Skip to main content

Új logisztikai központot nyitott az Endrich

Megjelent: 2018. szeptember 04.

endrich logisztikai kp lidA Baden-Würtenberg tartományban fekvő Nagold városának INGPark ipari parkjában, zöldmezős beruházásként hat hónap alatt felépült komplexum átveszi a cég eddigi három raktárának funkcióját, és központilag szolgálja a cégcsoport tagjainak – az Endrich GmbH, az Eurolighting GmbH és a Novitronic GmbH – logisztikai igényeit.

 

 

A 10.000 m2-es ingatlanon felépült épületben elhelyezkedő több, mint 4.500 m2-es raktártér és a hozzá tartozó közel 700 m2-es irodakomplexum XXI. századi munkahelyi körülményeket biztosít a logisztikai és a szállítmányozási szakemberek számára. A 33 teherautó számára kialakított parkoló, a rámpás kamionbeállók, a közel 10 méter magas, 2.500 palettás magasraktár és a teljesen automatikusan működő „AutoStore” tárolórendszer a várakozások szerint a következő 5-7 évre kielégítő megoldást jelent a cég folyamatosan növekvő forgalmának zökkenőmentes kezelésére.
A kis alkatrészek raktározását segítő automatizált rendszer a rendelkezésre álló raktárterület kis részét elfoglalva, hagyományos körülmények között 10.000 m2-en tárolható anyagmennyiség befogadására képes. A szintén automatizált görgős 2.500 raklapos állványrendszer és a további hagyományos palettás tárolásra használható állványok foglalják el a 4.500 m2 nagy részét.
Az alkatrészeket, amelyeket kb. 18.500 műanyag tárolóban fogad be az automatizált rendszer, 8 önműködő robot hozza-viszi a három kezelőállomásra, ahol a ki- és bevételezés történik.
A távolabbi jövő kihívásaira való felkészülés érdekében az Endrich Buelemente Vertriebs GmbH a szomszédos területre opciós jogot váltott, lehetővé téve az azonnali, hatékony bővítést, amely akár a rendelkezésre álló terület megduplázását jelentheti.

 

endrich logisztikai kp 1

 

Forrás: az Endrich Bauelemente Vertriebs GmbH sajtóközleménye