Skip to main content

Ultrakompakt ipari PC: egyedülállóan kis méret, példátlan rugalmasság

Megjelent: 2017. március 02.

pr212016 Beckhoff Ultra Compact IPC printAz új, ultrakompakt, C6015 ipari számítógépet általános célú automatizálási, megjelenítő és kommunikációs rendszerekhez, valamit EtherCAT-alapú alkalmazásokhoz tervezték. Az egyedülállóan kedvező árfekvésű, flexibilis rögzítési lehetőségekkel szerelhető PC új távlatokat nyit meg az ipari számítógépes technika előtt, különösen a szűkebb költségvetésű vagy erősen helykorlátozott alkalmazások körében. A kifejezetten ipari környezetbe szánt, többmagos gép mérete csupán 82x82x40 mm. Ezzel is hozzájárul ahhoz, hogy a Beckhoff PC-alapú vezérléstechnikai eszközeit az alkalmazások széles körében lehessen használni.

A C6015 ultrakompakt ipari PC (IPC) mérete a C6905 típusú változatnak – amely a Beckhoff széles kínálatában ezt megelőzően a legkisebb vezérlőszekrénybe építhető ipari számítógép volt – mindössze egyharmada. Megközelítőleg 25%-kal alacsonyabb árának köszönhetően az új gép a Beckhoff eddigi legkedvezőbb árfekvésű, x86-sorozatú számítógépeinél is lényegesen olcsóbb. Mindezeknek köszönhetően a kis- és közepes méretű automatizálási, megjelenítő és átfogó kommunikációs rendszerek igen kedvező költségek mellett, minimális helyigénnyel valósíthatók meg ezzel a kompakt eszközzel. Ez új távlatokat nyit meg a PC-alapú vezérléstechnika előtt, olyan alkalmazásokban is teret hódítva, ahol eddig nem használták ezt a technológiát, vagy ahol egyedi, drága egységként építettek be különféle alaplapokat.

„Iparkompatibilis” megoldás kompromisszumok nélkül

Rendkívül kis mérete és kedvező árfekvése ellenére a C6015 ultrakompakt ipari számítógép semmiféle kompromisszumra nem kényszeríti a felhasználót – az ipari környezet követelményeinek mindenben megfelel. Ez többek között nagy számítási teljesítményére is vonatkozik, amit az Intel® Atom™ processzorcsaládba tartozó, legfeljebb négymagos központi egységének köszönhet.
Az új ipari számítógép passzív hűtésű, készülékháza pedig hosszú élettartamú, masszív, fröccsöntött alumínium-cink ötvözetből készült. Az ipari környezetben szokásos elvárásoknak is teljes mértékben megfelel, többek között üzemi hőmérséklet-tartományának felső határa +55 °C, és igen jó ütés-, illetve rezgésállósági mutatókkal is rendelkezik.

pr212016 Beckhoff Ultra Compact IPC print

A C6015 ultrakompakt ipari PC mérete a C6905 típusú változatnak – amely ezt megelőzően a Beckhoff legkisebb vezérlőszekrénybe építhető ipari számítógépe volt – mindössze egyharmada.


A C6015 IPC a rögzíthetőség tekintetében is kiemelkedően rugalmas. A vezérlőszekrény hátfalára függőleges vagy vízszintes helyzetben is felszerelhető, de akár DIN-kalapsínhez is rögzíthető. Ennek köszönhetően még a legszűkösebb helyekre is számos, különféle módon, az adottságokhoz rugalmasan alkalmazkodva építhető be. Kis méreteivel együtt mindez nagy jelentőségű, mert például hat különböző kábel csatlakoztatása esetén igen fontos, hogy a csatlakozási pontok a lehető legpontosabban illeszkedjenek a vezérelt gép kialakításából adódó kábelvezetési utakhoz.
Ez a kisméretű ipari PC a hozzá csatlakoztatható berendezések és interfészek kialakítása tekintetében is kielégíti az univerzális ipari számítógépekkel kapcsolatos elvárásokat: 30 Gbájtos, félvezetős háttértárolójával (SSD) és Windows Embedded Compact 7 operációs rendszerével már az alapkiépítésű változata is igen hatékony. Igény esetén Windows 7 vagy Windows 10 operációs rendszerrel is rendelhető. További perifériái közé tartozik egy 2 Gbájtos (igény esetén 4 Gbájtosra is bővíthető) DDR3L RAM, egy DisplayPort-interfész, egy alaplapi, kettős Ethernet-adapter, amely 2 db 100/1000 Base-T-kapcsolat kezelésére alkalmas, továbbá USB 3.0 és USB 2.0 szabványú interfészek.


BECKHOFF Automation Kft.
1097 Budapest, Gubacsi út 6.
Tel.: + 36 1 501 9940
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.beckhoff.hu

Még több Beckhoff