Skip to main content

TwinCAT Analytics instant dashboard-funkció – hatékonyabb mérnöki munka

Megjelent: 2020. március 18.

Beckhoff TwinCAT lid

A Beckhoff TwinCAT Analytics platformja most már nemcsak az elemzési beállítások automatikusan futtatható PLC-kóddá konvertálására, hanem dashboard-ok automatikus előállítására is képes.

 

 

 

 

Az instant dashboard (One-Click Dashboard – OCD) funkció segítségével a PLC-kód alapján egy egérkattintással – egyetlen sornyi kód írása, illetve a kezelőfelület grafikai megtervezése nélkül – létrehozhatók teljes, HTML5-alapú analitikai dashboard-ok, amelyek egy kiválasztott Analytics Runtime tárolóba tölthetők.
A folyamat lefutása után a felhasználó kap egy hálózati címet, amelyen böngészőből elérhető a dashboard. Mindez nagymértékű időmegtakarítást jelent egy tervezési folyamat során.
A TwinCAT 3 HMI szoftveren alapuló új funkció minden TwinCAT Analytics algoritmushoz létrehoz legalább egy korszerű, mozaik elrendezésű és a legújabb webes szabványokon alapuló, „HMI Control” kezelőfelületet. A dashboard-ba foglalt egyes kezelőszervek egy vezérlési előnézetben, az algoritmus tulajdonságai között egyedileg kiválaszthatók. Egy „HMI Control” kezelőfelületen több algoritmus is variálható.

 

Beckhoff TwinCAT

Számos gépépítő és rendszerintegrátor felismerte, hogy üzleti modelljének átalakításánál kulcsszerepet játszanak a gépek és üzemek folyamatadatai. Fontos azonban, hogy minél költséghatékonyabban és a lehető legegyszerűbben lehessen az új, adatközpontú szolgáltatásokat az ügyfelek egyedi igényeihez igazítani. Ezt a megközelítést a Beckhoff TwinCAT Analytics platformja az új, instant dashboard (One-Click Dashboard)-funkcióval támogatja, amelynek segítségével most már egyetlen egérkattintással előállíthatók a korábban nehézkesen létrehozott dashboard-ok, így értékes idő takarítható meg a fejlesztés során

 

Dashboard-ok igazítása az egyedi igényekhez

Az automatikusan előállított dashboard-ok a felhasználói beállításokban szabhatók az egyedi igényekhez. Például kiválasztható a fejléc színe és logója, sőt, egy világtérképen megjeleníthetők a földrajzilag elosztott gépek helyei is. Többféle választható elrendezésbe és témába foglalhatók a kezelőszervek, emellett több nyelv is beállítható. Váltani lehet a világos és sötét témák között, és az algoritmusokat alaphelyzetbe állító eljárásokra mutató hivatkozások is automatikusan beállíthatók.
A nagyfokú rugalmasság ellenére az automatikusan létrehozott dashboard-ok nem mindig elégítik ki minden felhasználó igényeit, ezért a szoftver a TwinCAT 3 HMI projektek előállításakor a projekteket a Visual Studio®-ba is integrálja, lehetőséget adva arra, hogy a felhasználó a grafikus szerkesztőben a műszerfalat az adott követelményekhez igazíthassa. A fejlesztési folyamat még komolyabb utófinomítást igénylő dashboard-ok esetében is lényegesen kevesebb egérkattintással jár a hagyományos megközelítéshez képest, így jelentős idő- és költségmegtakarítás érhető el ezzel a megoldással.

 

BECKHOFF Automation Kft.
1097 Budapest, Gubacsi út 6.
Tel.: + 36 1 501 9940
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
www.beckhoff.hu

 

még több Beckhoff