Skip to main content

Újgenerációs Murrelektronik csatlakozómegoldások

Megjelent: 2019. október 08.

murrelektronik lidA Murrelektronik F&B Pro csatlakozócsaládját kifejezetten az élelmiszerfeldolgozó-iparban való felhasználásra tervezték, az univerzálisan használható M12 Push-Pull gyorscsatlakozó rendszerük pedig a legkülönfélébb terhelések esetében is megbízhatóan működik.

 

 

 

 

Tökéletes csatlakozások az élelmiszer-feldolgozás minden zónájában

Az élelmiszerfeldolgozó-iparban alapvető fontosságú a higiénia és a tisztaság. A gépeknek és berendezéseknek meg kell felelniük ezeknek a követelményeknek – és természetesen ugyanez a kritérium vonatkozik a beépített elektromos alkatrészekre is. Ebbe a termékkörbe tartozik a Murrelektronik F&B Pro csatlakozócsaládja. Az IP69K és ECOLAB követelményei szerint bevizsgált csatlakozók kitűnően ellenállnak a tisztítószerek hatásának, az UV-sugárzásnak és az ózonterhelésnek. Emellett a TPE-S típusú polimerből készült vezeték rendkívül jól bírja a kábelvezető láncon való használatot (5 millió hajlítási ciklus és 2 millió torziós ciklus). A PP fröccsöntött csatlakozófejeket és a rozsdamentes acél csavarrögzítéseket szintén az EHEDG higiéniai előírásait szem előtt tartva tervezték.

 

murrelektronik

A Murrelektronik F&B Pro csatlakozócsaládját speciálisan az élelmiszerfeldolgozó-iparban való felhasználásra tervezték

 

A kék színnek köszönhetően könnyen felismerhetők az idegen anyagok az élelmiszerekben.
Az F&B Pro csatlakozócsalád vezetékei a legkülönfélébb változatokban és hosszúságban léteznek, 3-, 4-, 5- vagy 8-pólusú, készre szerelt vagy nyitott vezetékvégekkel, szerelhető csatlakozóval, LED kontrollvilágítással vagy anélkül. Minden termék UL engedéllyel rendelkezik, a felhasznált anyagok megfelelnek az FDA, (EU) 10/2011 és EK 1935/2004 rendeletek előírásainak. Ezek a tulajdonságok a rendelkezésre álló sokféle változattal kombinálva maximális funkcionalitást biztosítanak az élelmiszerfeldolgozó-iparban előforduló installációs megoldásokhoz.

M12 Push-Pull – Az univerzális gyorscsatlakozó rendszer

A csatlakozók vezető gyártói összefogtak annak érdekében, hogy szabványos terméket bocsássanak a piac rendelkezésére, a legjobb minőségben. Az M12 Push-Pull megoldás egy egységes rendszer, amivel időt megtakarítva csatlakoztathatók az M12 kábelek.
A „hagyományos” M12 vezetékkel összehasonlítva azonos csatlakozóprofilú, de push-pull rendszerű kábel szerszám nélkül, rendkívül gyorsan beszerelhető – több kábel esetén akár 80 százalékkal is csökkenthető a szerelési idő. A csatlakozókötések gyors összeszerelése azonban természetesen nem válik a folyamatbiztonság kárára. Ugyanis az M12 Push-Pull csatlakozónál a csatlakozódugó, illetve a csatlakozóhüvely gondosan kialakított kontúr mentén „illeszthető egymásba”, így a kapcsolat összecsatlakoztatott és reteszelt állapotban az IP67 védelmi osztálynak megfelelően tömített. A szerelő hangjelzés útján és tapintással is meggyőződhet róla, hogy a csatlakoztatás megfelelően megtörtént.

 

murrelektronik 2

M12 Push-Pull: Az univerzális gyorscsatlakozó rendszer

 

A push-pull rendszerű csatlakoztatások és csatlakozók alkalmazása különösen azoknál az installációknál nagyon praktikus, ahol kevés a hely. Előrejelzések szerint az új M12 Push-Pull szabvány további lendületet ad az M12 csatlakozók felfelé ívelő trendjének, így sok további alkalmazás esetében is ez a vezetékbekötési megoldás lesz a legjobb választás.

 

Murrelektronik Kft.
9024 Győr, Közép u. 16.
Tel.: +36 96 900 125
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.murrelektronik.hu

 

még több Murrelektronik