Skip to main content

Ultimaker 3D nyomtatók vállalkozásoknak és ipari alkalmazásokhoz is

Megjelent: 2020. április 01.

rs components lidA kisebb vállalkozásokat segítheti a 3D nyomtatás irányába való elmozdulásban az új, kis helyet foglaló S3 printer, az S5 csomag pedig kifejezetten professzionális gyártási feladatokhoz készült.

 

 

 

 

A könnyen használható Ultimaker S3 egy kis helyet foglaló szálhúzásos (Fused Filament Fabrication – FFF) 3D nyomtató, amely kiváló minőségű és kompozitkész teljesítményt nyújt. Az egység alacsonyabb költségű belépési pontot biztosít vállalkozások számára a házon belüli 3D nyomtatáshoz. A kettős extrúziós nyomtatófejjel és egyedi automatikus fúvókaemelő rendszerrel, valamint cserélhető nyomtatófejmagokkal rendelkező nyomtató 230 × 190 × 200 mm építési térfogatot kínál 150–60 mikronos rétegfelbontással egy opcionális 0,25 mm-es fúvóka útján.

 

rs components 2


Professzionális 3D nyomtatási képességekkel rendelkezik az Ultimaker S5 Pro Bundle 3D nyomtatási csomagja, amely számos műszaki igényt kielégít a prototípusgyártástól az ipari minőségű végfelhasználói komponensek és alkatrészek gyártásáig. A csomag tartalmazza az egyébként önálló készülékként is forgalmazott csúcskategóriás Ultimaker S5 nyomtatót, valamint az S5 Air Manager és S5 Material Station kiegészítő elemeket.
Az S5 Air Manager biztonságosabb munkakörnyezetet nyújt az S5 printer nyomtatási terében kialakított zárt, fordított légáramoltatással. Az egység optimalizálja a nyomtatási minőséget, és biztonságos fizikai elhatárolást biztosít a nyomtatási terület számára. Képes kiszűrni a 3D nyomtatás során keletkező ultrafinom részecskék (UFP) akár 95%-át, így szélesíti a nyomtatóval elvégezhető alkalmazások körét, és lehetővé teszi nagyobb mennyiségű anyag biztonságos felhasználását.

 

rs components


Szintén problémamentesen kapcsolódik az Ultimaker S5 nyomtatóhoz az anyagkezelést segítő S5 Material Station. A nagyobb volumenű gyártást lehetővé tevő kialakítás biztosítja akár hat szálorsó és akár 4,5 kg anyag betöltését a páraszabályozással ellátott kamrába. A különlegesen megtervezett intelligens funkciók tartalmazzák a kompozitkész adagolóorsókat, száláramlás-érzékelőket és automatikus kapcsolási funkciót a szálorsó kifutásakor.
A nyomtatóhoz megvásárolható anyagok körének bővítése pedig azt jelenti, hogy az eszköz az alkalmazások szélesebb köréhez is használhatóvá válik.
Az S3 és S5 3D nyomtatóhoz is tartozik egy szoftvercsomag, amely a következőket tartalmazza:

  • Ultimaker Cura a nyomtatás előkészítéséhez;

  • Ultimaker Connect kezelőszoftver;

  • Ultimaker Cloud, amely lehetővé teszi a távnyomtatást.

 

RS Components Magyarország
Tel.: +36 1 580 2262
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
hu.rs-online.com