hozzáadhatók, például vészleállító, a biztonsági kapuk, illetve kizáró VAGY áramkörökkel rendelkező szolenoidok is. Az új biztonsági relére nagy rugalmasság jellemző az általa vezérelhető különféle típusú biztonsági érzékelők tekintetében. A bemeneti és a kimeneti oldalakon található csatlakozási lehetőségek, valamint a széles feszültségtartományú bemenet számos különböző alkalmazást tesznek lehetővé. Ez az egyetlen eszköztípus, amely a biztonsági áramkörök széles körében használható. A gépgyártóknak és rendszerintegrátoroknak ezek után nem lesz szüksége annyi különböző alkatrészre, így csökkenthetőek a készletezési és tárolási költségek, és egyszerűsíthető a tervezési folyamat. 22,5 mm szélességével az új biztonsági relé csak fele olyan széles, mint az elődje (az ESR5-NO-31-AC-DC modell), így sok helyet takarít meg a kezelőpanelen. Ezenkívül bővült a működési hőmérséklet-tartománya, így már -40 °C és +55 °C között alkalmazható, ami hozzájárul a lehetséges alkalmazások számának további növeléséhez. A már kereskedelmi forgalomban lévő ESR5-NO-31-UC biztonsági relé UL tanúsítással rendelkezik, és a legmagasabb szintű funkcionális biztonságot (PL e, az EN 13849 szerint) magas biztonsági integritásszinttel (SIL CL 3, az EN 62061 szabványnak megfelelően) ötvözi.

 

Forrás: Eaton Industries Kft. sajtóanyag