Skip to main content

TwinCAT Cloud Engineering – intelligens műszaki megoldások közvetlenül a felhőben

Megjelent: 2020. március 31.

Beckhoff 2 lidA Beckhoff TwinCAT Cloud Engineering segítségével közvetlenül a felhőben hozhatók létre a már meglévő TwinCAT műszaki megoldások és futtatható termékek példányai. A további szoftvert nem igénylő új megoldás böngészővel gyorsan és könnyen elérhető a Beckhoff honlapjáról, ráadásul a regisztrált felhasználók akár korábban nem támogatott eszközökről, például táblagépekről is használhatják a TwinCAT fejlesztőkörnyezetet.

 

A létrehozott TwinCAT Cloud Engineering példányok védett átviteli csatornán keresztül köthetők össze a fizikai vezérlést végző eszközökkel, ezáltal nem csak a TwinCAT vezérlőarchitektúra előnyei használhatók ki – a környezet egy forráskódkezelő adattárház révén az elosztott együttműködést is támogatja. A felhőben futó TwinCAT Cloud Engineering példányok elérése különösen új felhasználók számára nyújt ideális és átfogó alapot a TwinCAT környezet megismeréséhez.
Az eddig említetteken felül a TwinCAT Cloud Engineering segítségével teljes TwinCAT architektúrák helyezhetők át a felhőbe. A hagyományos TwinCAT környezethez képest az egyetlen különbség az, hogy egy fejlesztésre használt helyi PC helyett itt virtuális gép használható. A megoldás egyik előnye, hogy nem kell egy új szoftverkörnyezet használatát megtanulni, a mérnökök továbbra is az általuk megszokott fejlesztőkörnyezetben dolgozhatnak. Másik előnye, hogy az egyes gépgenerációk igényeihez szabott különböző szoftververziókat nem kell egyedi gépeken helyileg telepíteni és karbantartani, mivel az eltérő programváltozatokkal külön TwinCAT Cloud Engineering példányok futtathatók, amelyek tetszés szerint távolról bármikor elérhetők. A projektállományok egy forráskódkezelési adattárházban találhatók, amely közvetlenül elérhető a TwinCAT Engineering környezetből.

 

 Beckhoff 2

PC-alapú vezérléssel rendkívül hatékony IoT-alapú automatizálási stratégiák megvalósításához is ideális centralizált, nyílt és átfogó gépvezérlési platform létesíthető, ami úgy kapcsolja össze a gépeket, üzemeket és gyártósorokat, hogy hatékonyságukat a folyamatok egészében maximálisan ki lehessen használni. Ezen a területen új dimenziót jelent a Beckhoff TwinCAT Cloud Engineering platformja, amely megkönnyíti az Ipar 4.0 környezetek akár globálisan elosztott vezérlőrendszereinek kezelését és karbantartását, mivel segítségével egyszerűen létrehozhatók és kezelhetők a TwinCAT-példányok, illetve a felhőben található vezérlők

 

Hatékony csapatmunka forráskódkezeléssel

A korszerű forráskódkezelési funkciók megkönnyítik a Git-alapú rendszerekhez való csatlakozást, és az ott tárolt automatizálási projektek kezelését. A TwinCAT Multi-User funkció egyszerű, fennakadásmentes és különleges műszaki háttérismeretet nem igénylő hozzáférést biztosít a forráskódkezelő adattárházhoz, ahol a TwinCAT Cloud Engineering használatával többen, közösen és egyidejűleg dolgozhatnak számos példányon úgy, hogy a Git-kiszolgálót beépítik a példányba, vagy egy Git-alapú felhőszolgáltatást használnak.

 

BECKHOFF Automation Kft.
1097 Budapest, Gubacsi út 6.
Tel.: + 36 1 501 9940
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.beckhoff.hu

 

még több Beckhoff